28 / 04 / 2024

TUİK inşaat istihdam verileri

TUİK inşaat istihdam verileri

Mayıs döneminde yüzde 12.8 geçen yıl haziran ayında yüzde 10 olan işsizlik oranında yükselerek inşaat en büyük istihdam kaybeden sektör oldu.

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 7,9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin iş gücü girdi endekslerini yayımladı. İnşaat, sanayi ve ticaret hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi geçen yıla oranla 6,1 azaldı.

İnşaat sektöründe istihdam TBMM gündeminde!

2019 yılında inşaat sektöründe istihdam edilen kişi sayısı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ok, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 8,6 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bu yılın ilk çeyreğine (Ocak - Mart) ilişkin iş gücü girdi endekslerini duyurdu. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışanların saatlik oranları yüzde 9.9 azaldı.

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden biriydi... İnşaat işçileri grev kararı aldı!

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlanan Slovenya’da işçiler grev kararı aldı.

İnşaat demir fiyatları düştü! İşte İstanbul, İzmir, Payas ve Kabük inşaat demiri güncel fiyatları

İnşaat sektöründe en büyük gider olarak kabul edilen demir fiyatları düşmeye başladı. 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük inşaat demir fiyatları kaç lira? 2024 inşaat demiri fiyatları...

20 yıllık inşaat işçisinin yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi! 

Isparta'da 20 yıldır inşaatlarda inşaat işçisi olarak çalışan lise mezunu Süleyman Erdeğer, boş zamanlarında hobi olarak yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi.

İMSAD resmen duyurdu: Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 29,59 milyar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi eylül ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,65 milyar dolara yükselirken, yıllık  inşaat malzemesi ihracatı ise 29,59 milyar oldu.

Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi Temmuz 2023 sonuçlarına göre, yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar şeklinde oldu.

Massimo Art And Design Mimarlık İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Massimo Art And Design Mimarlık İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile İklima Nazer Varan ve Tuğba Dursun ortaklığında kuruldu.

Özışık İnşaat Bartın'da depreme dayanıklı ve nitelikli konutlar için düğmeye bastı!

Ambalajdan döküme kadar birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Işıklar Holding şirketlerinden Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Bartın’daki 24 bin 500 metrekarelik konut projesi için düğmeye bastı.

Concept Plus Mimarlık İnşaat Ve Yapı Malzemeleri İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Concept Plus Mimarlık İnşaat Ve Yapı Malzemeleri İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 300 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Ergin ve Tuğrul Köseoğlu ortaklığında kuruldu.

Uzay Arge Mimarlık İnşaat Danışmanlık Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzay Arge Mimarlık İnşaat Danışmanlık Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Eçin tarafından kuruldu.

Tuta Mimarlık İnşaat Proje İthalat İhracat Anonim Şirketi kuruldu!

Tuta Mimarlık İnşaat Proje İthalat İhracat Anonim Şirketi Beykoz'da Osman Turgut Yegen ve Nazım Tuğrul Yegen ortaklığında kuruldu.

Fh Grup Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Üretim Ve Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Fh Grup Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Üretim Ve Pazarlama Anonim Şirketi Şişli'de Fatih Koştu ve Halil Şahin ortaklığında kuruldu.

Doğu Karadeniz'den 2021 yılında 43 milyon dolarlık inşaat malzemesi ihraç edildi!

Doğu Karadeniz'de geçen sene 51 ülkeye 43 milyon 14 bin 793 dolarlık yapı ve inşaat malzemesi ihracatı gerçekleşti.

Miya Dizayn Mimarlık İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Miya Dizayn Mimarlık İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ayşin Teser tarafından kuruldu.

TUİK inşaat istihdam verileri Haberi

TUİK inşaat istihdam verileri

Türkiye’de işsizlik oranı haziran ayının döneminde yüzde 13 ile yeniden yükseldi. Mayıs döneminde yüzde 12.8 geçen yıl haziran ayında yüzde 10 olan işsizlik oranında yükselerek inşaat, tarım ve ticaretteki istihdam kaybı yaşandı. Özellikle inşaatta 493 bin kişi işsiz kaldı.

Öğretmen atamalarıyla eğitimde bulunan 179 bin, turizmdeki 105 bin yeni istihdam da işsizlik oranını azaltmaya yetmedi. Haziran döneminde toplam işsiz sayısı geçen yıla göre 938 bin kişi yükselerek 4 milyon 253 bin kişi oldu. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre işsizlik oranı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 2.8 puanlık yükselerek yüzde 13 oldu. Aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı 3.2 puanlık artış ile yüzde 15.3 oldu. Genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı 5.4 puanlık arttı ve yüzde 24.8’e ulaştı. İstihdam edilenlerin sayısı...