02 / 05 / 2024

Tüketici kanunu zamanaşımı maddeleri

Tüketici kanunu zamanaşımı maddeleri

Yeni tüketici kanunu zamanaşımı esasları gereğince, ayıplı maldan sorumluluk konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda taşınmazın teslim tarihinden itibaren beş yıl olarak karşımıza çıkıyor. İşte diğer tüketici hakları zamanaşımı süreleri...

İki dev kurum açıkladı! Tüketici kredilerinin ne kadarı konut? 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası merakla beklenen tüketici kredisi kullanım rakamlarını açıkladı. Peki tüketici kredilerinin ne kadarı konut? 

İki dev kurumdan son dakika kredi açıklaması! Tüketici kredisi kullanımı...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası merakla beklenen kredi rakamlarını açıkladı. İşte İşte tüketici kredisi kullanımında son durum...

Kiralar 5 yılda yüzde 900'e yakın arttı: Tüketici Birliği çözüm önerilerini paylaştı! Ev sahiplerine yüksek vergi...

Kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artışlar, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları resmen kriz haline getirdi. Tüketici Birliği Federasyonu çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

Tüketici hakem heyeti başvuru sınırı 2022 ne kadar?

Tüketici hakem heyetine müracaat etmek isteyen kimseler başvurularda önem teşkil eden parasal sınırı araştırıyor. Peki, Tüketici Hakem Heyeti başvuru sınırı 2022 ne kadar?

2019 Bütçe Kanunu'ndan çıkan yatırım harcamaları!

2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, dünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte 2019 Bütçe Kanunu'ndan çıkan yatırım harcamaları..

AYM'den Kamulaştırma Kanunu'na kritik iptal!

Anayasa Mahkemesi (AYM), binlerce vatandaşı ilgilendiren Kamulaştırma Kanunu’ndaki, dava hakkını sınırlayan düzenlemeleri “mülkiyet hakkına aykırı” görerek kritik bir iptal kararını açıkladı. 

Tüketici hakem heyeti parasal sınırı 2018!

Tüketiciler, yaşadıkları parasal sorunlar için tüketici hakem heyetlerine müracaat edebiliyor. Peki, tüketici hakem heyeti parasal sınırı 2018 ne kadar oldu?

Tüketici enflasyonu kasım ayında yüzde 12,98’e yükseldi!

Ekim ayında yüzde 11,90 düzeyinde bulunan yıllık tüketici enflasyonu kasım ayında yüzde 12,98’e yükseldi. İşte son durum...

Gayrimenkul mülkiyetinde zamanaşımı olur mu?

Kanunen taşınmaz mülkiyetinin kazanılması, tescille oluyor. Miras, mahkeme kararı, cebrî icra, işgal, kamulaştırma hâlleri ile kanunda öngörülen diğer hâllerde, mülkiyet tescilden önce kazanılıyor. Peki, Gayrimenkul mülkiyetinde zamanaşımı olur mu?

Yapı Kredi Koray Ankara tüketici davası bildirisini yayınladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Yapı Kredi Koray Ankara tüketici davası bildirisini yayınladı.

Ankara-Ankara Projesi Tüketici Davası son durum bildirisi!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Ankara-Ankara Projesi Tüketici Davası son durum bildirisi yayınladı.

Ankara-Ankara Projesi Tüketici Dava bildirisi yayınladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Yapı Kredi Koray Ankara-Ankara Projesi Tüketici Dava bildirisi yayınladı.

Ankara-Ankara Projesi tüketici davasında son durum!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Yapı Kredi Koray GYO Ankara-Ankara Projesi tüketici davasında son durum bildirisini yayınladı.

Tüketici kanunu zamanaşımı maddeleri Haberi

Tüketici kanunu zamanaşımı maddeleri

Tüketici kanunu zamanaşımı!

Kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemleri almak, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konulardaki politikaların oluşturulmasında gönüllü örgütlenmeleri teşvik etmeye ilişkin hususları düzenleyen Yeni Tüketici Kanunu zamanaşımı maddeleri ayıplı mal ve hizmetletlerden dolayı meydana gelen mağduriyeti önlemeyi amaçlıyor.


Yeni tüketici kanunu zamanaşımı esasları gereğince, ayıplı maldan sorumluluk konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda taşınmazın teslim tarihinden itibaren beş yıl olarak karşımıza çıkıyor.


Tüketici kanunu zamanaşımı süreleri..

Ayıplı mal

Zamanaşımı

MADDE 12 – (1) Kanunlarda veya taraflar arasındaki sözleşmede daha uzun bir süre belirlenmediği takdirde, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile, malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir....