29 / 04 / 2024

tüik inşaat işgücü girdi verileri

tüik inşaat işgücü girdi verileri

TÜİK, 2013 yılı Temmuz-Eylül aylarını kapsayan 3.çeyreğine ilişkin ‘inşaat işgücü girdi’ verilerini paylaştı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat İstihdam Endeksi 2013 yılı 3.çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,4 oranında azaldı....

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

ASO Başkanı Ardıç’tan dikkat çeken iş gücü açığı uyarısı! ‘Bu problem bir an önce ele alınmalı’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, sanayinin neredeyse bütün sektörlerinde iş gücü açığının gün geçtikçe artığını söyledi. Ardıkç, "Bu problemin bir an önce ele alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde üretimi istediğimiz seviyelerde artırmamız ve geliştirmemiz mümkün olmayacak” diye konuştu.

Avusturya'dan Türk inşaat şirketleriyle iş birliği açıklaması!

Jeopolitik konumu, güçlü lojistik bağları, üretimde kaliteye verilen değer ve iş gücü kapasitesinin Türkiye'ye yatırımı cazip kıldığını söyleyen Avusturya'nın Türkiye Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek, inşaat alanında daha fazla işbirliği olduğunu belirtti.

Türk inşaat işçileri Arnavutluk’ta mahsur kaldı!

Türk işçileri Arnavutluk’a götürüp orada bırakan inşaat firmasının sahibi hakkındaki iddiaları yanıtladı. Firma sahibi “Çalışanlarım tehdit etti, kaçmak zorunda kaldım. Hakedişleri alınca ödemeleri yapacağım” açıklamasında bulundu.

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

İzmir depreminde panikleyen inşaat işçisi gökdelenin 24. katından düştü!

İzmir depremi sırasında çalıştığı gökdelenin 24. katında panik yaşayan 21 yaşındaki inşaat işçisi Melih Dağbaşı, gökdelenden düşerek hayatını kaybetti.

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi daha da güçlenecek!

İnşaat malzemelerinin yüzde 100 yerli olması için başlatılan çalışmalarla ilgili konuşan İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Ürünlerimizin kalitesi ve ihracat performansımız Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin gücünü yansıtıyor'' dedi.

Yeni Zelanda'da Türk inşaat firmaları için önemli iş fırsatları var!

Business NZ İcra Direktörü Catherine Beard yaptığı açıklamada, "Yeni Zelanda'da Türk inşaat firmaları için önemli iş fırsatları var" dedi.

Türk inşaat işçileri özel uçakla Malta'ya çalışmaya gitti!

Malta'da Sis Enerji Üretim AŞ ve System İnşaat adına yol ve alt yapı, otel, konut, çarşı inşaatı ile yüzme havuzu projesinde çalışacak Türk işçiler, İstanbul Havalimanı'ndan uğurlandı

Konya'dan İdlib'e 25 tır inşaat malzemesi gönderildi!

Konya İHH İnsani Yardım Derneği, 24 metrekare genişliğinde 1+1 konseptinde 20 bin briket ev yapımı için İdlib'e 25 tır inşaat malzemesi gönderildi...

Türk inşaat işçileri Malta’da mahsur kaldı!

Çalışmak için Türkiye’den Malta’ya giden 80 inşaat işçisi, 19 gündür grev yapıyor. Uçuşlar kapalı olduğu için Türkiye’ye de dönemediklerinden bahseden işçiler, ‘Sesimizi ne Türkiye ne de Malta yetkililerine duyurabildik’ diye konuştu.

Türk inşaat firmaları Ukrayna’da 7 milyar dolarlık proje hayata geçirdi!

Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan yaptığı açıklamada, Türk inşaat ve yapı şirketlerinin Ukrayna'daki güçlü varlığını sürdürdüğünü belirtti.

Türk inşaat sektörü, Güney Afrika'da çok başarılı işler çıkarabilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu yaptığı açıklamada "Türk inşaat sektörü, Güney Afrika'da çok başarılı işler çıkarabilir" dedi.

tüik inşaat işgücü girdi verileri Haberi

tüik inşaat işgücü girdi verileri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yılın 3. çeyreğinde inşaat sektöründeki istihdamın yüzde 1,4 azaldığını açıkladı.


TÜİK, 2013 yılı Temmuz-Eylül aylarını kapsayan 3. çeyreğine ilişkin ‘inşaat işgücü girdi’ verilerini paylaştı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat İstihdam Endeksi 2013 yılı 3. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,4 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat İstihdam Endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,9 oranında azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Çalışılan Saat Endeksi 2013 yılı 3. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,4 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Çalışılan Saat Endeksi de bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,9 oranında azaldı.


Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Brüt Ücret-Maaş Endeksi 2013 yılı 3. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre...