21 / 05 / 2024

TSE kaç asansörü denetledi

TSE kaç asansörü denetledi

TSE, son üç yılda 125 bin 860 asansörün periyodik muayenesini gerçekleştirdi. Yüzde 77,2' sine denk gelen 82 bin 725 asansör 'kırmızı etiket' (kullanılamaz) aldı...

Giriş katta oturanlar asansör giderlerini ödemek zorunda mı? 

Zemin katta oturan kişiler, asansör kullanmadıklarını belirtse de genel olarak asansör gideri ödemelerinden kaçınamıyorlar. Fakat bu durum binanın yönetim planlarına göre değişebiliyor. Peki zemin katta oturan kişiler asansör giderlerini ödemek zorunda mı? Asansör giderlerinden muaf tutulur mu?

Yeni imar yönetmeliğinde asansör maddeleri!

1 Ekim 2017 itibari ile yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği ile binalardaki asansör zorunluluğu değişti mi? Kaç katlı binalarda asansör yapılması zorunlu olacak?

MULTI asansör sistemi mimariyi etkileyecek!

MULTI asansör sistemi, geleneksel asasör kalıbını değiştiriyor. MULTI asansör ile sadece yukarı-aşağı değil, başka yönlere götürebilecek. Sistemin ilk müşterisi Avrupalı mimari firması OVG olacak.

TSE 341 bin 645 asansörü kontrolden geçirdi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, A Tipi muayene kuruluşu olarak 2012 yılından bu yana asansörlerin periyodik kontrollerini yapan TSE bugüne kadar toplam 341 bin 645 asansör kontrolü gerçekleştirdiğini açıkladı.

Ünye Belediyesi ile TSE asansör protokolü imzaladı!

Ünye Belediyesi, Yaşanan asansör kazalarının önüne geçilmesi ve vatandaşların sağlıklı bir şekilde yaşaması için Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği TSE ile protokol imzaladı.

Reza Zarrab'ın yalısında asansör ve kaçak kat yıkılacak!

İş adamı Reza Zarrab ile eşi Ebru Gündeş’e ait Kanlıca’daki yalılar, kaçak kat ve aradaki asansör yıkılarak eski haline getirilecek.

Asansör garantisi kaç sene?

Asansör monte eden piyasaya arz ettiği yeni asansöre ilişkin olarak ek-4’te yer alan içeriğe uygun olacak şekilde garanti belgesini düzenlemek zorunda oluyor. Peki, asansör garantisi kaç sene?

39 ilde asansör faciası kapıda!

Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) 39 ildeki muayene sonuçlan ihmaller zincirini ortaya çıkardı.49 bin 450 asansörün yüzde 73'ü yüksek risk taşıdığı için kırmızı etiket aldı.

Asansör Fuarı CNR Expo'da başladı!

Asansör, Yürüyen Merdiven Sanayi ve Teknolojileri Fuarı CNR Expo Yeşilköy'de bugün başladı. Asansör Fuarı, 28 Eylül 2014 Pazar gününe kadar sürecek. Avrasya Asansör Fuarı'na 30 bin profesyonelin katılımı bekleniyor.

Torunlar GYO asansör firmasıyla anlaşmayı bitirdi!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Torunlar GYO Geda Major asansör sözleşmesini feshetti. Sözleşme 31 Mayıs 2013'te yapılmıştı.

Asansör firması, Torunlar'ı suçladı!

Torunlar GYO tarafından 'Facianın nedeni asansör şirketi, bu şirketle sözleşmemizi feshettik' açıklamasını yalanlayan Geda-Majör Limited Şirketi 'Elimize sözleşmenin feshedildiğine dair bir yazı ulaşmadı. Asıl sorumlu Torunlar GYO'dur' açıklaması yaptı.

Torunlar GYO Geda Major asansör sözleşmesini feshetti!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Torunlar GYO Geda Major asansör sözleşmesini feshetti. Sözleşme 31 Mayıs 2013'te yapılmıştı.

Binaya sonradan asansör yapılır mı?

Bir binaya sonradan nasıl asansör yapıldığı, asansör yapılabilmesi için gerekli olan izin ve belgeler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki bir binaya sonradan nasıl asansör yapılır? Asansör masraflarını kim öder?

TSE kaç asansörü denetledi Haberi

TSE kaç asansörü denetledi

TSE, son üç yılda 125 bin 860 asansörün periyodik muayenesini gerçekleştirdi. Yüzde 77,2'sine denk gelen 82 bin 725 asansör 'kırmızı etiket' (kullanılamaz) aldı.


SON üç yılda 125 bin 860 asansörün periyodik muayenesi gerçekleştiren Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ilk kontrolünü yaptığı 107 bin 170 asansörün yüzde 77,2'sine denk gelen 82 bin 725'ine kırmızı etiket verdi. TSE'den yapılan yazılı açıklamada, Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği'nde 1 Ocak 2012'de yapılan düzenlemeyle binalarda kullanılan asansörlerin periyodik yıllık kontrollerinin, TS EN ISO IEC 17020 standardına göre akredite olmuş A Tipi Akredite Muayene Kuruluşları tarafından yapılması hükme bağlandığı hatırlatıldı. 


İNŞAATTA DENETİM YETKİSİ YOK


İnşaat şantiyelerinde yük ve insan taşımak için kullanılan asansörlerin denetiminin İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na dayanılarak çıkarılan İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği...