02 / 05 / 2024

tükiye bağımsız yıllık gayrisafi yurt içi hasıla

tükiye bağımsız yıllık gayrisafi yurt içi hasıla

Türkiye'de bağımsız yıllık gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) geçen yıl yüzde 0,9 artış gösterdi.

İnşaat maliyetleri yeni yıla da artışla başladı! 1 yıllık artış yüzde 67,87 oldu!

İnşaat maliyet endeksindeki artış hız kesmiyor. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 1 yıllık artış yüzde 67,87 oldu. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm dönüştü: Bakan açıkladı: 1,5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü ve 5 senede de 1.5 milyon konutu dönüştüreceklerini belirtti. 

Bakan Özhaseki: Toplamda 850 bin bağımsız birimi yapmaktayız

Kayseri ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Toplamda 850 bin bağımsız birimi, hükümet olarak yapmaktayız" diye konuştu.

TOKİ'den '3 yıllık TOKİ projesi yeni diye sunuldu' başlıklı haberler için flaş açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, "3 yıllık TOKİ projesi, yeni diye sunuldu" başlığıyla sunulan haberlerdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydederek flaş bir açıklama yaptı. İşte TOKİ tarafından yapılan o açıklama...

İsmail Çataklı, Emlak Konut GYO Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi oldu!

İsmail Çataklı, Emlak Konut GYO Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaya başladı.

Yargıtay milyonlarca çalışanı ilgilendiren o karara imza attı! Yıllık izinlere ne olacak?

Yargıtay milyonlarca özel sektör çalışanını ilgilendiren o karara imza attı. Dava ayrıntıları ve milyonlarca özel sektör çalışanını ilgilendiren karar ise şu, çalışan çalıştığı süre zarfında yıllık izin kullanmadığını belirterek hak ettiği yıllık izin alacağının kendisine ödenmemesi üzerine alacakla

Yıllık izin sezonu açıldı. Yıllık izinden hangi günler düşüyor. Hangi günler yıllık izine dahil değil?

Havaların ısınmasıyla birlikte tatil sezonu da açılırken, çalışanlar yıllık izinlerini kullanmaya başladı. Peki, yıllık izinlerde dikkat edilmesi gereken konular neler? İş yerinizden yıllık izin alırken hangi günleri yıllık izninize dahil etmemelisiniz? Tüm detaylar bu haberde.

İş GYO bağımsız yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

İş GYO'nun bağımsız yönetim kurulu üye aday listesinin Sayın Nilgün Türeoğlu, Sayın Prof. Dr. Arzu Erdem, Sayın Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik ve Sayın İlkay Arıkan'dan oluşmasına karar verildi.

Özderici GYO Nuvo Dragos'taki 434 adet bağımsız bölümün kira geliri yüzde 95 sınırını aştı!

Özderici GYO Nuvo Dragos projesindeki 434 adet bağımsız bölümün yıllık toplam kira gelirinin yüzde 95 sınırının üstünde kaldığı görüldü. 

Burak Demiralp, Emlak Konut GYO Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi oldu!

Burak Demiralp, Emlak Konut GYO Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaya başladı.

Remzi Kaya, Halk GYO bağımsız yönetim kurulu üyesi oldu!

Halk GYO Yönetim Kurulu'nun 06 Temmuz 2021 tarihli toplantısında şirketin bağımsız yönetim kurulu üyeliğine, Remzi Kaya'nın atanmasına karar verildi.

Mustafa Kulu ve Mehmet Ballıbaba, Kiler GYO bağımsız yönetim kurulu üyesi oldu!

Kiler GYO'nun bağımsızlık beyanları bulunan Mustafa Kulu ve Mehmet Ballıbaba'nın bağımsız yönetim kurulu üye adayları şeklinde belirlenmesine karar verildi.

Fuat Gedik, Halk GYO bağımsız yönetim kurulu üyesi oldu!

Halk GYO'nun bağımsız yönetim kurulu üyeliğine, Fuat Gedik'in  27 mayıs 2021 tarihi itibariyle atanmasına karar verildi.  

tükiye bağımsız yıllık gayrisafi yurt içi hasıla Haberi

tükiye bağımsız yıllık gayrisafi yurt içi hasıla

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "Yıllık Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre, yıllık verilere dayalı olarak hesaplanan bağımsız yıllık gayrisafi yurt içi hasıla, zincirlenmiş hacim endeksiyle 2019 yılında bir önceki yıla göre yüzde 0,9 arttı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; üretim yöntemine göre cari fiyatlarla gayrisafi yurt içi hasıla 2019'da bir önceki yıla göre yüzde 15 artarak 4 trilyon 320 milyar 191 milyon milyon lira oldu.

Geçen yıl GSYH'de en yüksek payı yüzde 18,3 ile imalat sanayisi aldı. İmalatı, yüzde 12,4 ile toptan ve perakende ticaret, motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı ve yüzde 8,6 ile ulaştırma ve depolama sektörü izledi. Yıllık GSYH'de en düşük pay, hane halklarının işverenler olarak faaliyetleri için kaydedildi.

Kişi başına gayrisafi yurt...