29 / 04 / 2024

Ankara TRT Arı ve Orkut Stüdyoları'nın planı Meclis’ten geçti!

Ankara TRT Arı ve Orkut Stüdyoları'nın planı Meclis’ten geçti!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, TRT Arı ve Orkut stüdyolarının da bulunduğu binasının yerine yapılacak olan yeni inşaatın emsalini 2.50’den 2’ye düşürerek onaylarken, plan notlarında rezidansın da bulunduğu farklı kullanımlar önerildi.



Büyükşehir Belediye Meclisi, TRT Arı ve Orkut stüdyolarının da bulunduğu binasının yerine yapılacak olan yeni inşaatın emsalini 2.50’den 2’ye düşürerek onaylarken, plan notlarında rezidansın da bulunduğu farklı kullanımlar önerildi.


Kasım ayı olağan görüşmelerinin son toplantısını dün Meclis 2’nci Başkan Vekili Nail Çimen başkanlığında gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Meclisi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporlarını görüşerek karara bağladı. 


CHP’DEN ‘RET’ OYU

Meclis üyeleri, TRT Arı ve Orkut stüdyolarının da bulunduğu Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü’ne ait hizmet binasının yerine yapılacak olan yeni inşaata ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu’nu oy çokluğuyla kabul etti. CHP’nin ‘ret’ AK Parti ve MHP’nin ‘evet’ oyu verdiği raporda, yeni yapılacak olan inşaatın emsali 2.50’den 2’ye düşürülerek tadilen onay yapıldı. Raporda ayrıca yapılaşmaya ilişkin kot altının emsal harici yapılması, ticari kullanım için aralarında rezidansın da bulunduğu farklı kullanımların önerildiği ve 10 adet plan notu belirlendiği hususlarına yer verildi.


MİMARLAR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

TRT Arı ve Orkut stüdyolarının da bulunduğu Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü’ne ait hizmet binasının yıkılarak yeniden yapılmasına ilişkin ihale 7 Ocak’ta yapılmıştı. Hizmet binasının kat karşılığı yöntemiyle Merkez Birliği’nde düzenlenen inşaat ihalesini 43. turda yüzde 66.20 teklif veren Söğüt İnşaat almıştı. Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi ise projeye tepki göstermişti.


Hürriyet 


Geri Dön