03 / 05 / 2024

tüketici heyetine itiraz

tüketici heyetine itiraz

Tüketici hakem heyeti, tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla kuruluyor. Peki, tüketicinin hakem kurulu kararına itirazı nasıl değerlendirilir? İşte yanıtı..

7 ayda 402 bin kişi ‘Aldatıldım’ diyerek tüketici hakem heyetine başvurdu! Sizin de başınıza gelebilir. Hemen bakın!

Tüketici hakem heyetleri bu yıl 393 bin 768 şikayet dosyasını karara bağlarken, 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı çözüme kavuşturdu. Tüketicilerin en çok şikayette bulunduğu ürün ise ayakkabı oldu.

Tüketici hakem heyeti başvuru sınırı 2022 ne kadar?

Tüketici hakem heyetine müracaat etmek isteyen kimseler başvurularda önem teşkil eden parasal sınırı araştırıyor. Peki, Tüketici Hakem Heyeti başvuru sınırı 2022 ne kadar?

Konut kredisi kullanan tüketici dosya masrafına faiz ödemeyecek!

Kahramanmaraş'ta, Onikişubat İlçe Tüketici Hakem Heyetinin verdiği dosya masrafı faizinin iadesi kararına banka tarafından yapılan itirazı reddeden Kahramanmaraş 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 855 lira 44 kuruş faizin müşteriye ödenmesine hükmetti...

Tüketici hakem heyetine başvuru sınırı 2016!

Tüketici hakem heyetine ancak belli bir sınırdaki parasal değerler için müracaat edilebiliyor.Peki, 2016 yılı için bu sınır ne kadar oldu? Tüketici hakem heyetine başvuru sınırı 2016 ne kadar?

Tüketici hakem heyeti kararına itiraz edilir mi?

Tüketici hakem heyetinin kararlarına karşı tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içinde tüketici hakem heyetinin bulunduğu yerdeki tüketici mahkemesine itiraz edebilir mi? İtirazlar nasıl yapılır?

Tüketici hakem heyetine nasıl başvurulur?

Tüketicilerin yaşadığı uyuşmazlıklarla ilgili başvuruları tüketici hakem heyetine yapılabiliyor. Peki, tüketici hakem heyetine nasıl başvurulur? Tüketici hakem heyeti parasal sınırı nedir?

Tüketici hakem heyeti dilekçe örneği!

Tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvurularda para değeri, belli bir sınıra kadar yapılıyor. Tüketici hakem heyetine bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. İşte tüketici hakem heyeti dilekçe örneği..

Tüketici hakem heyeti parasal sınır 2016!

Tüketici hakem heyetine o sene için belirlenen parasal sınırların üzerindeki uyuşmazlıklar için tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılamıyor. Peki, tüketici hakem heyeti parasal sınırı 2016 ne kadar?

Tüketici hakem heyetine başvuru nasıl yapılır?

Tüketici hakem heyeti, tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla oluşturuluyor. Peki, tüketici hakem heyetine başvuru nasıl yapılır? İşte tüketici hakem heyeti başvuruları..

Tüketici hakem heyeti üye olma şartları!

Tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla oluşturulan hakem heyeti olan tüketici hakem heyetine üye olma şartları nelerdir? Üyelerde aranacak şartlar nelerdir?

Tüketici hakem heyeti görev alanı!

Tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla oluşturulan hakem heyetine, tüketici hakem heyeti deniyor. Peki, tüketici hakem heyeti görev alanı nedir?

Yeni Tüketici Kanunu ofisleri kapsıyor mu?

İnşaat sektörüne güven getirmesi beklenen Yeni Tüketici Kanunu konut alıcısına aldığı evden teslime kadar vazgeçme hakkı tanıdı. Ev alan vatandaş ilk 14 günde karar değiştirir ya da ödeme döneminde iflas ederse evini cezasız iade ediyor...

Ayıplı mal tüketici hakları!

Ayıplı mal, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmayan mallara deniyor. Ayıplı mal karşısında tüketicinin sahip olduğu haklar kanunda açıklanıyor. İşte, ayıplı mal tüketici hakları..

tüketici heyetine itiraz Haberi

tüketici heyetine itiraz

Tüketicinin hakem kurulu kararına itirazı!

Yeni Tüketici Kanunu gereğince, Bakanlık, tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla il merkezlerinde ve yeterlilik şartları yönetmelikle belirlenen ilçe merkezlerinde en az bir tüketici hakem heyeti oluşturmakla görevlidir.


Başkanlığı illerde ticaret il müdürü, ilçelerde ise kaymakam veya bunların görevlendireceği bir memur tarafından yürütülen tüketici hakem heyeti;

a) Belediye başkanının konunun uzmanı belediye personeli arasından görevlendireceği bir üye,


b) Baronun, mensupları arasından görevlendireceği bir üye,


c) Satıcının tacir olduğu uyuşmazlıklarda ticaret ve sanayi odasının ya da bunların ayrı ayrı örgütlendiği yerlerde ticaret odasının; satıcının esnaf ve sanatkâr olduğu uyuşmazlıklarda, illerde esnaf ve sanatkârlar odaları birliğinin, ilçelerde ise en fazla üyeye sahip esnaf ve sanatkârlar odasının görevlendireceği bir üye,

ç) Tüketici örgütlerinin kendi aralarından seçecekleri bir üye,


olmak...