02 / 05 / 2024

Truva Savaşı helen

Truva Savaşı helen

Efsanevi Thonis- Heracleion kentinde araştırma yapan sualtı arkeologları bölgede 64 batık geminin yanı sıra üzerinde tarihi belgeler bulunan tonlarca ağırlıktaki lahitleri karaya çıkarmaya çalışıyor.

İslam Memiş savaş riskine dikkat çekti! Altın için tahminini açıkladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Filistin-İsrail geriliminin piyasalara etkileri konusunda yatırımcılara önemli tavsiyeler verdi. Memiş, gram altın, dolar, gümüş ve brent petrol uyarılarını paylaştı. Memiş, savaşı da ele alarak gram altında yıl sonu tahminini verdi.

Altında savaş etkisi! Altın fiyatları bir günde resmen fırladı! 10 Ekim Salı altın fiyatları ne kadar?

Altın almak veya satamka isteyebnler heyecanla güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Son günnderde düşüşe geçen altın fiyatlarında ''savaş etkisi görüldü ve altın fiyatları resmen fırladı. Altın fiyatları bugün ne kadar? 10 Ekim altın fiyatları kaç lira?

Savaş gerilimi buğday fiyatlarını uçurdu!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş gerilimi devam ediyor. Son olarak Rusya, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından yola çıkacak her geminin askeri yük taşıdığını varsayacağını belirtti. Yaşanan gelişme buğday fiyatlarını yükseltti.

Savaşan Gayrimenkul Geliştirme Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Savaşan Gayrimenkul Geliştirme Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Can Savaşan tarafından kuruldu.

Günay Savaş hangi okuldan mezun oldu? Hangi şirketlerde görev yaptı? Günay Savaş’ın hayatı...

Yeşil GYO Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı Günay Savaş, ne zaman doğdu? Nereden mezun oldu? Hangi şirketlerde ve hangi alnlarda çalıştı? İşte Günay Savaş ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Savaş Grup İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Savaş Grup İnşaat Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Savaş tarafından kuruldu.

İki büyük dünya devi arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor

Amerika ile Çin arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor. Çip savaşında ABD ve Çin arasında yaşanan gerilim, Çin'in elektronik şirketi Micron'a getirdiği yasakla beraber artarak devam ediyor.

Dijital mayın tarlasına dikkat! Türkiye’de kimlik avı saldırıları ve Truva Atı saldırıları katlandı!

Dijitalleşmenin hızlanmasıyla birlikte kimlik avı ve bankacılık işlemlerini hedefleyen Truva Atı saldırıları adeta patladı. Türkiye’de yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre kimlik avı saldırıları yüzde 53 artarken, Truva Atı saldırıları ise yüzde 238 arttı.

Süleyman Savaş Erdem Kimdir?

Süleyman Savaş Erdem kimdir? Süleyman Savaş Erdem’in mesleği nedir? Süleyman Savaş Erdem hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Simhan Savaşçın Başaran Kimdir? 

Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Simhan Savaşçın Başaran kimdir? Simhan Savaşçın Başaran daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Simhan Savaşçın Başaran'ın biyografisi..

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.

Mobil bankacılıkta büyük tehlike! Truva atı saldırıları ikiye katlandı!

Mobil bankacılık hizmetlerinin kullanımı giderek yaygınlaşırken, kullanıcıların siber saldırılara karşı da uyanık olması gerekiyor. Uzmanlar geçen yıl mobil bankacılık kullanıcılarını hedefleyen Truva Atı saldırılarının ikiye katlandığını belirterek bazı uyarılarda bulundu.

Petrolde devlerin savaşı kızıştı, Putin o ülkelere petrol satışını yasakladı!

Devlerin enerji savaşlarında yeni bir hamle daha geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin petrolüne tavan fiyat uygulamasına katılan ülkelere petrol satışını yasakladı.

Truva Savaşı helen Haberi

Truva Savaşı helen

Yunan mitolojisine konu olan Truva Savaşı'na neden olan Helen'in efsanevi evi şehri sualtında bulundu. Ünlü Yunan tarihçisi Heredot'un büyük bir zenginliğe sahip olduğunı yazdığı Heracleion kentinin Mısır'ın batı kıyısının derinliklerinde olduğu belirlendi.



Paris'in öldüğü kent

Sualtı arkeologlarının 2000'li yıllarda tesadüfen bulduğu şehir su yüzüne çıkarılıyor. Sanat tarihçilere göre M.Ö 8. yüzyıldan kalma kente Truvalı Helen ve sevgilisi Paris, savaşın ardından yerleşmişti. Helen Heracleion'da Paris ölene kadar kadar yaşamış ardından Rodos'a sığınmıştı. Depremler sonrası sulara gömülen Heracleion ihtişamından hiçbir şey kaybetmediği binlerce yıl sonra...