04 / 05 / 2024

tübitak nihat ergün

tübitak nihat ergün

TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları ve Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatları ödül töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, TÜBİTAK bünyesinde üstün zekalı çocuklar için İstanbul, Ankara ve İzmir'de üç yeni okul açacaklarını bildirdi.

'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı' diyen Ergün Atalay’dan vergi düzenlemesi talebi!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 'çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalı' diyerek vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep etti.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay: ‘Tarihte ilk defa ne istediysek aldık’

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçisine yapılan zam ile ilgili açıklama yaparak, "İlk kez TÜRK-İŞ'in tarihinde ne istediysek hepsini aldık" ifadelerini kullandı.

Thodex mağdurları avukatı Kürşat Ergün'den uyarı!

400 bine yakın kişinin paralarının buhar olduğu kripto para borsası Thodex mağdurlarının avukatı Kürşat Ergün, söz konusu paraların Türkiye'de bulunmayabileceğini dile getirdi.

İnşaat Yüksek Mühendisi Nihat Akgün vefat etti!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 1959 Mezunu İnşaat Yüksek Mühendisi Nihat Akgün vefat etti. Ailesi taziye ilanı yayınladı.

Ergün Atalay: Kıdem tazminatı kırmızı çizgimiz!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulundu: "Her sene gündeme geliyordu, yüzlerce işçi 'dur' dememize rağmen emekli oluyordu. Kıdem tazminatı konusunda aynı noktadayız. Kıdem tazminatı kırmızı çizgimiz" dedi.

Ergün Turan: Fatih'te nakış nakış işimiz var!

Fatih'i yönetmeye aday olan TOKİ eski Başkanı Ergün Turan'ın 15 yıl belediyede yöneticilik, ardından 5 yıl da TOKİ deneyimi var ve şimdi geçmişten gelen tüm yöneticilik deneyimlerini Fatih'te kullanmak istiyor.

Ergün Atalay: Türkşeker fabrikaları özelleştirmeden çıkarılmalıdır!

Türkşeker kapsamındaki 14 fabrikanın özelleştirilmesi için ihale sürecinin başlatılmasının ardından Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, " Türkşeker fabrikaları özelleştirme kapsamından çıkarılmalıdır." dedi..

Mehmet Ergün Turan: Türkiye yatırım cazibesini koruyor!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Türkiye'nin yaşanan sıkıntılara rağmen yatırım cazibesini koruduğunu belirterek, "Devletimiz, yabancı yatırımcıya yönelik, Türkiye'nin, İstanbul'un yarıştığı dünya metropollerine göre mevzuattan vergi düzenlemelerine kadar büyük kolaylıklar sunuyor" diye konuştu.

Ergün Turan: 6 yılda 400 bin konut yapacağız!

Ekonomist Dergisi yazarlarından Levent Gökmen Demirciler Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan ile söyleşi gerçekleştirdi. Turan, Türkiye genelinde 72,5 milyon metrekarelik alanda dönüşüm çalışması yaptıklarını ifade etti.

Ergün Turan: Kentsel dönüşüm bir zorunluluk!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "17 Ağustos Marmara Depremi'nde yaşadığımız bu ağır tabloyu tekrar yaşamamak adına, 286 bin 500 konutluk 191 kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz." dedi.

Ergün Turan: Kentsel dönüşümde mantalite yenilenmeli!

Kentsel dönüşümde bir mantalite yenilemesi yapılması gerektiğine dikkat çeken TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan Türkiye için deprem konusunun çok önemli olduğunu vurguladı.

Ergün Turan: Mega projelere de sertifika için çalışıyoruz!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, gayrimenkul sertifikalarının mega projelerde kullanılması için de çalıştıklarını dile getirdi.

Ergün Turan'dan özel sektöre 'Dönüşüm' çağrısı!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Türkiye’de halen 5,5 milyon konutun dönüşüm için beklediğini, Kentsel Dönüşüm sürecinin hızla tamamlanması için kamunun yanı sıra özel sektörün de devreye girmesi gerektiğinin altını çizdi.

tübitak nihat ergün Haberi

tübitak nihat ergün

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, üstün zekalı çocuklar için TÜBİTAK bünyesinde İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere üç yeni okul açacaklarını belirterek, "İnşallah kısa zamanda, mümkünse önümüzdeki eğitim-öğretim yılında bunu da başlatarak geleceğimizin bilim adamlarını, çok seçkin bilim adamlarını, NOBEL ödülü alacak insanlarımızı da oralardan yetiştirecek noktaya gelmiş olacağız" dedi.


TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları ve Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatları ödül töreni, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak katıldı.


Ergün, buradaki konuşmasında, bilim olimpiyatlarında madalya alan öğrencilerin umut ve heyecan dolu olduğunu belirtti.


Üniversite eğitimi sırasında İstanbul'da kaldığı yurttaki bir anısını anlatan Ergün, hazırladığı bir konuyu 120 kişiye sunarken hava soğuk olmasına rağmen çok terlediğini söyledi. Ergün, "İyi oldu....