06 / 05 / 2024

TÜİK Türkiye yurtdışı varlıkları

TÜİK Türkiye yurtdışı varlıkları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı Ocak ayı uluslararası yatırım pozisyonu gelişmelerini açıkladı. Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurtdışı varlıkları, 2017 yıl sonuna göre yüzde 2,1 oranında arttı. 

Türkiye'de diploma denkliği almak isteyen öğrenciler dikkat: Artık dil belgesi zorunlu

Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan öğrencilerin Türkiye'deki denklik işlemlerinde artık dil belgesi şartı bulunuyor. Özellikle öğrencilerin mezun oldukları üniversitelerin en az 3 uluslararası sıralama kuruluşunun listesinde ilk 400 içinde yer alması gerekecek. İşte detaylar..

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırıyor!

Türkiye yabancılara konut satışında 2021 yılında 50 bin konutla rekor kırdı. DEİK Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün konut satışalara yönelik açıklama yaptı.

Türkiye, yurt dışı müteahhitlikte dünya ikincisi oldu!

“Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesi yayınlandı. Listeye göre, Türkiye, yurtdışı müteahhitlikte 44 firma ile bir kez daha dünya ikincisi oldu.

Türkiye’nin yurtdışı varlıkları yüzde 2,1 artış gösterdi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı Ocak ayı uluslararası yatırım pozisyonu gelişmelerini açıkladı. Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurtdışı varlıkları, 2017 yıl sonuna göre yüzde 2,1 oranında arttı. 

Türkiye Varlık Fonu ilk etapta 25 milyar dolar getirecek!

Türkiye Varlık Fonu’nun yurtdışından kaynak temininde proje bazlı finansman yöntemini kullanması, ülke bazında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dönemde ziyaret ettiği Körfez ülkeleri ve Rusya’nın ön plana çıkması bekleniyor.

Gayrimenkul temsilcileri: Körfez, Türkiye’ye güveniyor!

Dubai Cityscape Global’e bu yıl 26’sı Türk 272 firma katıldı. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasındaki ilk yurtdışı organizasyon olan fuarda, Türk şirketleri birlik ve beraberlik mesajı verdi. Körfez yatırımcısı da Türkiye’ye güven duyduğunu belirtti.

Körfez, Orta Asya ve Türkiye altyapı müteahhitleri birleşti!

Habertürk Gazetesi köşe yazarlarından Serpil Yılmaz bugünkü yazısında Türkiye’nin yurtdışı müteahhitlik birikimi ve altyapı yatırım potansiyelinden bahsetti. İşte o yazı:

Türkiye'nin yurtdışı yatırımları 10 milyar doları aşacak!

DEİK Yurtdışı Yatırımlar İş Konseyi Başkanı Kara, "Türkiye'nin yurtdışı yatırımları belirli sektörlerde ve yakın bölgelerde yoğunlaştı. 2023'te 10 milyar doları aşabiliriz" dedi.

Rönesans, Türkiye'nin yurtdışındaki elçilik binalarını yenileyecek!

Rönesans'tan iki önemli kulis Optimum Outlet AVM Rönesans Holding Türkiye'nin en büyük müteahhit firmalarından biri. Holding Türkiye'nin yurtdışındaki elçilik binaların yenilemesini yapacak.

Türkiye'de arsa sahibi, yurtdışında müteahhit kazanıyor!

Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, " Türkiye'de karlılıklar çok düşük. Bu nedenle ben işimi yurtdışına taşıyorum. Türkiye'de arsa sahibi kazanıyor. Ama yurtdışında müteahhit de kazanıyor." dedi.

Türkiye yurtdışı eğitiminde ilk 5'e girdi!

Yurt dışına aide Eğitim sisteminin kalitesine güvenmeyen veliler çocuklarını yurt dışındaki okullara gönderince Türkiye eğitim turizminde ilk 5'e girdi. Her yıl 90 bin öğrenci yurt dışına eğitime gidiyor

Tema Banyo'dan Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk köprüsü!

Tema Banyo'dan Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk köprüsü kuruldu. 2015 yılında yurtdışında da büyüme hedefleyen Tema Banyo, komşu ülke Yunanistan’dan ürünlerini satan 20 firmanın sahip ve yöneticilerini İstanbul’da ağırladı.

Mağaza zincirlerinden Türkiye pazarı için küçük metrekareli mağaza formatı!

Yurtdışında dev mağazalar açarak büyüyen yabancı zincirler, Türkiye'de strateji değiştirdi. Şirketler, müşteri kaybetmemek için küçük metrekareli mağazalara razı oldu. Firmalar, Türkiye pazarına özel küçük metrekareli format geliştiriyor...

TÜİK Türkiye yurtdışı varlıkları Haberi

TÜİK Türkiye yurtdışı varlıkları

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ocak 2018 sonu itibarıyla Türkiye’nin yurtdışı varlıkları, 2017 yıl sonuna göre yüzde 2,1 oranında artışla 232,8 milyar dolar, yükümlülükleri ise yüzde 4,7 oranında artışla 713,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı Ocak ayı uluslararası yatırım pozisyonu gelişmelerine göre; 2018 Ocak sonu itibarıyla, Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurtdışı varlıkları, 2017 yıl sonuna göre yüzde 2,1 oranında artışla 232,8 milyar dolar, yükümlülükleri ise yüzde 4,7 oranında artışla 713,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Yurtdışı yerleşiklerin hisse senedi stoku 2017 yıl sonuna göre yüzde 5,4 oranında artışla 54,8 milyar dolar olurken, yurtdışı yerleşiklerin mülkiyetindeki DİBS stoku yüzde 5,4 oranında artışla 32,6 milyar dolar, Hazine’nin tahvil stoku (yurtiçi yerleşiklerce alınan tahvil stoku düşüldükten...