14 / 05 / 2024

Tüketicinin bilgilendirilmesi ve menfaatlerinin korunması

Tüketicinin bilgilendirilmesi ve menfaatlerinin korunması

6502 sayılı Yeni Tüketici Kanunu, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek. Kanunda tüketicinin bilgilendirilmesi ve menfaatlerinin korunması öngörülüyor. İşte yeni tüketici kanunu ve yeni tüketici hakları..

NielsenlQ araştırdı: Fiyat artışları tüketicinin cebine yük oluyor

Küresel araştırma şirketi NielsenIQ tarafından yapılan araştırmaya göre bozulan fiyat istikrarın gıdaya yansıdığı ve tüketicinin cebine yük olmaya başladığını ortaya koyuyor.

2016'da tüketicinin ‘konut iştahı’ talebi canlı tutacak!

Gayrimenkulün en iyi yatırım araçlarının başında gelmesinin ve tüketicinin ‘konut iştahı’nın sektöre olan talebi canlı tuttuğunu söyleyen ERA Gayrimenkul Koordinatörü Baygan, 2016’nın daha hareketli bir yıl olacağının sinyallerini aldıklarını belirtti.

Bloomist İnşaat Taahhüt Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bloomist İnşaat Taahhüt Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Zeynep Ezgi Çavuşoğlu tarafından 10 bin TL sermaye ile 1 Aralık'ta Ataşehir, Fetih Mahallesi, Bağımsızlık Bulvarı'nda kuruldu.

Aydınoğlu Grup Yapı Taahhüt Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydınoğlu Grup Yapı Taahhüt Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Salih Aydın tarafından 100 bin TL sermaye ile 20 Kasım'da Kartal, Orta Mahallesi, Genç Osman Caddesi'nde kuruldu.

Taj Maden Enerji İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taj Maden Enerji İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yunus Emre Öztürk tarafından 10 bin TL sermaye ile, İstanbul Avrupa Yakası Beyoğlu'nda kuruldu.

Kanberoğlu Yapı İnşaat Taahhüt Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kanberoğlu Yapı İnşaat Taahhüt Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Oruç Kanberoğlu tarafından 200 bin TL sermaye ile 10 Kasım'da Esenyurt, Hürriyet Mahallesi, Necip Fazıl Kısakürek Caddesi'nde kuruldu.

Bemart İnşaat Taahhüt Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bemart İnşaat Taahhüt Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Emre Kaya, Berk Aslan ortaklığıyla 15 bin TL sermaye ile 4 Kasım'da Üsküdar, Kısıklı Mahallesi, Dindar Sokak'ta kuruldu.

Keptioğlu İnşaat Taahhüt Mühendislik ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keptioğlu İnşaat Taahhüt Mühendislik ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Nahit Kepti ve Nahil Kepti ortaklığıyla 400 bin TL sermaye ile 27 Ekim'de Kadıköy, Eğitim Mahallesi'nde kuruldu.

Dome Yapı Taahhüt Ticaret Enerji ve Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Dome Yapı Taahhüt Ticaret Enerji ve Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi, Mustafa Girgin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 200 bin TL sermaye ile 26 Ekim'de Sarıyer, Huzur Mahallesi'nde kuruldu.

Şahin TR İnşaat Taahhüt Reklam Otomotiv ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şahin TR İnşaat Taahhüt Reklam Otomotiv ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Arife Şahin tarafından 20 bin TL sermaye ile 26 Ekim'de Esenler, Oruç Reis Mahallesi, Vadi Caddesi 16 Sokak Giyimkent Sitesi'nde kuruldu.

Sucuoğlu, Türkiye Tüm Emlak ve Müşavirleri Federasyonu heyetini kabul etti!

Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur ve Birliğin davetlisi olarak KKTC’de bulunan Türkiye Tüm Emlak ve Müşavirleri Federasyonu yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Levent Etüt Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Levent Etüt Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gökhan Levent tarafından 10 bin TL sermaye ile 20 Ekim'de Bayrampaşa, İsmet Paşa Mahallesi, Kurt Sokak Necipoğlu'nda kuruldu.

Meister İnşaat Taahhüt Nalburiye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meister İnşaat Taahhüt Nalburiye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ali İhsan Doğan tarafından 100 bin TL sermaye ile 13 Ekim'de Ataşehir, Mimar Sinan Mahallesi'nde kuruldu.

Tüketicinin bilgilendirilmesi ve menfaatlerinin korunması Haberi

Tüketicinin bilgilendirilmesi ve menfaatlerinin korunması

Tüketicinin bilgilendirilmesi ve menfaatlerinin korunması!

6502 sayılı Yeni Tüketici Kanunu, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek. Kanunda, Tüketici sözleşmelerindeki haksız şartlar; Ayıplı Mal ve Hizmetler; Tüketici Sözleşmeleri; Tüketici Kredileri; Konut Finansmanı; Ön Ödemeli Konut Satışı; Diğer Tüketici Sözleşmeleri; Tüketicinin Bilgilendirilmesi ve Menfaatlerinin Korunması; Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar; Tüketici Konseyi ve Reklam Konseyi; Tüketici Hakem Heyeti; Yargılama, Denetim ve Cezaya İlişkin Hükümler yer alıyor.


Tüketicinin Bilgilendirilmesi ve Menfaatlerinin Korunması


Fiyat etiketi

MADDE 54 – (1) Perakende satışa arz edilen malların veya ambalajlarının yahut kaplarının üzerine kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde tüketicinin ödeyeceği tüm vergiler dâhil satış fiyatı ve birim fiyatını gösteren, üretim yeri ve ayırıcı özelliklerini içeren etiket konulması; etiket konulması mümkün olmayan hâllerde aynı bilgileri kapsayan listelerin görülebilecek şekilde uygun yerlere...