10 / 05 / 2024

trt radyo binası yıkılacak mı

trt radyo binası yıkılacak mı

Geçtiğimiz günlerde TRT İstanbul Radyosu’nun Harbiye’deki binası için depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye kararı alınmıştı. Söz konusu karara ilişkin Haber-Sen'den yazılı açıklama geldi.

TRT duyurdu! 29 farklı kadro için alımlar başlıyor! İşte güncel TRT personel alımı ilanı detayları

Türkiye Radyo Ve Televizyon Kurumu (TRT) bünyesinde istihdam edilmek üzere 29 farklı kadro için güncel iş ilanını duyurdu. İşte detaylar...

TRT açıkladı! KPSS şartı olmadan personel alıyor! İşte başvuru şartları ve tarihleri...

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) kendi bünyesinde çalışmak üzere KPSS şartı olmadan personele alımı yapacağını duyurdu. Peki başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir? Başvurular ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

TRT'nin Ulus ve Harbiye'deki binalarının boşaltılması TBMM'de!

TRT'nin İstanbul Ulus'taki binası ve Harbiye'deki radyoevi binasının depreme dayanıksızlık sebebiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılınç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Haber-Sen'den İstanbul Radyo binası açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde TRT İstanbul Radyosu’nun Harbiye’deki binası için depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye kararı alınmıştı. Söz konusu karara ilişkin Haber-Sen'den yazılı açıklama geldi.

Çamlıca'daki son TRT kulesi kaldırılıyor!

Eylül ayında faaliyete geçen Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi sonrasında, ilçede 28 antenin tamamı kaldırılırken son TRT kulesinin de söküm işlemleri başladı.

Çamlıca'da 40 yıllık TRT verici kulesi de sökülüyor!

Küçük Çamlıca TV-Radyo kulesinin devreye alınmasından sonra görüntü kirliliğine yol açan eski antenlerin sökümünde sona yaklaşıldı. 166 metre yüksekliğindeki TRT verici kulesinde de söküm çalışmalarına geçildi.

RTÜK'ten İstanbul hizmet binasıyla ilgili açıklama!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul Bölge Temsilciliği hizmet binasıyla ilgili açıklama yaptı.

Ankara TRT Arı ve Orkut Stüdyoları'nın planı Meclis’ten geçti!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, TRT Arı ve Orkut stüdyolarının da bulunduğu binasının yerine yapılacak olan yeni inşaatın emsalini 2.50’den 2’ye düşürerek onaylarken, plan notlarında rezidansın da bulunduğu farklı kullanımlar önerildi.

Antalya'daki yeni TRT binası nereye yapılıyor?

TRT Genel Müdürlüğü ile protokol yapan Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Arapsuyu’nda mülkiyeti TRT’ye ait arsanın yarısının belediyeye devri karşılığı TRT Antalya Müdürlüğü Ana Hizmet Binası ve Stüdyolar ile Açık Amfi çevre düzenlemesi yapacak

Antalya'daki yeni TRT binası Arapsuyu'na inşa edilecek!

Antalya'nın önde gelen işadamları ve sanayicilerinin oluşturduğu Salı Grubu’nun bu haftaki konuğu TRT Antalya Müdürü Mehmet Buğra Şahin oldu. Şahin Antalya'ya yeni TRT hizmet binası inşa edileceğini söyledi..

Paris'te radyo binasında patlama meydana geldi!

Fransa'nın başkenti Paris'te "Maison de la Radio" binasının üst katlarında bir patlama oldu. Patlama sonrası binanın üzerinde dumanlar yükselmeye başladı."France 3" televizyonu patlama sonrası binada tahliye işlemine başlandığını açıkladı...

1947 yılında İstanbul Radyoevi'nin inşasına çimento darlığından ara verilmiş!

1947 yılında çimento darlığı yüzünden TRT İstanbul Radyoevi'nin inşasına ara verilmiş. Radyo binasının teknik tesisatları Amerika'dan getirtilmiş ve inşaata hız verilecekmiş. Teknik tesisatlar Amerikalı mühendisler tarafından monte edilecekmiş.

TRT İzmir Müdürlüğü soğutma kuleleri yenilenecek! İhalesi 19 Eylül'de!

TRT Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı; TRT İzmir Müdürlüğü soğutma kulelerini yenileme işini ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 70 günde tamamlanacak.

trt radyo binası yıkılacak mı Haberi

trt radyo binası yıkılacak mı

Harbiye'de bulunan TRT İstanbul Radyo binası için, depreme dayanıksız olması nedeniyle  tahliye kararı alınmıştı. Karar Gazetesi'nden Saliha Sultan'ın haberine göre; Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) söz konusu karara yönelik yazılı açıklamada bulundu. 

Yazılı açıklamada, “Binalarımızı daha önce vermedik şimdi de vermeyeceğiz. Çünkü bu binaların harcında Mesut Cemil’in, Zeki Müren’in, Muzaffer Sarısözen’in, Nida Tüfekçi’nin nefesi var” ifadelerine yer verildi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Haber-Sen, söz konusu süreçle ilgili kaygılarının olduğunu dile getirerek “Radyoevi binası İstanbul’un anıt yapılarından biridir. Bu binalarda yapılacak güçlendirme büyük bir özen ve planlama ile yapılmalı; süreç şeffaf bir şekilde yürütülmeli ve güçlendirme sonrası kesinlikle asıl işlevlerine dönmelidir. Oysa süreç pek çok soruyu beraberinde getiriyor. Üstelik her on yılda bir Radyo Binası’na göz dikildiği...