07 / 08 / 2024

TSPB

TSPB

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) 15. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katılımıyla yapıldı. Babacan, “TSPB, temsil gücü daha yüksek bir Birlik haline geldi.” dedi.

TSPB ve GYODER'den iş birliği! GYO verileri şeffaf bir şekilde yatırımcılara sunulacak!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ile Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO) sektörüne ait verilerin şeffaf bir biçimde yatırımcılara sunulması amacıyla iş birliğine gitti.

Borsa İstanbul, 2022 yılında dünyanın en fazla kazandıran borsası oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Borsa İstanbul’un dünyadaki borsalar arasında dolar bazında yüzde 105 ile en fazla getiriyi sağladığını açıkladı. Buna göre Borsa İstanbul 2022 yılında dünyanın gelir şampiyonu oldu.

Borsa İstanbul 2022'nin en çok kazandıran borsası oldu: 8 sıra yükseldi ve 330 milyar dolar piyasa değerine ulaştı!

Dünya genelinde borsa getirilerinin negatif olduğu 2022'de Borsa İstanbul, resmen getiri şampiyonu oldu. İşte TSPB'den konuya ilişkin yapılan o açıklama...

Son dakika! Borsa İstanbul’da kritik toplantı!

Borsa İstanbul’da son dönemlerde yaşananların üzerine SPK, borsa yöneticileri ve TSPB temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştiriliyor.

2021'in ilk 11 ayında 3 GYO halka arz gerçekleştirdi!

TSPB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztop, yatırımcıların yoğun ilgisi nedeniyle geçtiğimiz senenin son çeyreğinden itibaren şirketlerin de halka açılmaya olan ilgilerinin paralel şekilde yükseldiğini vurguladı.

Emlak Konut GYO, gayrimenkul yatırımı artış lideri oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin düzenlediği ‘6. TSPB Altın Boğa Ödül’leri kapsamında Emlak Konut GYO, gayrimenkul yatırımı artış lideri ve piyasa değeri lideri oldu. 

Alp Keler: Gayrimenkul girişimi sermayesi fonlarında aksamalar yaşanıyor!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı Dr. Alp Keler, sermaye piyasaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Keler, yatırım fonları ile ilgili tüzel kişiliklerde gayrimenkul girişim sermayesi fonlarının tapu ve ticari sicil gibi işlemlerinde bazı aksamalar yaşandığını söyledi.

TSPB Başkanı Dr. Keler: Ülkemizin temel sorunlarından birisi kronik tasarruf eksiğimiz!

TSPB Başkanı Dr. Keler, "Ülkemizin temel sorunlarından birisi kronik tasarruf eksiğimiz. Sağlıklı bir şekilde kalkınabilmemiz için yurt içi tasarrufları mutlaka artırmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Sermaye piyasalarını geliştirmenin yolu yatırımcı sayısını artırmaktan geçiyor!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı Dr. Alp Keler yaptığı açıklamada, sermaye piyasalarını geliştirmenin yolunun yatırımcı sayısını artırmaktan geçtiğini söyledi.

Konut kredilerinin batık oranı yüzde 1'in altında!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, TSPB'nin 20. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Albayrak, ''Ülkemizde konut kredilerinin batık oranı yüzde 1'in çok altında'' diye konuştu.

Akiş GYO 2017 Gayrimenkul Yatırım Artışı Lideri ödülünü aldı!

TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri’nde ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Gayrimenkul Yatırım Artışı Lideri-2017’ ödülü, Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın oldu.

Yatırım Ortaklığı Piyasa Değeri Lideri ödülü Emlak Konut'a verildi!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, 3. TSPB Sermaye Piyasaları Ödül Töreni’nin açılış konuşmasını yaptı. 

TSPB, Gayrimenkul Sertifikaları paneli 28 Mart'ta!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, gayrimenkul sektöründeki yeni finansman modeli olan "Gayrimenkul Sertifikaları" konulu panel 28 Mart'ta gerçekleşecek.

TSPB Haberi

TSPB

Yeni Sermaye Piyasası Kanununun yürürlüğe girmesiyle beraber, üyeleri arasına banka ve aracı kurumlara ek olarak portföy yönetim şirketleri ve yatırım ortaklıkları eklenen Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, genişletilmiş üyelik yapısıyla ilk genel kurulunu 8 Temmuz 2014 tarihinde yaptı. Toplantıda, Birliğin Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri belirlendi.


Açılış konuşmasını Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yaptığı toplantıda Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan ve Birlik Başkanı Attila Köksal da birer konuşma yaptılar. 


 Ali Babacan: “TSPB, temsil gücü daha yüksek bir Birlik haline geldi.”



Genel Kurul toplantısının açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, finans piyasaları için tarihi bir gün yaşandığı belirterek: “Yeni SPK Kanunu ile birlikte TSPB temsil gücü daha yüksek bir Birlik...