05 / 01 / 2025

tüketici fiyat endeksi ağustos 2017

tüketici fiyat endeksi ağustos 2017

Türkiye İstatistik Kurumu, Ağustos ayında kullanılacak ÜFE ve TÜFE oranlarını bugün açıkladı. İşte TÜFE oranları Ağustos 2017..

TÜİK duyurdu! Eylül ayında en fazla kazandıran yatırım araçları hangileri?

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde eylülde en çok kazandıran külçe altın oldu. Külçe altında aylık reel getiri yüzde 3,04'e ulaştı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları"nı duyurdu.

Kiracıların enflasyonu ikiye katlandı!

Kira artışları 2019’a kadar Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi'ne (Yİ-ÜFE) göre artırılırken, 2019’dan sonra Tüketici Fiyat Endeksi'ne geçildi. Eğer TÜFE yerine 2019 senesi öncesindeki gibi ÜFE'ye endeksli olsaydı Ekim’de kira zamları yüzde 63,47 yerine yüzde 33,09 oranında kalacaktı. 

Ağustosta en çok kazandıran külçe altın oldu! Dolar, mevduat faizi ne kadar kazandırdı? 

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ağustosta en yüksek aylık reel getiriyi sunan yüzde 4,01 ile külçe altın olarak belirlendi. İşte o rakamlar...

Altında TÜFE etkisi! Gram altın 2 bin 700 TL'den işlem görüyor! Harem altın fiyatları 14 Ağustos 2024

Altın fiyatları, bugün ABD'de açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri öncesi rekor kırdı. Gram altının fiyatı 2.700 liraya yükseldi. Çeyrek altın ne kadar oldu? Yarım ve tam altın kaç lira? İşte Harem altın canlı altın fiyatları 14 Ağustos 2024.

Temmuz ayının en çok kazandıran yatırım araçları!

Temmuzda tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde en yüksek aylık reel getiri yüzde 0,91 ile BIST 100 endeksinde gerçekleşirken kayıp yaşanan tek yatırım aracı, Euro ve dolar da yaşanan kayıplar nedeni ile döviz oldu.

Haziranda en çok kazandıran yatırım aracı hangisi oldu?

Haziran ayında aylık en fazla reel getirisi olan ve tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 1,62 oranları ile mevduat faizinde (brüt) gerçekleştiği kaydedildi. 12 aylık dönemde yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı olan BİST 100 oldu.

En fazla aylık reel getiri mevduatta! 1 milyon TL'ye tam bu kadar veriliyor! İşte en yüksek mevduat faizi veren banka!

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde haziran ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 1,62 ile mevduat faizinde (brüt) kaydedildi. Peki 1 milyon TL'nin 46 günlük kazancı hangi bankada kaç TL? İşte en yüksek mevduat faizi veren banka 8 Temmuz 2024...

Ekonomist Selçuk Geçer'den enflasyon rakamları sonrası zamlara tepki geldi: Nasıl iyi mi?

Haziran 2024 enflasyon rakamları resmen açıklandı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 71,60, aylık yüzde 1,64 arttı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer rakamlar sonrası 'işçi, memur emeklisi ve kira zamlarını değerlendirerek 'Nasıl iyi mi?'' diye sordu.

Yüzde 25 zam sınırının bitmesine sayılı günler kaldı: Yeni dönemde ev sahipleri ve kiracıların hakları neler? 

1 Temmuz sonrasında  Kira artışında üst sınır son 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artış oranına göre belirlenecek. İşte detaylar...

Kasım ayında aylık en yüksek reel getiri külçe altında oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Kasım ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 2 ile külçe altında gerçekleşti.

İş yeri kasım ayı kira artış oranı açıklandı mı? Kira artış oranı yüzde kaç oldu?

Kira artış oranı, her sene için TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ve TEFE (Üretici Fiyat Endeksi) gibi ekonomik göstergelere göre belirleniyor. Peki, kasım ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? İşte detaylar...

Kira fiyatları cep yakıyor! Kira artış oranları ekimde ne olur? Ekim kira zamları ne zaman belli olacak? 

Eylül ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 58,94, aylık yüzde 9,09 oldu. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 49,41, aylık yüzde 5,89 yükselmişti. Gözler şimdi de ekim ayı kira artış oranların çevrildi. Peki  Kira artış oranları ekimde ne olur? Ekim kira zamları ne zaman

Sakarya'da su faturalarında yeni dönem

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentte su faturalarındaki Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artışının uygulanmayacağını ve aynı zamanda kademeli tarifenin sona ereceğini duyurdu.

tüketici fiyat endeksi ağustos 2017 Haberi

tüketici fiyat endeksi ağustos 2017

Enflasyon oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından sitesinde açıklanıyor. TÜİK verileri, konut ve işyeri kira artış hesaplamasında kullanılıyor. 


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi oluyor.  


TÜFE ise, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor.


TÜFE oranları, işyeri kiralamalarında sözleşmede "kira artışı oranı" olarak belirtilmesi halinde senelik zam hesaplamalarında kullanılabiliyor. Bu oranlar her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. Hesaplamada on iki aylık ortalamalar baz alınıyor.



Tüketici Fiyat Endeksi, Temmuz 2017


Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %0,15 arttı


TÜFE’de (2003=100) 2017 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %0,15, bir önceki yılın Aralık ayına göre...