16 / 05 / 2024

TTYD kktc daimi temsilcilik

TTYD kktc daimi temsilcilik

TÜRKİYE Turizm ve Yatırımcılar Derneği (TTYD) KKTC’de yatırımı bulunan ya da yatırım yapmak isteyen iş insanlarının karşılaştıkları zorlukları aşmak ve Ada turizmini canlandırmak amacıyla atağa kalktı...

KKTC'ye Su Temini Projesi bugün faaliyete geçecek!

Türkiye ile Yavru Vatanı birbirine bağlayan KKTC'ye Su Temini Projesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle faaliyete geçecek. Dünyanın gıptayla baktığı projedeki teknolojinin eşi yok.

KKTC Su Temin Projesi Geçitköy Barajı'nın açılışı yapıldı!

Başbakan Davutoğlu, "Anadolu ile KKTC su gibi aziz projeyle bir kez daha birbirine kavuşuyor. Bütün dünyaya haykırıyoruz; Türkiye ile Kıbrıs hiçbir zaman ayrılmayacak şekilde kenetlenmiştir" dedi.

KKTC Su Temin Projesi'nin açılışı bugün!

'Asrın Projesi' olarak ifade edilen 'KKTC Su Temin Projesi'nin açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun katılacağı törenle yapılacak.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi bugün açılacak!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni bugün!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesinin açılışı yapılıyor. “KKTC Su Temin Projesi” ile Anamur Dragon Çayı üzerindeki Alaköprü Barajı’ndan alınan su, Akdeniz’e döşenen boru hattıyla Girne yakınlarında yapılan Geçitköy Barajı’na aktarılacak.

KKTC Su Temin projesi faaliyete geçiyor!

Temiz suyu Mersin'den KKTC'ye ulaştıracak "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

Türkiye ve KKTC'yi bağlayan Asrın Projesi tamamlandı!

Türkiye ve KKTC'yi denizin altından bağlayan 'Asrın Projesi' tamamlandı. Dünyada bir ilk olan proje, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla açılıyor

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni yarın!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

KKTC'nin su sıkıntısı "Asrın Projesi" ile son buluyor!

"KKTC Su Temin Projesi" ile Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak 75 milyon metreküp su, Akdeniz'e döşenen boru hattı vasıtasıyla, Girne yakınlarında inşa edilen Geçitköy Barajına aktarılacak

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi yarın faaliyete geçecek!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

Asrın projesi için Alaköprü ve KKTC'de tören düzenlenecek!

Türkiye'den deniz altından borularla KKTC'ye ulaştırılan su Gecitköy Barajı'na akmaya devam ederken, projenin resmi açılış tarihi de kesinleşti. 17 Ekim'de hem Alaköprü hem de KKTC'de tören düzenlenecek. Erdoğan tören için KKTC'ye gelecek.

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni 17 Ekim'de!

KKTC’de yapımı tamamlanan "Türkiye’den KKTC’ye Su Temin Projesi"nin açılışı, Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yapılıyor.

KKTC Su Temini Projesi'nde isale hattına su verilmeye başlandı!

Türkiye ile KKTC'yi denizin altından bağlayan 'Asrın Projesinde ilk su adaya ulaştı. KKTC Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandı.

TTYD kktc daimi temsilcilik Haberi

TTYD kktc daimi temsilcilik

TÜRKİYE Turizm ve Yatırımcılar Derneği (TTYD) KKTC’de yatırımı bulunan ya da yatırım yapmak isteyen iş insanlarının karşılaştıkları zorlukları aşmak ve Ada turizmini canlandırmak amacıyla atağa kalktı.


Lefkoşa’da daimi temsilcilik açma kararı alan dernek, Merit Grubu Oteller Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar’ı daimi temsilcileri seçti. Murat Ersoy başkanlığındaki dernek üyeleri, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüşerek yatırımcıların karşılaştıkları sorunları aktardı. Reha Arar, “Dernek üyeleri, Türkiye’de turizmin önünü açan gerçek yatırımcılardan oluşuyor. KKTC’ye yatırım yapacakların önünü açarsak, Ada gelişir, kalkınır” dedi. Arar, en büyük sorunlarının altyapı ve ulaşım olduğuna dikkat çekerek, KKTC’nin turizmle kalkınacağını  belirtti. Dernek Başkanı Murat Ersoy ise duble yolların ve Ada’nın tek hava ulaşım noktası Ercan havalimanına ikinci pistin bir an öne yapılması gerektiğini söyledi. Ersoy,...