07 / 05 / 2024

tüik gelir ve yaşam koşulları araştırması 2017

tüik gelir ve yaşam koşulları araştırması 2017

2010 ila 2016 yıllarını kapsayan son 6 yıllık dönemde ev sahibi olanların sayısı azalırken, kiraya çıkanların oranı artış kaydedildi.

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren kanun teklifi kabul edildi!

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını içeren teklif Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. 

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren kanun teklifi komisyonda!

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını içeren teklife yönelik Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeler başladı.

Mehmet Sinan Tara 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri listesinde!

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri belli oldu. Listenin ikinci sırasında 70 milyon 510 bin 854 liralık vergiyle Mehmet Sinan Tara yer aldı.

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri belli oldu!

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı.

Ankara esnafı gelir ve kira desteğinden memnun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle mağdur olan esnafa yönelik olarak açıklanan gelir ve kira destekleri, başkent esnafı tarafından olumlu olarak karşılandı.

İkü İnşaat Taahhüt Proje Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İkü İnşaat Taahhüt Proje Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 300 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu...

Hakan Tütüncü: İskan ve ruhsatla ilgili sorunlar çözüldü!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, iskan ve ruhsatla ilgili problemlerini çözdüğü, kat artışı talebini karşıladığı inşaat malzemecileri sitesi esnafının, yeni yer isteğinin karşılanması için de gereken desteği sağlayacağını ifade etti.

Gök Yıldız İnşaat Yapı Taahhüt Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gök Yıldız İnşaat Yapı Taahhüt Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gökay Yıldız tarafından 40 bin TL sermaye ile 17 Aralık'ta Eyüp, Topçular Mahallesi, Rami Kışla Caddesi'nde kuruldu.

Esda Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Emlak Tekstil ve Kırtasiye İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esda Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Emlak Tekstil ve Kırtasiye İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Semiha Bilmez tarafından 50 bin TL sermaye ile 11 Aralık'ta Eyüp, Çırçır Mahallesi'nde kuruldu.

Arska İnşaat ve Taahhüt Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arska İnşaat ve Taahhüt Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hüseyin Karayel ve Mustafa Arslan ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 8 Aralık'ta Sarıyer, Bahçeköy Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Bloomist İnşaat Taahhüt Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bloomist İnşaat Taahhüt Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Zeynep Ezgi Çavuşoğlu tarafından 10 bin TL sermaye ile 1 Aralık'ta Ataşehir, Fetih Mahallesi, Bağımsızlık Bulvarı'nda kuruldu.

Aydınoğlu Grup Yapı Taahhüt Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydınoğlu Grup Yapı Taahhüt Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Salih Aydın tarafından 100 bin TL sermaye ile 20 Kasım'da Kartal, Orta Mahallesi, Genç Osman Caddesi'nde kuruldu.

Taj Maden Enerji İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taj Maden Enerji İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yunus Emre Öztürk tarafından 10 bin TL sermaye ile, İstanbul Avrupa Yakası Beyoğlu'nda kuruldu.

tüik gelir ve yaşam koşulları araştırması 2017 Haberi

tüik gelir ve yaşam koşulları araştırması 2017


Geçtiğimiz 6 yılda  kirada yaşayanların sayısı 1 milyon 774 bin kişi arttı, ev sahibi sayısı ise 232 bin kişi azaldı. 


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı gelir ve yaşam koşulları araştırması, 2010 ila 2016 yıllarını kapsayan son 6 yıllık dönemde vatandaşın ekonomik gücünde bozulma olduğunu ortaya çıkardı.


Sözcü gazetesinin resmi veriler üzerinden yaptığı hesaplamalara göre, 2010 yılında ülke nüfusunun yüzde 60'ı kendi evinde, yüzde 22.1'i ise kirada oturuyordu. 2016 yılına gelindiğinde kendi evinde oturanların oranı yüzde 59.7'ye düşerken kirada oturanların oranı yüzde 24.4'e çıktı.


2016'da nüfusun 77 milyon 110 bin olduğu dikkate alındığında 46 milyon 34 bin kişinin ev sahibi, 18 milyon 815 bin kişinin ise kiracı olduğu görünüyor. Ancak, eğer 2010 yılındaki ev sahibi-kiracı dengesi bozulmamış olsaydı bugün ev sahibi nüfus 46...