28 / 04 / 2024

Sermaye piyasalarını geliştirmenin yolu yatırımcı sayısını artırmaktan geçiyor!

Sermaye piyasalarını geliştirmenin yolu yatırımcı sayısını artırmaktan geçiyor!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı Dr. Alp Keler yaptığı açıklamada, sermaye piyasalarını geliştirmenin yolunun yatırımcı sayısını artırmaktan geçtiğini söyledi.



Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı Dr. Alp Keler, sermaye piyasalarını geliştirmenin yolunun yatırımcı sayısını artırmaktan geçtiğini söyleyerek, "Sermaye piyasalarının gelişmesi ancak kurumsal ve bireysel yatırımcı sayısının büyümesiyle mümkündür." şeklinde konuştu.

TSPB'nin yaptığı açıklamaya göre, Dünya Yatırımcı Haftası, 1-6 Ekim tarihlerinde 87 ülkede kutlanıyor. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek etkinlik, Türkiye'de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul ve TSPB iş birliğiyle 1 Ekim tarihinde Borsa İstanbul'da gong töreniyle başlayacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kutlamalar; yatırımcılar, üniversite öğrencileri ve reel sektör temsilcilerinin katılımıyla hafta boyunca devam edecek. Yatırımcı eğitimi ve yatırımcının korunmasının ana tema olacağı konferans, panel ve atölye çalışmalarından oluşacak etkinliklerde, ayrıca bilinçli yatırımın da önemine işaret edilecek.

Açıklamada görüşleri yer alan  TSPB Başkanı Dr. Alp Keler, tüm yatırımcıların Dünya Yatırımcı Haftası'nı kutladı.

Keler, dünyada gelişmiş sermaye piyasalarına sahip ülkelerin güçlü ekonomiye sahip olduğuna dikkati çekerek, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyümesi, kaynakların gelecek ve teknoloji odaklı, verimli alanlara yönelmesi için sermaye piyasalarını geliştirmenin şart olduğunu söyledi.

Sermaye piyasalarını geliştirmenin yolunun ise yatırımcı sayısını artırmaktan geçtiğini dile getiren Keler, şöyle konuştu:

"Sermaye piyasalarının gelişmesi ancak kurumsal ve bireysel yatırımcı sayısının büyümesiyle mümkündür. Aynı zamanda aktif yatırımcı sayısının artması, piyasaların derinleşmesi, fiyatların sağlıklı oluşması için de hayati öneme sahiptir. Bu noktadan baktığımızda, Türkiye'de yatırımcı sayısı düşüktür. Önümüzdeki dönemde yatırımcı sayısını artırmaya odaklanmamız lazım. Bunun için de öncelikle yatırımcı haklarını ön planda tutan, koruyan ve güvence altına alan güçlü bir yatırım ortamı oluşturmalıyız. Ayrıca, iletişim kanallarını da kullanarak çok yönlü eğitimlerle toplumu, tasarruf sahiplerini sermaye piyasası kurumları, araçları ve bu araçlara sağlıklı, doğru yatırım yapabilmeleri konusunda bilgilendirmenin yanında etkin sermaye piyasası kültürü oluşturmamız şart"

 Keler, TSPB olarak yola "önce yatırımcı" diyerek çıktıklarını, bu anlayışla gelecek dönemde daha güvenli, etkin, güçlü bir yatırım ortamı oluşturarak yatırımcı sayısını artırmak için çok yönlü iletişim ve eğitim çalışmaları ile eylem planları gerçekleştireceklerini söyledi.
 


Geri Dön