22 / 07 / 2024

Tsunami riski tedbirleri

Tsunami riski tedbirleri

Japonya temasları çerçevesinde 2011 yılında deprem ve tsunami felaketinin vurduğu Sendai kentinde meydana gelen hasar ve şehirdeki yeniden yapılandırma projeleri inceleyen Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, tsunami riskine yönelik tedbir alacaklarını açıkladı..

İzmir'deki fay hattı işaret edildi! Tsunami riski için harekete geçilmeli...

İzmir körfezindeki tüm kıyıların ve koyun geometrisi çıkartılıp, deprem kaynaklı tsunami risklerini araştırılması için harekete geçildiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Yalova depremi korkuttu! Büyük İstanbul depreminde tsunami riski var mı?

Son zamanlarda, yetkililer ve uzmanlar, beklenen Büyük Marmara Depremi sonrasında İstanbul’da oluşabilecek tsunamiye dikkat çekiyor ve bu konuda bilinçlenme çağrıları yapıyor. İşte haberin detayları...

Prof. Dr. Naci Görür'den deprem ve tsunami uyarısı!

Antalya'da Tsunami ve Deprem Riski: Bilim Akademisi Üyesi Uyarıyor - Prof. Dr. Naci Görür, Antalya'nın deprem ve tsunami tehlikesine karşı önlem alması gerektiğini vurguluyor.

Olası İstanbul depreminde kritik tsunami analizi! Dalga boyu 4 metreye ulaşacak! Riskli yerler bir bir açıklandı! 

İstanbul'da olası büyük Marmara depreminin ardından meydana gelmesi beklenen tsunami dalgaları ile ilgili uyarılar peş peşe yapılıyor. İşte uzman isimlerin o açıklamaları ve tsunami riski olan yerler...

Marmara'da bir sene içinde iki tane 7'den büyük deprem olabilir! Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tsunami riskini de açıkladı!

Türkiye'nin deprem riski sık sık gündem oluyor. Marmara'da bir sene içinde iki tane 7'den büyük deprem olabilir! Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tsunami riskini de açıkladı!

İstanbul'da tsunami riski var mı?

Türkiye'de 11 şehirde yıkıma ve can kaybına yol açan deprem felaketi sonrası gözler İstanbul'a çevrildi. Marmara'da yaşanacak büyük bir depremin İstanbul'da yaratacağı yıkımın yanında tsunami riski de sık sık gündeme geldi. Peki İstanbul'da tsunami riski var mı?

Dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerinden sonra dünyada deprem olmayan bir  olmadığı da merak ediliyor. Peki dünyada deprem olmayan bir bölge var mı? İşte dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler...

Oturduğumuz ev sağlam mı? Depreme karşı dayanıklı mı? Yıkılma riski var mı? İşte bu soruların yanıtları...

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplam 10 ili etkileyen deprem felaketleri bölgede büyük hasarlara ve can kayıplarına yol açtı. Ülkemizin deprem kuşağında olması sebebiyle şimdi herkes aynı soruları soruyor: “Oturduğum ev sağlam mı? Ne kadar güvenilir? Yıkılma riski var mı?”

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından gözler bir defa daha deprem riski altındaki İstanbul’a çevrildi. İBB’nin yaptığı son analize göre 7.5 büyüklüğündeki bir depremde kaç binanın ağır ya da çok ağır hasar alacağı da belirlendi. İşte o rakamlar...

Elimizdeki altınları bozduralım mı? Altın Kahini İslam Memiş büyük riski pat diye açıkladı! Görenlerin etekleri tutuştu

Altın fiyatlarındaki son durum yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Altın fiyatları yükselişe geçerken yatırımcılar ''elimizdeki altınları bozduralım mı?'' sorusunu araştırırken  Altın Kahini İslam Memiş büyük riski pat diye açıkladı! Görenlerin etekleri tutuştu.

Altın fiyatları resmen tsunami gibi kasıp kavurdu! Altın alacaklar satacaklar hemen bakın! 13 Ocak 2023 altın fiyatları

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri merak ediliyor. En çok tercih edilen yatırım aracı olan altın bugün resmen tsunami gibi kasıp kavurdu.  Altın alacaklar satacaklar hemen bakın! 13 Ocak 2023 altın fiyatları.

Altında fırtına değil tsunami geldi! Bu rakamları görenlerin gözleri yuvalarından fırladı! 4 Ocak 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları bugün de yukarı yönlü hareketine devam ediyor.  Gram altın öyle bir yükseldi ki, altında fırtına değil tsunami geldi. Bu rakamları görenlerin gözleri yuvalarından fırladı! 4 Ocak 2023 altın fiyatları.

Altın fiyatlarına tsunami değil resmen kasırga! Yer yerinden oynadı! Bu rakamlar bayram ettirecek! Canlı altın fiyatları

Hafta yükselişle başlayan altın fiyatları bugün de yükselmeye devam ediyor. Altın fiyatları yukarı yönlü hamlesine devam ederken tsunami değil resmen kasırga etkisi görülüyor. Bu rakamları görenler bayram edecek. 27 Aralık 2022 altın fiyatları...

Tsunami riski tedbirleri Haberi

Tsunami riski tedbirleri

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Olası bir Marmara depremi sonrası oluşabilecek tsunami dalgasının 3 metreden 6 metreye kadar çıkabileceği, özellikle bu dalgaların İstanbul'un Avrupa yakasını etkileyebileceğinden bahsediliyor." uyarısında bulunarak depremin yanı sıra tsunami riskine yönelik de tedbir alacaklarını açıkladı.

Sendai Belediyesini ziyaret ederek Japonya temasları çerçevesinde 2011 yılında deprem ve tsunami felaketinin vurduğu Sendai kentinde meydana gelen hasar ve şehirdeki yeniden yapılandırma projelerine ilişkin incelemelerde bulunan Akdağ, Belediye Başkanı Kazuko Kori ile bir araya gelerek, kentte deprem ve tsunamiye karşı alınan önlemler hakkında bilgi aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Akdağ, Sendai’de tsunamiden etkilenen Arahama Bölgesi’ne giderek afetten etkilenen Arahama İlkokulu binasını da ziyaret etti. Akdağ, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

2011'de Sendai bölgesinde gerçekleşen 9 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında oluşan tsunami nedeniyle...