02 / 05 / 2024

tüketilen elektrik miktarı

tüketilen elektrik miktarı

Türkiye'de geçen yıl tüketilen 245,5 milyar kilovatsaatlik elektrik, yaklaşık 88 milyar liralık ekonomik büyüklüğe karşılık geldi. Geçen yıl kişi başına tüketilen elektrik miktarı 3 bin 246 kilovatsaat, elektrik tüketim bedeli de 1168 lira oldu...

Konutlarda tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı! 

Avrupa İstatistik Ofisi, AB üyesi ülkelerde bu yılın ilk yarısında konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair verileri yayımladı. Bu kapsamda AB ülkelerinde tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı.

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatları, geçen yıl görülmemiş düzeyde yükseldi. En pahalı elektriği Danimarka, en pahalı doğal gazı İsveç kullandı.

Meyve yemek de lüks oldu! İşte en çok tüketilen meyveler!

Vatandaşlar birçok şeyden kıstığı gibi temel ihtiyaç ürünlerinden de kısıyor. İstanbullunun meyve tüketiminin azalması verilere de yansıdı. Meyve yemek lüks olurken en çok tüketilen meyveler de belli oldu…

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Elektrik faturası her ay harcadığınız elektrik miktarına göre Elektrik faturanız, 25 ile 35 gün arasında oluşturulur ve abonelere ulaşır. İşte” Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” yanıtı!

Türksoylum Elektrik İnşaat Otomotiv Plastik Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türksoylum Elektrik İnşaat Otomotiv Plastik Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde İsmail Şakartepe tarafından kuruldu.

Türkiye, Avrupa'nın en ucuzu oldu! İşte konutlarda ödenen o fiyatlar...

Toptan gaz fiyatlarında yaşanan yükseliş sebebiyle 2021 itibariyle Avrupa ve Türkiye'de tüketilen doğalgaz fiyatı tarihin en yüksek seviyelerini gördü. Elektrik fiyatlarında da aynı durum görülüyor. Peki Türkiye'de ve Avrupa'da fiyatlar nasıl? İşte ayrıntılar...

Messan Konut Taahhüt Ve Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Messan Konut Taahhüt Ve Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Cemil Uysal tarafından kuruldu.

İzmir'de acele kamulaştırma kararı!

İzmir'de yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi  Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep'te acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep İli sınırları içerisinde tesis edilecek Belkıs TM-Karkamış TM Enerji Nakil Hattı'nın yapımı amacıyla Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Levent Pelesen: Kentsel dönüşümde yalıtıma öncelik verilmesi sevindirici!

İZODER Başkanı Levent Pelesen dünya çevre gününde konuştu. Pelesen, 'Isı yalıtımı yönetmeliğinin devreye girmesi öncelikle 2009 yılı sonrası inşaatların asgari C sınıfı ve üzeri yalıtıma sahip olmasıyla konutlarda tüketilen enerji yüzde 68.7’den yüzde 59.9’a düştü' dedi.

Denizli'de acele kamulaştırma kararı!

Denizli'de yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Ananim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin için acele kamulaştırma kararı!

Mersin'de yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Lapseki Trafo Merkezi Projesi için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait ''154 kV Lapseki Trafo Merkezi Projesi kapsamında taşınmazlar için acele kamulaştırılma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

tüketilen elektrik miktarı Haberi

tüketilen elektrik miktarı

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) verilerine göre, Türkiye'deki elektrik tüketimi 2013'te yüzde 1,3 artış kaydetti. Böylece geçen yılki elektrik tüketimi 245 milyar 483 milyon 665 bin 528 kilovatsaate çıktı.


Türkiye İstatistik Kurumu'nun tüketici fiyat endeksinde yer alan 1 kilovatsaatlik ortalama elektrik fiyatı ise geçen yıl 36 kuruş seviyesinde seyretti. Buna göre, Türkiye'de geçen yıl tüketilen elektriğin ekonomik büyüklüğü yaklaşık 88 milyar 374 milyon 119 bin 590 lirayı buldu.


Türkiye'nin nüfusunun 75 milyon 627 bin 384 olduğu dikkate alındığında, geçen yılki kişi başına elektrik tüketimi de 3 bin 246 kilovatsaat oldu. 


Kişi başına elektrik tüketimi dikkate alındığında, bir kişiye düşen yıllık elektrik tüketim bedelinin ekonomik büyüklüğü 1168 lira seviyesinde gerçekleşti. Buna göre, kişi başına düşen aylık elektrik tüketiminin ekonomik değeri de 97...