01 / 05 / 2024

İBB Tepebaşı'ndaki TRT stüdyolarının arazisini TRT'ye verdi!

İBB Tepebaşı'ndaki TRT stüdyolarının arazisini TRT'ye verdi!

İBB tarafından Beyoğlu Tepebaşı'ndaki TRT stüdyolarının bulunduğu arazi TRT'ye verildi. TRT'nin yaklaşık 13 bin 942 metrekarelik araziye haber üssü kurmayı planladığı öğrenildi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Beyoğlu Tepebaşı'nda TRT stüdyolarının bulunduğu 13 bin 942 metrekarelik parsel TRT'ye verildi. TRT'nin yaklaşık 13 bin 942 metrekarelik araziye haber üssü kurmayı planladığı öğrenildi. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, yaklaşık 2 bin 796 metrekaresi TRT’ye, 11 bin 146 metrekaresi de İBB’ye ait olan parselin tamamı TRT'ye devredildi. TRT ise Üsküdar Çamlıca Cami eteklerindeki 48 bin 833 metrekarelik ve 41 bin metrekarelik iki rekreasyon alanı ile Ümraniye’de TRT lojmanlarının bulunduğu 9 bin 144 metrekarelik araziyi İBB'ye verdi.

 

 İBB Tepebaşı ndaki TRT stüdyolarının arazisini TRT ye verdi! 

CHP’li İBB Meclis Üyesi İsa Öztürk, arazilerin takasıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “TRT, Tepebaşı’ndaki araziyi haber üssü haline getirmek istediğini İBB’ye ileterek arazinin tamamını istedi. Karşılığında da kendi mülkiyetindeki arazileri teklif etti. İBB, 13 dönüme karşılık 100 dönüme yakın arazi aldı. Komisyonda takas edilen arazilerin ekonomik açıdan birbirine yakın değerde olduğunu söylediler. Ama İBB’ye geçen arazilerin en büyük kısmı Çamlıca’daki park ve rekreasyon alanlarından oluşuyor. İBB buradan hiçbir gelir elde edemez, ekonomik getirisi yok. Ama TRT, Taksim’in ortasında 13 dönümlük milyonluk arazide önümüzdeki süreçte yeni binalar yapıp haber üssü kurarak gelir elde edecek. Bu, İBB’den TRT’ye kaynak aktarmak demek. Takası adaletli bulmadığımız için ve TRT’nin yanlı yayınları nedeniyle bu karara muhalefet ettik.”


Geri Dön