07 / 05 / 2024

TUİK İnşaat Maliyet Endeksi eylül

TUİK İnşaat Maliyet Endeksi eylül

TUİK İnşaat Maliyet Endeksi verileri açıklandı. Sektör temsilcileri tarafından, konut sektörünün özellikle orta gelir grubuna yönelik projelere daha fazla ağırlık verilmesi, üretim fazlası sorunun çözülmesi bekleniyor.

İnşaat maliyeti Şubat'ta yüzde 70,05 arttı! Bina inşaatı maliyet endeksi de katlandı! 

İnşaat maliyet endeksi, şubat 2024'te de artış gösterdi. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, endeks aylık bazda yüzde 3,41, yıllık bazda yüzde 70,05 yükseldi. İşte detaylar...

Özaygün Mimarlık İnşaat Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özaygün Mimarlık İnşaat Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Hayri Özaygün tarafından kuruldu.

Massimo Art And Design Mimarlık İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Massimo Art And Design Mimarlık İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile İklima Nazer Varan ve Tuğba Dursun ortaklığında kuruldu.

Özışık İnşaat Bartın'da depreme dayanıklı ve nitelikli konutlar için düğmeye bastı!

Ambalajdan döküme kadar birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Işıklar Holding şirketlerinden Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Bartın’daki 24 bin 500 metrekarelik konut projesi için düğmeye bastı.

İnşaat maliyet endeksi yüzde 60,70 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), merakla beklenen Mart ayı İnşaat Maliyet Endeksi verilerini paylaştı. Açıklanan verilere göre, inşaat maliyet endeksi, 2023 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,16, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 60,70 artış gösterdi.

Emin Aydın Mimarlık İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Emin Aydın Mimarlık İnşaat Taahhüt Limited Şirketi bugün Avcılar'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Emin Aydın tarafından kuruldu.

Nçk İnşaat Turizm Otelcilik Taşımacılık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nçk İnşaat Turizm Otelcilik Taşımacılık Ve Ticaret Limited Şirketi Esenler'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Çetin Karadağ ve Necat Karadağ ortaklığında kuruldu.

Concept Plus Mimarlık İnşaat Ve Yapı Malzemeleri İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Concept Plus Mimarlık İnşaat Ve Yapı Malzemeleri İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 300 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Ergin ve Tuğrul Köseoğlu ortaklığında kuruldu.

Konut maliyetleri katlanıyor! İnşaat maliyet endeksi Ağustos'ta yüzde 116,98 arttı!

İnşaat maliyet endeksi Ağustos ayında aylık bazda yüzde 1,98, yıllık bazda ise yüzde 116,98 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Ahmet Taşkın Works Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahmet Taşkın Works Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Ahmet Taşkın tarafından kuruldu.

İnşaat maliyetleri uçtu! İnşaat maliyet endeksi Temmuz'da ne kadar arttı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayına dair inşaat maliyet endeksini bugün açıkladı. Peki temmuz ayında inşaat maliyet edeksi ne kadar oldu?, İnşaat maliyet endeksi arttı mı, düştü mü? İşte detaylar...

İnşaat maliyet endeksinde büyük artış! İşte Nisan 2022 inşaat maliyet endeksi verileri...

İnşaat maliyet endeksi 2022 Nisan ayı verileri açıklandı. Verilere göre nisan ayından inşaat endeksi mart ayına göre yüzde 6,12 arttı. İşte Nisan 2022 inşaat maliyet endeksi rakamları...

İnşaat maliyetlerindeki akıl almaz artış ev almak isteyenlerin hayallerini yıktı! İnşaat maliyet endeksi 11 Mayıs 2022

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayına yönelik İnşaat maliyet endeksi rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilerin akıl almaz şekilde attığını gören vatandaşların ev alma hayalleri yıkıldı. Peki 2022 İnşaat maliyetleri ne oldu? 2022 inşaat birim maliyetleri kaç arttı?

TUİK İnşaat Maliyet Endeksi eylül Haberi

TUİK İnşaat Maliyet Endeksi eylül

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından İnşaat Maliyet Endeksi verileri açıklandı. Haber Ankara Gazetesi'nden Mert Can Duman, İnşaat Maliyet Endeksi verilerini değerlendirdi. İşte o haber...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun her ay yayınladığı İnşaat Maliyet Endeksi verileri işçilik ve malzeme ayrımını dikkate alarak inşaat maliyetlerindeki genel görünümü ortaya koyması açısından; konut sektörünün ekonomimizdeki yeri de dikkate alındığında, önem arz eden istatistiklerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Bir süre önce döviz kurlarındaki keskin hareketlerle birlikte girdi fiyatlarındaki artış inşaat maliyetlerini de yukarı taşıdı. Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 6,1 artış gösteren inşaat maliyet endeksi Eylül ayında da yine bir önceki aya göre yüzde 5,88 artış gösterdi.

İnşaat Maliyet Endeksinin Eylül ayı sonuçlarını daha detaylıca incelediğimizde bir önceki aya göre yüzde 55,88 olan artış oranının, geçtiğimiz...