24 / 07 / 2024

Tüketici Fiyatları Verileri

Tüketici Fiyatları Verileri

Ocak ayında enflasyon yüzde 7.51 olarak gerçekleşti. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme Birimi'nin (AR-GE) analizine göre, aynı dönemde otellerdeki toplam maliyet artışları ise yüzde 10,31 oldu.

Kiralar 5 yılda yüzde 900'e yakın arttı: Tüketici Birliği çözüm önerilerini paylaştı! Ev sahiplerine yüksek vergi...

Kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artışlar, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları resmen kriz haline getirdi. Tüketici Birliği Federasyonu çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

İngiltere'de yüksek gıda fiyatları tüketici harcamalarındaki büyümeyi baskıladı! 

İngiltere'de tüketici harcamalarındaki büyüme, yüksek seyreden gıda fiyatları sebebiyle bu yılın Mayıs ayında son 6 ayın en düşük seviyeleri gerçekleşti.

Tüketici güven endeksi Şubat ayında yüzde 4,3 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Tüketici güven endeksi Şubat ayında aylık bazda yüzde 4,3 artarak 82,5 oldu. İşte Şubat ayına ilişkin tüketici güven endeksi verileri...

Tüketici güveni dipten döndü! Tüketici güveninde temmuz ayında yükseliş…

Haziran ayında tüketici güven endeksi 63,4 ile tarihi seviyelere gerilemişti. İşte Temmuz 2022'nin tüketici güven endeksi verileri...

Mart ayı tüketici güven endeksi açıklandı! Tüketici güveni yüzde 1,9 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından mart ayına ilişkin tüketici güven endeksi verileri açıklandı. Açıklanan verilere göre güven endeksi, mart ayında aylık bazda yüzde 1,9 artarak 72,5 değer kaydetti.

Tüketici güven endeksi eylülde 79,7 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına ilişkin tüketici güven endeksi verileri açıklandı.

Mayıs ayında tüketici fiyatları yüzde 1,62 oranında arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, mayıs ayında tüketici fiyatlarının yüzde 1,62 oranında arttığı hatırlatıldı.

Tüketici fiyat endeksi oranları Nisan 2016!

Tüketici fiyat endeksi oranları, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Bu oranlar her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte tüketici fiyat endeksi oranları Nisan 2016..

Tüketici fiyat endeksi oranları Şubat 2016!

TÜFE, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Bu veriler her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte tüketici fiyat endeksi oranları Şubat 2016..

Tüketici fiyat endeksi Ocak 2016!

TÜFE, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Aralık 2015 dönemine ait veriler, 4 Ocak 2015 tarihinde TÜİK tarafından açıklandı. İşte tüketici fiyat endeksi Ocak 2016..

Tüketici fiyat endeksi Kasım 2015!

Tüketici fiyat endeksi verileri her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Kasım 2015 dönemine ait oranlar ise 3 Aralık 2015 tarihinde açıklandı. İşte tüketici fiyat endeksi Kasım 2015..

Tüketici fiyat endeksi Ekim 2015!

TÜFE, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçmektedir. Her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte tüketici fiyat endeksi Ekim 2015..

Tüketici fiyat endeksi Eylül 2015!

Tüketici fiyat endeksi, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Bu oranlar her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte tüketici fiyat endeksi Eylül 2015..

Tüketici Fiyatları Verileri Haberi

Tüketici Fiyatları Verileri


TÜİK tarafından açıklanan Tüketici Fiyatları Verileri'ne göre, Ocak ayında enflasyon yüzde 7.51 olarak gerçekleşti. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme Birimi'nin (AR-GE) analizine göre, aynı dönemde otellerdeki toplam maliyet artışları ise yüzde 10,31 oldu. Otellerde en yüksek maliyet artışları yüzde 17 ile temizlik malzemelerinde, yüzde 10 dolayındaki yükselişlerle yiyecek, içecek ve enerjide gerçekleşti. 


Teknik servis ise enflasyonun altında kaldı. Alt gruplar itibariyle en yüksek maliyet yükselişleri de yüzde 37 ile meyve ve sebze, yüzde 9,6 ile bakliyat ve yüzde 7,8 ile süt grubunda görüldü. 


Antalya Gazete...