06 / 05 / 2024

TÜFEnin üzerinde kira artışı 2022

TÜFEnin üzerinde kira artışı 2022

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ev sahibi kiracı kavgaları durmak bilmiyor. Peki ev sahibi kiracıya ne kadar zam yapabilir? TÜFE’nin üzerinde kira artışı yapılabilir mi? İşte merak edilen soruların yanıtları...

LPG'ye gece yarısından itibaren indirim geliyor! 

LPG'nin litre fiyatında gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 1 lira 64 kuruşluk indirim beklendiği açıklandı. Petrol fiyatlarından yaşanan dalgalanmalar ile Dolar ve TL'de yaşanan dalgalı seyir akaryakıt fiyatları üzerinde çok etkili oluyor. 

Kirayı elden ödeyenler aman dikkat! Mahkeme 60 bin TL ödemesine karar verdi!

Antalya’da kira artışlarında yaşanan anlaşmazlık sebebiyle başvuru yapan kiracı, dava devam ederken ev sahibinin “5 senedir kira ödemediler.” şikayetiyle evi boşaltmak zorunda kaldı, mahkeme kiracının 60 bin Türk Lirası kira bedeli ödemesine hükmetti.

Kira yardımı uzatıldı mı 2024? Kira yardımı yatmayanlar için adım adım ödeme alma yöntemi!

Pek çok kişi kira yardımı uzatıldı mı sorusunun yanıtını araştırırken, kira yardımı yatmayanlar ise ödemeleri nasıl alacağını merak ediyor. İşte hem kira yardımı uzatıldı mı sorusunun yanıtı hem de adım adım kira alma yöntemi...

Ev sahipleri dikkat! Evinizde kim oturuyorsa vergi ödemezsiniz? 

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL iş yerinden ise 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri gelir vergisi dönemi başladı. Peki evinizde kim oturuyorsa vergi ödemezsiniz? 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kirayı elden ödeyenler yandı!

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Bu konuda merak edilen bir konu da kiranın elden ödenmesi. Peki kirayı elden ödemek suç mu?

Ocak'ta merkezi bütçe de kira krizinden kaçamadı: Bina kiralama giderleri yüzde 141 yükseldi! 

CHP Milletvekili Türker Ateş, kira krizi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve devletin de kira krizinden kaçamadığına, berkezi bütçeden karşılanan bina kiralama giderlerinin yüzde 141 arttığına dikkat çekti. 

İş GYO Ege Perla AVM'den 2023'te 19,8 milyon Türk Lirası kira geliri elde etti!

İş GYO, Ege Perla AVM'den elde edilen kira geliri ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte şirketten AVM kira geliri ile ilgili yapılan o açıklama...

Ev sahipleri dikkat! Ev sahiplerine vergi uyarısı...

Ev sahiplerinin kira gelirleri ile ilgili olarak yeni gelişmelere ilişkin yapmaları gereken bazı işlemler bulunduğu belirtildi. Buna göre kaydedilen bu işlemler kapsamında 2.750 Türk Lirası kira uyarısı yapıldığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Çatalla kiracısına saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi!

Bakırköy'de yüzde 100'ün üzerinde kira artışını kabul etmeyen kiracısına çatalla saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi. 

1937'de Kurtuluş'ta 32 liraya kiralık ev! 

Türkiye'de kira fiyatlarındaki artış devam ederken eski gazete kupüründe 32 liralık kiralık daire ilanı oldukça dikkat çekiyor... İstanbul Kurtuluş'ta 1937'de kiralar 32 liraymış...

Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’na geldi!

Meclis Genel Kurulu’nda, Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde görüşmeler sona erdi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Taraflar zam sınırına tabi olmadan kirayı artırabilecek!

Konut sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar artık anlaşmayla neticeleniyor. Diğer taraftan, İzmir 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi kiracısına yasal zam oranı yüzde 25'in üzerinde kira artışı yapan konut sahibinin 'kötü niyet' tazminatı ödemesine ilişkin karar verdi.

TÜFEnin üzerinde kira artışı 2022 Haberi

TÜFEnin üzerinde kira artışı 2022

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan verilerine göre, şubat ayı itibarıyla, on iki aylık ortalamalara göre tüketici fiyatlarında yüzde 22.58 artış görüldü. Yani mal sahipleri kiracılarına Şubat 2022 için yasal olarak en çok yüzde 22,58 oranında zam yapabiliyor. Peki TÜFE’nin üzerinde kira artışı yapılabilir mi? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Kira artışı ne kadar oldu?

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay, “Kira bedeli, bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki on iki aylık ortalamalara göre değişim oranını geçmemek koşuluyla belirleniyor. Bu oran TÜİK tarafından şubat ayı için yüzde 22.58 olarak belirlendi. Bunun üstünde zam yapılamaz” şeklinde konuştu.

Peki TÜFE’nin üzerinde kira artışı yapılabilir mi? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Ayrı bir anlaşma gerek

TÜFE’nin...