23 / 05 / 2024

tüik mayıs konut satış verileri

tüik mayıs konut satış verileri

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral, TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi.

10 gram Ajda bilezik kaç TL? 22,14 ve 18 ayar altın bilezik fiyatları düştü! 3 Mayıs 2024 güncel altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde de düşmeye devam ediyor. Gram altın 2453 liraya gerilerken bilezik fiyatları da düştü. 10 gram Ajda bilezik kaç TL? 22,14 ve 18 ayar altın bilezik fiyatları  düştü! 3 Mayıs güncel altın bilezik fiyatları.

Aile destek ödemesi Mayıs 2024 hesaplara yattı mı? Aile destek ödemesi ne kadar? Mayıs 2024 ödeme takvimi!

Aile destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar Mayıs ayının ilk haftası ile birlikte hız kazandı. Peki aile destek ödemesi Mayıs 2024 ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

TÜİK mayıs 2023 dış ticaret endekslerini açıkladı! İhracat birim endeksi yüzde 1.2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, ihracat birim değer endeksi Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 1,2, ithalat birim değer endeksi yüzde 13 azaldı.

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan resmi verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında yüzde 2,7 azaldı. Yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.

Kiralık ev fiyatları Mayıs'ta yüzde 101 yükseldi: Ortalama kiralık konut metrekare fiyatı 113,2 TL oldu!

BETAM'ın araştırmasına göre, ülke genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki senelik yükseliş oranı Mayıs 2023'te yüzde 101 oldu. En fazla yükseliş görülen il ise yüzde 288 ile Trabzon oldu. İşte o rakamlar...

ABD'de konut başlangıçları Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla 1 milyon 631 bine yükseldi ve beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

İnşaat malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi mayıs ayında 71,45 puana yükseldi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Mayıs 2023 sonuçları açıklandı. Buna göre mayıs ayında 1,30’luk artarak 71,45 puana yükseldi.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 2 milyon 452 bin 60 TL oldu! Mayıs'ta fiyatlar katlandı!

Endeksa’nın verilerine göre Türkiye'de Mayıs ayı itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer yükselişi yüzde 116 seviyesinde kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Konut satışları yüzde 7,7 azaldı! 2023 Mayıs'ta 113 bin 276 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merakla beklenen Mayıs ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Türkiye genelinde Mayıs ayında 113 bin 276 konut satıldı.

Mayıs 2023 enflasyon rakamları tek tek açıklandı! İşte TEFE TÜFE Mayıs2023 rakamları!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği TEFE TÜFE Mayıs 2023 rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. Peki Mayıs 2023 enflasyon rakamları ne oldu? İşte TEFE TÜFE Mayıs 2023 rakamları...

tüik mayıs konut satış verileri Haberi

tüik mayıs konut satış verileri

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı konut satış rakamlarını değerlendiren Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral şu açıklamalarda bulundu:


"Mayıs ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre konut satış rakamlarında yaşanan yüzde 1.5’lik artış, ekonomik istikrara ve siyasi iradeye duyulan güveni göstermektedir.Ayrıca yabancı yatırımcılara yapılan konut satışlarında bir önceki yılın aynı ayına göre sağlanan yüzde 10.1’lik artış, dış ekonomik çevrelerin ülkemize yönelik siyasi ve ekonomik beklentilerinin müspet yönünü ifade etmesi açısından çok anlamlıdır.  


Ülkemizin inşaat ve gayrimenkul sektöründeki başarısı, sadece yakın coğrafyamızdaki ülkelere değil tüm dünya ülkelerine örnek olmaktadır. Türk şirketlerimizin uluslararası arenada gerçekleştirdiği başarılı projelerin sayısı,her geçen gün artmaktadır.Önümüzdeki dönemde bizi bekleyen yeni işbirlikleriyle Türkiye’nin bu sektördeki hâkimiyetinin dünya genelinde kalıcı hale geleceğine yürekten...