05 / 05 / 2024

tugay kartal haydarpaşa garı aktivist

tugay kartal haydarpaşa garı aktivist

Haydarpaşa Dayanışması, Haydarpaşa Garı’nın yanışının 4. yılında düzenlenen toplantıda yangınla ilgili soruşturma dosyasının kapatıldığını hatırlattı. Haydarpaşa Dayanışması aktivisti Tugay Kartal da Haydarpaşa Garı olmadan demiryolu ulaşımı olmaz dedi.

Haydarpaşa Garı özelleştirilecek mi?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Haydarpaşa Garı ile Limanın özelleştirme kapsam ve programında yer almadığını bildirdi.

Dürr Systems Makine Mühendislik Proje İthalat Ve İhracat Limited Şirketi İstanbul Kartal Şubesi açıldı!

Dürr Systems Makine Mühendislik Proje İthalat Ve İhracat Limited Şirketi İstanbul Kartal Şubesi bugün 1 milyon 200 bin TL sermaye bedeli ile Kartal'da açıldı.

Haydarpaşa arazisi özelleştiriliyor mu?

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Haydarpaşa ile ilgili Kadıköy Belediyesi’nden bilgi ve belge talep etmesi, “Haydarpaşa arazisi özelleştiriliyor mu?” sorusunu bir kez daha gündeme getirdi.

GATA Haydarpaşa Hastanesi'nin adı Sultan Abdülhamid oldu!

Sağlık Bakanlığı'na bağlanan Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nin adı Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu.

Haydarpaşa Garı için nöbete devam!

Özelleştirilmemesi için 219 haftadır önünde nöbet tutulan tarihi Haydarpaşa Garı için bu haftaki nöbeti TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu (İKK) tuttu.

Haydarpaşa Garı'nın restorasyonu aslına uygun yapılmalı!

Haydarpaşa Garının ve çevresinin özelleştirilmesi ile ilgili Haydarpaşa Dayanışması, Haydarpaşa Garı’nda basın açıklaması yaptı. TMMOB, Haydarpaşa Dayanışması ve Kadıköy Kent Dayanışmasının katıldığı açıklamada, Haydarpaşa Garı ve çevresi için mücadelede kararlı oldukları belirtildi.

Namık Kemal Ceylan: Haydarpaşa özelleştirilmesin!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Namık Kemal Ceylan, Haydarpaşa Garı'nın özelleştirileceği iddiaları hakkında da açıklamada bulundu. İşte Ceylan'ın o konuşması...

Haydarpaşa Garı ne olacak?

Özelleştirme İdaresi’nin Haydarpaşa Garı ve liman sahası hakkında belediyeden bilgi talep etmesi sosyal medyada tartışma yarattı. Planlamaya göre, gar binası hızlı tren ve bölgesel trenler için kullanılacak

Barış Yarkadaş'dan Haydarpaşa Garı'nın özelleştirmesine tepki!

Tarihi Haydarpaşa Gar ve çevresinin özelleştirme girişimine tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, hükümete seslendi.

Tarihi Haydarpaşa Garı satılıyor mu?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, tarihi Haydarpaşa Garı'nı satmak üzere harekete geçti. 9 Ağustos’ta Kadıköy Belediyesi’ne yollanan yazıda “özelleştirme kapsamına alınmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde” 400 bin metrekare alan hakkında bilgi istendi.

Ayşen Gruda: Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesi büyük hata!

Kadıköy Belediyesi’nin Haydarpaşa Gar istasyonu peronlarında düzenlediği Kitap Günleri’nde Pulbiber dergisinin söyleşisinde konuşan oyuncu Ayşen Gruda Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesinin büyük hata olduğunu söyledi.

Bursa Kartal Yuvası açıldı!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman Bursa Kartal Yuvası açılışına katıldı. Başkan Orman, açılışa gelen taraftarlara imza dağıtarak fotoğraf çektirdi.

Üsküdar Haydarpaşa Hastanesi restore edilecek!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, tarihi binanın hemen yanına inşa edilen Haydarpaşa Hastanesi'nin restore edilmesi gerektiğini belirterek gerekli prosedürleri tamamladıklarını belirtti.

tugay kartal haydarpaşa garı aktivist Haberi

tugay kartal haydarpaşa garı aktivist

Toplantıda yangınla ilgili soruşturma dosyasının kapatıldığı hatırlatılarak, birinci derece tarihi eser statüsündeki binanın sürekli özelleştirme hamlelerine maruz bırakıldığı ve yalnızlaştırıldığı ifade edildi.


Haydarpaşa Dayanışması, Haydarpaşa Garı’nın yanışının 4’üncü yılında yaşananları ve garın geleceğine ilişkin gelişmeleri Karaköy’de bulunan Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde düzenlenen toplantıda kamuoyu ile paylaştı. Toplantıya Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı C. Sami Yılmaztürk, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Mithat Ercan, Haydarpaşa Dayanışması’ndan Tugay Kartal ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı katıldı. Haydarpaşa Garı’nda 4 yıl önce meydana gelen yangınla ilgili soruşturma dosyasının kapatıldığı hatırlatılarak, birinci derecede tarihi eser olan binaya aslına uygun olmayan projeler yapılmaya çalışıldığı belirtildi.


HAYDARPAŞA’NIN AĞIR GÖRÜNDÜĞÜNE BAKMAYIN, NARİN BİR YAPI


Haydarpaşa Dayanışması adına konuşan...