27 / 04 / 2024

tüik tüketici fiyat endeksi

tüik tüketici fiyat endeksi

Tüketici fiyat endeksi oranları, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Bu oranlar her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte tüketici fiyat endeksi oranları Nisan 2016..

Tüketici Fiyat Endeksi Haziran 2015!

TÜFE, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Tüketici Fiyat Endeksi Haziran 2015 verileri, 3 Temmuz 2015 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı...

Tüketici fiyat endeksi Aralık 2014!

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE), hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Tüketici fiyat endeksi Aralık 2014 verileri 5 Ocak 2015 tarihinde açıklandı...

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında aylık bazda yüzde 4 artış gösterdi ve 91,1 olarak kaydedildi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

Tüketici güveni ocakta yüzde 4,6 yükseldi!

TÜIK ve Merkez Bankası’nın işbirliği sonucu hazırlanan anket ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Ankete göre tüketici güven endeksi ocakta bir önceki aya göre yüzde 4,6 oranında artış gösterdi.

4 bin 800 TL olarak belirlenen elektrikte serbest tüketici limiti değişti! Peki 2023’te azami ne kadar ödenecek?

EPDK’nın daha önce megavatsaat başına azami fiyatı 4 bin 800 TL olarak belirlediği elektrikte serbest tüketici limiti değişti. Peki 2023’te azami ne kadar ödenecek? İşte ayrıntılar…

ABD'de tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesinde!

Amerika Birleşik Devletleri'nde tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesine düştü. İşte ayrıntılar...

Son dakika! TÜİK ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı! Yıllık enflasyon yüzde 181!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık % 80.21, aylık % 1.46 oldu. işte detaylar…

TÜİK resmen açıkladı: Memur ve emeklilere yüzde 30 zam garanti!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merakla beklenen, memur ve emeklinin zam ve enflasyon farkının belirlendiği Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) ilk 3 ayda yüzde 22.81'e ulaştığını açıkladı. Eğer zam sağanağı devam ederse memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam yüzde 35'i aşacak.

Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 1,09 artmasını bekleniyor!

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,09 artmasını bekliyor.

Tüketici fiyat endeksi oranları Haziran 2016!

Kira artış hesaplamalarında kullanılan oranlar arasında TÜFE de yer alıyor. Yalnız TÜFE mesken kira hesaplamalarında kullanılmıyor. İşte tüketici fiyat endeksi oranları Haziran 2016..

Tüketici fiyat endeksi oranları Mayıs 2016!

Tüketici fiyat endeksi oranları, işyeri kiralamalarında kira zam hesaplamalarında kullanılabiliyor. Bu oranlar her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte tüketici fiyat endeksi oranları Mayıs 2016..

Tüketici fiyat endeksi oranları Nisan 2016!

Tüketici fiyat endeksi oranları, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Bu oranlar her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte tüketici fiyat endeksi oranları Nisan 2016..

Tüketici fiyat endeksi oranları Mart 2016!

Tüketici fiyat endeksi oranları mal sahibinin istemesi halinde işyeri kira artış hesaplamalarında da kullanılıyor. Oranlar bugün TÜİK tarafından açıklandı. İşte tüketici fiyat endeksi oranları Mart 2016..

Tüketici fiyat endeksi oranları Şubat 2016!

TÜFE, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Bu veriler her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte tüketici fiyat endeksi oranları Şubat 2016..

Tüketici fiyat endeksi Ocak 2016!

TÜFE, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Aralık 2015 dönemine ait veriler, 4 Ocak 2015 tarihinde TÜİK tarafından açıklandı. İşte tüketici fiyat endeksi Ocak 2016..

tüik tüketici fiyat endeksi Haberi

tüik tüketici fiyat endeksi

Tüketici fiyat endeksi oranları Nisan 2016!

Tüketici fiyat endeksi oranları, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Bu oranlar her ay TÜİK tarafından açıklanıyor.


İşyeri kiralamalarında mal sahibinin istemesi halinde kira artış hesaplamalarında bu oranlar kullanılıyor. Kira artış hesaplamasında tüketici fiyat endeksi oranlarının on iki aylık ortalamaları baz alınıyor.


Mart dönemine ait veriler, 4 Nisan 2016 tarihinde açıklandı. Buna göre, Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,04 düştü.


Tüketici Fiyat Endeksi, Mart 2016


Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,04 düştü. TÜFE’de (2003=100) 2016 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,04 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,75, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,46 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,96 artış gerçekleşti.


Aylık...