02 / 05 / 2024

TÜBİTAK geri dönüşüm tesisi

TÜBİTAK geri dönüşüm tesisi

TÜBİTAK desteği ile çevreye çok ciddi zararları olan ve her yıl milyonlarca tonu çöpe giden atık lastikleri ekonomiye geri kazandıran yeni bir tesis faaliyete geçti.

Vizyon 2000 Metal Kağıt Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vizyon 2000 Metal Kağıt Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 950 bin TL sermaye bedeli ile Bilal Koçhan tarafından kuruldu.

Bakan Kurum'dan açıklama geldi: Tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan müjdeli haber geldi: Son raporlara göre, tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı! Bakan Kurum'un yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin geri dönüşüm çabaları büyük bir başarıya ulaştı.

Tümben Geri Dönüşüm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tümben Geri Dönüşüm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataköy'de Ramazan Tümben tarafından kuruldu.

Simplast Danışmanlık Geri Dönüşüm İnşaat Tekstil Ve Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Simplast Danışmanlık Geri Dönüşüm İnşaat Tekstil Ve Taahhüt Anonim Şirketi Ümraniye'de Suzan Aşlak ve İhsan Taşçı ortaklığında kuruldu.

Real Geri Dönüşüm Plastik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Real Geri Dönüşüm Plastik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da Bülent Dönmez tarafından kuruldu.

Dicleli Geri Dönüşüm Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Dicleli Geri Dönüşüm Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi Büyükçekmece’de  10 milyon TL sermaye bedeli  ile Emir Dicleli tarafından kuruldu.

Aktaş Kardeşler Metal Geri Dönüşüm Ve Sac Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aktaş Kardeşler Metal Geri Dönüşüm Ve Sac Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bülent Aktaş ve Özcan Aktaş ortaklığında kuruldu.

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi açıldı!

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Melih Cevdet Yıldırım tarafından açıldı.

Monopoly Madencilik Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Monopoly Madencilik Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 350 bin TL sermaye bedeli ile Davut Gülüştür, Emrullah Soysal ve Mehmet Faith Aktaş ortaklığında kuurldu.

Greenplast Global Kim.Mad.Ve Geri Dönüşüm Tesisleri Yatırım Araştırma Geliştirme İç Ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu!

Greenplast Global Kim.Mad.Ve Geri Dönüşüm Tesisleri Yatırım Araştırma Geliştirme İç Ve Dış Ticaret A.Ş. bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Irına Çakır tarafından kuruldu.

Adok İnşaat Hayvancılık Geri Dönüşüm Mermer Doğal Taş Tıbbi Alt. Mak.Tar.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Adok İnşaat Hayvancılık Geri Dönüşüm Mermer Doğal Taş Tıbbi Alt. Mak.Tar.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Bahçelievler'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Adem Coşkun tarafından kuruldu.

Akre Grup Geri Dönüşüm Anonim Şirketi kuruldu!

Akre Grup Geri Dönüşüm Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Ebrar Tıkılı tarafından kuruldu.

Özbütünller Metal Geri Dönüşüm İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özbütünller Metal Geri Dönüşüm İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Veysel Bütün tarafından kuruldu.

TÜBİTAK geri dönüşüm tesisi Haberi

TÜBİTAK geri dönüşüm tesisi

Tesiste geri dönüşüme giren lastiklerden kauçuk granül, çelik tel ve tekstil parçacıkları üretiliyor. Elde edilen granül lastikler kauçuk, halı saha zemin, lastik karo taşı, makine takozu  ve asfalt yollara bariyer yapımında kullanılmak üzere piyasaya sürülüyor. Teller de metal preslerde küçültülerek sanayinin metal ihtiyacı için değerlendiriliyor. Tekstil parçaları ise polyemit özelliği nedeniyle çok pahalı bir madde olan kort bezi olarak kullanılıyor. İstanbul’da kurulan tesis şimdiden Irak, Suudi Arabistan, Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Almanya’dan da büyük ilgili gördü.


MİLYONLARCA TON ATIK


İstanbul’da faaliyet gösteren Net Plasmak, ömrünü tamamlamış lastiklerin (ÖTL) geri dönüşümünü yapan tesis kurdu. İhracata başlayan tesis hakkında bilgi veren Semih Ulusan, tesisle hem hammadde kullanımını azalttıklarını hem ÖTL’lerin çevreye ve insan sağlığına verdiği zararları önlediklerini söyledi. Ulusan, ÖTL geri dönüşüm tesisini...