04 / 05 / 2024

tüik 2014 gelir ve yaşam koşulları araştırması

tüik 2014 gelir ve yaşam koşulları araştırması

Başkent’in en köklü inşaat firmalarından MFZ Grup’un ortaklarından Muhanver Gözüm, konforu yükselten en önemli etkenlerden birinin konut tercihi olduğunu anımsattı.

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2022 vergilendirme dönemi ile ilgil yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesi belli oldu. İşte haberin detayları...

Gelir vergisi mükelleflerinin sayısı 2,4 milyonu aştı!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'de gelir vergisi mükellef sayısı Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre 127 bin arttı ve 2,4 milyonu aştı.

TÜİK açıkladı! 2017'den beri ilk defa bu rakama ulaştı

TÜİK verilerinde elde edilen bilgilere göre; Türk ekonomisi 2022 yılında yüzde 5,6 büyürken, 2021' yılında 9 bin 539 dolar olan kişi başı milli gelir de, 10 bin 655 dolar olmuş oldu.. 

TÜİK ocak ayı işsizlik rakamlarını açıkladı!

İşgücü istatistiklerini yeni veri seti ile paylaşmaya başlayan TÜİK, ocak ayında işsizliği yüzde 12.2 olarak açıkladı.

TÜİK asgari ücret önerisini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bekar bir işçinin asgari geçim tutarının ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak hesaplandığını açıkladı.

TÜİK: Haziranda işsizlik yüzde 13.4'e yükseldi!

Türkiye'de işsizlik oranı, haziranda geçen yılın aynı ayına göre 0.4 puan artarak yüzde 13.4'e yükseldi. İşsiz sayısı 152 bin kişi azalarak 4 milyon 101 bin kişi olarak kayıtlara geçti.

TÜİK'te yeni dönem!

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nın görev alanıyla ilgili hizmetlerinden sorumlu daire başkanlıklarının kuruluş, görev ve yetkileri düzenlendi. TÜİK, 19 daire başkanlığıyla faaliyetlerini sürdürecek.

TÜİK ek hizmet binasıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

TÜİK ek hizmet binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TÜİK'in toprak satışına ilişkin rakamları açıklamaması TBMM gündeminde!

Türkiye İstatistik Kurumu 2015'ten bu yana yabancılara toprak satışına ilişkin rakamları açıklamıyor. İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, konuyu Meclis’e taşıyarak toprak satışına ilişkin rakamların neden gizlendiğini sordu.

TÜİK verilerine göre Türkiye'de 57 milyon kişinin borcu var!

Türkiye'de yaşayan zenginlerin geliri artarken, yoksulların da borcu arttı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, en zenginlerin gelirden aldığı pay yüzde 47.6'ya yükseldi. 'Borcum var' diyenlerin oranı yüzde 70.4 oldu.

Türkiye'nin gelir dağılımı açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun bugün açıkladığı son verilere göre, Türkiye'de en zengin kesim ile en yoksul kesim arasındaki fark büyüdü. Verilere göre nüfusun yüzde 70'inden fazlası borçlu olarak kaydedilmiştir.

Tarihte bir ilk TÜİK işsizlik rakamı resmi işsizlik rakamının altında kaldı!

İŞKUR'a işsizlik maaşı başvurusu yapanların sayısı TÜİK'in açıkladığı resmi işsizlik rakamlarını geride bıraktı. TÜİK'e göre 4 milyon 253 bin işsiz var, İŞKUR'da ise rakam 4 milyon 417 bin.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı!

Türkiye'de işsizlik oranı haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre 2,8 puan artış ile yüzde 13 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 938 bin kişi artış göstererek 4 milyon 253 bin kişi olarak kayıtlara geçti.

tüik 2014 gelir ve yaşam koşulları araştırması Haberi

tüik 2014 gelir ve yaşam koşulları araştırması

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2014 gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarına göre, Ankara en yüksek gelir grubuna sahip il oldu. Başkent 20 bin 446 lirayla ilk sırada yer alırken, İstanbul 19 bin 62 lirayla ikinci, İzmir bölgesi ise 16 bin 935 lirayla üçüncü oldu. Konforuna düşkün, gelir düzeyi yüksek Ankaralı, konut tercihinde de yaşam standartlarını yükselten mekanlara yönelmeye başladı.


Başkent’in en köklü inşaat firmalarından MFZ Grup’un ortaklarından Muhanver Gözüm, konforu yükselten en önemli etkenlerden birinin konut tercihi olduğunu anımsattı.



Ankaralılar’ın konut alışkanlığında konforun yıllardan beri olmazsa olmaz olduğunu belirten Gözüm, “Ankaralı için ev, ‘barınma’ değil ‘yaşam’ alanı olmalıdır. Geniş, ferah, gün ışığı alan konutlar Ankaralı için her zaman tercih sebebi olmuştur. 30-40 yıl önceki ile bugünkü konfor anlayışı aslında...