27 / 04 / 2024

Tüketici kanunu sözleşmeden cayma

Tüketici kanunu sözleşmeden cayma

Tüketici haklarını koruyan Yeni Tüketici Kanun gereğince, satış ve sözleşmelerden cayma hakkı süresi ne kadardır? Ön ödemeli konut satışından ne kadarlık süre zarfı içinde cayabilir? İşte tüketici kanunu cayma hakkı...

Kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılır mı? Sözleşmeden ne kadar sonra kiracı çıkarılır?

Kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme durumlarıdır. Genelde senelik imzalanan sözleşmelerin bitiminde kiracıların hemen çıkarılıp çıkarılmaması merak ediliyor. Bu konuda yasal düzenlemelere göre belirli kurallar uygulandığı için sorunun yanıtları farklıdır.

Tüketici ve konut kredilerine sigorta düzenlemesi geliyor! 1 Ocak'ta resmen başlıyor!

Bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut finansmanı sözleşmeleri, sigortalı ve sigortasız olarak hazırlanacak karşılaştırmalı ödeme planıyla teklif edilebilecek.

İş arayanlara müjde! Kamu kurumuna 221 sözleşmeli personel alınacak! İşte detaylar…

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu, sözleşmeli 221 personel alımı yapacağını duyurdu. İşte başvuru şartları...

BDDK'dan flaş tüketici kredisi açıklaması! Süre ve limitler yeniden belirlendi

Hükümetin yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşın alım gücüne bulduğu çarelerden birisi GES (Gelire Endeskli İç Borçlanma Senedi) oldu. Peşinden BDDK, tüketici kredilerinde süre ve limitlerdeki yeni düzenlemeyi duyurdu. İşte ayrıntılar...

Konutta cayma hakkının koşulları neler?

Devre tatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmelerinde, ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde, tüketici kredisi sözleşmelerinde caymak hangi şartlarda mümkün? İşte detaylar...

Kira sözleşmesi bittikten sonra kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kira sözleşmesi 15 Mart 2020’de sona eren işyerinde kiralayanla 9 Haziran’da kirayı anlaştık. Kira sözleşmesi yapmadık. Aynı gün noterden ‘1 hafta içinde dükkanı boşaltın’ diye ihbarname yolladı. Haklarımız nedir?' sorusunu yanıtladı.

Konutta tüketici mağduriyeti önlenecek!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım, "Yeni hayata geçecek projelerin devamlılığını garantiye alacak ve son tüketici açısından mağduriyetleri ortadan kaldıracak yeni bir sistemin çatısını oluşturmak adına yasal düzenlemeler için ilgili kurumlara rapor hazırladık" dedi..

Konut satışlarında sözleşmeden dönme cezası artmalı!

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, tüketiciye uygulanan ‘sözleşmeden dönme’ cezasının 12 ay ve sonrası için yüzde 10’a çıkarılması gerektiğini söyledi. 

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü'nde sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü “Alt Gelir Grubu Konut Projesi” kapsamındaki konutlar için sözleşme dönemi başlıyor. Projede 2 oda 1 salon daireler bulunuyor.

TOKİ Türkoğlu sözleşme dönemi 2017!

Kahramanmaraş Türkoğlu 190 adet konut projesinde yer alan 64 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu sözleşmeleri 2017!

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Ön ödemeli konut satışında 24 aya kadar sözleşmeden dönülebiliyor!

Tüketici, ön ödemeli konut satışında sözleşme tarihinden itibaren 24 aya kadar herhangi bir gerekçe göstermeksizin sözleşmeden dönebilecek.

Ön ödemeli konut satışında sözleşmeden vazgeçebilirsiniz!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, ön ödemeli konut satışında alıcıyı uyardı. Madenli, herhangi bir gerekçe göstermeksizin sözleşmeden vazgeçebileceğini hatırlattı.

Tüketici kanunu sözleşmeden cayma Haberi

Tüketici kanunu sözleşmeden cayma

Tüketici kanunu cayma hakkı!

Tüketici haklarını koruyan Yeni Tüketici Kanunu kapsamında tüketicilerin satış ve sözleşmelerden ne kadarlık süre zarfı içinde cayabilme hakkına sahip olduğuna ilişkin açıklamalar yer alıyor. Tüketici koruma kanunu cayma hakkı esasları şu şekilde sıralanıyor:


Tüketici Sözleşmeleri

Taksitle Satış..

Cayma hakkı

MADDE 18 – (1) Tüketici, yedi gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin taksitle satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.


(2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür.


(3) Satıcı cayma süresi içinde malı tüketiciye teslim etmişse tüketici, malı ancak olağan bir gözden geçirmenin gerektirdiği ölçüde kullanabilir; aksi takdirde tüketici cayma hakkını kullanamaz. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile hizmetin...