27 / 07 / 2024

tüik Enflasyon ne zaman açıklanır

tüik Enflasyon ne zaman açıklanır

Kira bedelinde yapılacak yıllık zamlar, enflasyon oranları kullanılarak yapılıyor. Enflasyon oranları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. Peki enflasyon oranları ne zaman açıklanır? İşte enflasyon zamanları..

Evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı? Temmuz zammıyla 9.077 TL olan evde bakım maaşı ne zaman yatacak? 

Evde bakım maaşı araştırmaları enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından hızlandı. Peki Temmuz zammıyla 9.077 TL olan evde bakım maaşı ne zaman yatacak? 

TÜİK'in 5 bin 845 TL ortalama konut kira bedeline meydan okudu, evini 4 bin TL'ye kiraya verdi! 

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları gündem olurken ortaya çıkan 5.845 TL ortalama konut kira bedeli sosyal medyanın gündemine oturdu. Bir ev sahibi ise iki evini 4 bin liraya kiraya vererek ' ev sahiplerine örnek olsun' diyerek sosyal medyayı ikiye böldü. İşte ayrıntılar...

TÜİK'in kira hesabı ortalığı karıştırdı: Yüzde 75 ve yüzde 42 enflasyon kirayı nasıl etkiler?

TÜİK'in geçtiğimiz gün açıkladığı madde fiyatları gündemden düşmüyor. Burada en çok dikkat çeken kiranın 5 bin 845 TL belirtilmesi oldu. Ekonomist İris Cibre, konuyla ilgili bir karşılaştırma yaptı. İşte Cibre'nin o paylaşımı... 

TÜİK’in rakamları inşaat sektörünü de vurdu! Bundan sonra ne olur?

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı inşaat maliyet endeksinde yer alan rakamlar, inşaat maliyetlerindeki enflasyonla örtüşmedi. Fiyatlar arasındaki farklılık inşaat sektörünü de zora soktu.

Bakan Özhaseki'den İstanbul depremi çağrısı: 'Herkes evini bir kere ölçtürsün, ne olur ya!'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası İstanbul depremini anımsattı ve 'Herkes evini bir kere ölçtürsün, ne olur ya!' diyerek, Belediye başkanına da çağrıda bulundu. İşte o açıklama...

TÜİK o rakamları açıkladı: İnşaat sektöründe yüzde 11,1'lik artış!

TÜİK tarafından açıklanan İşgücü Girdi Endeksleri’ne göre istihdam endeksi inşaat sektöründe yüzde 11,1 artış gösterdi.

Taşıt kredisinde güncel faiz oranları nasıl oldu? 400 bin TL'nin güncel geri ödemesi ne kadar?

Merkez Bankası'nın faiz kararlarından sonra bankalar da kredi faiz oranlarında güncelleme yapmaya başladı. Buna göre, taşıt kredisi faiz oranları da güncellenmiş oldu. Böylece, 400 bin TL taşıt kredisinin ödemesi ne kadar olduğu merak ediliyor.

Volkswagen T-Cross 2024 fiyat listesi: T-Cross fiyatı ne kadar? T-Cross 15 Mayıs 2024 fiyat listesi

Volkswagen'in en sevilen SUV modellerinden T-Cross Mayıs 2024 fiyat listesi açıklandı. Peki T-Cross fiyatı ne kadar? T-Cross 15 Mayıs 2024 fiyat listesi.

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı! TÜİK resmen duyurdu! Yıllık enflasyon yüzde 69,80 oldu!

Nisan 2024 enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu,  tarafından açıklandı. Resmi rakamlara göre, aylık enflasyon yüzde 3,18; yıllık enflasyon ise yüzde 69,80 olarak kaydedildi.

İş yeri kira artış oranı 2024! TÜİK kira zammı hesaplama: İş yeri kira artış oranı tam bu kadar!

Mart ayı enflasyon oranları, TÜİK tarafından biraz önce açıklandı. İş yeri kira artış oranı 2024 belli oldu. İşte TÜİK kira zammı hesaplama ve iş yeri kira artış oranı... 

İki dev kurum açıkladı! Tüketici kredilerinin ne kadarı konut? 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası merakla beklenen tüketici kredisi kullanım rakamlarını açıkladı. Peki tüketici kredilerinin ne kadarı konut? 

Enflasyon sepetinde gıda ve konutun ağırlığı azaltıldı! TÜİK'ten yeni yıl güncellemesi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon sepetinde güncellemeye gitti. Buna göre sepete eklenen maddeler olurken, gıda ve konutun ağırlığı azaltıldı. İşte detaylar...

TÜİK’in enflasyon hesabı faizsiz konut kredisini yuttu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hayatını kaybeden asker aileleri için sağladığı faizsiz kredi miktarını TÜİK’in enflasyon hesabı yuttu...

tüik Enflasyon ne zaman açıklanır Haberi

tüik Enflasyon ne zaman açıklanır

Enflasyon ne zaman açıklanır?

Enflasyon, fiyatlar genel düzeyinin sürekli ve hissedilir artışını ifade eden bir duruma deniyor. Kira bedelinde yapılacak yıllık zamlar, enflasyon oranları kullanılarak yapılıyor. Peki enflasyon oranları ne zaman açıklanır?


Bilindiği üzere Enflasyon oranları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. Kira bedeli hesabında kullanılan Üretici Fiyat Endeksi verileri, her ay belli bir günde açıklanıyor.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi oranları ile diğer ÜFE oranları TÜİK tarafından her ayın 3'ünde veya takip eden işgününde saat 10:00'da haber bülteniyle kamuoyuna duyuruluyor. 


Veriler, veri tabanında ve haber bülteni aracılığıyla tüm ilgililere eş zamanlı olarak dağıtılıyor.


Kamuoyuna açıklama yapılmadan önce başka kurumların verilere ulaşması mümkün olmayıp; yöntem değişiklikleri ve endeks güncellemeleri ile ilgili bilgiler kamuoyuna duyuruluyor.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde...