27 / 04 / 2024

TÜLOMSAŞ milli tren

TÜLOMSAŞ milli tren

Türkiye'nin ulaşım sistemini hızlı ve modern ağlara dönüştüren Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) yerli imkânlarla üretilmesi için ilk adım atılıyor. Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) tarafından milli tren üretilecek...

TAGEM Genel Müdürü Türker: ‘Milli güvenlikten daha önemli bir konu varsa o da gıda konusu!’

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Metin Türker, gıda alanında yaşanan sorunlara yönelik değerlendirmelerde bulundu. Türker, “Gıda konusu artık milli güvenlikten daha önemli duruma geldi” ifadelerini kullandı.

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

İlk Milli Elektrikli Tren Seti bugün İstanbul'da görücüye çıktı!

Türkiye'nin ürettiği İlk Milli Elektrikli Tren Seti, bugün Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda vatandaşlarla buluşturulacak.

Ukrayna Donanması’na Türk gemisi

Ukrayna ile 2020 yılında yapılan anlaşma gereği MİLGEM’in Ada sınıfı korvetinin ilki dün itibariyle suya indirildi. Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna First Lady’si Olena Zelenska’nın yanı sıra iki ülkeden askeri yetkililer katıldı.

Milli Elektrikli Tren için geri sayım! Üç ay kaldı

Sene sonunda tamamlanması hedefler arasında olan Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test çalışmaları devam etmekte. Sakarya Bölge Müdürü olan Erdal Aba ise tüm detayları basın mensupları ile paylaştı. İşte detaylar…

Bilecik'te rüşvetle arazi satışı yapmakla suçlanan avukat yakalandı!

Bilecik Söğüt'te Milli Emlak Müdürlüğü'nün satışa sunduğu araziler için rüşvet istediği iddia edilen avukat yakalandı.

TÜLOMSAŞ arazisi 9.4 TL’ye Sezgek Yapı’nın! 

Türkiye sanayisi için büyük önem taşıyan 120 yıllık raylı sistem üretim tecrübesine sahip TÜLOMSAŞ arazisinin ihalesi sonuçlandı. İhaleyi 94 bin 450 TL teklifle Sezgek Yapı Planlama aldı. 

Alpiş Group'tan Milli Dayanışma Kampanyası’na 100 bin TL'lik destek!

İnşaat sektöründe faaliyet bulunan Alpiş Group, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” Milli Dayanışma Kampanyası’na 100 bin TL ile destek verdi.

TÜRKLİM, Milli Emlak Müdürlüğü’ne ödenen kira bedellerini yeniden belirleyecek! 

TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Genç, koronavirüs önlemleri kapsamında limanların maliyetlerinin azaltılması için, Milli Emlak Müdürlüğü’ne ödenen kira bedellerinin yeniden belirleneceğini söyledi...

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Milli Dayanışma Kampanyası'na destek verdi!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Mücahit Demirtaş yaptığı açıklamada, "Hayırda yarışanların en önünde olmak dileği ve hedefiyle Milli Dayanışma Kampanyası'nda yer alacağız." ifadelerine yer verdi.

Milli yüksek hızlı tren ihalesi meclis gündeminde!

Milli yüksek hızlı tren ihalesi meclis gündemine taşındı. MHP'li Sazak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara’da 1513 tasarım-beceri atölyesi açıldı!

Ankara’da inşaatı tamamlanan 1513 tasarım-beceri atölyesi toplu açılışı Sincan İlkokulu'nda düzenlenen törenle yapıldı. Açılış töreninde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından kurdele kesildi.

Türkiye'nin en uzun tren tünelinde ışığın görülmesine son 600 metre!

Türkiye’nin en uzun demir yolu tünel inşaatı olan ve Gaziantep Nurdağı'nda inşaat çalışmaları devam eden 9 bin 950 metre uzunluğundaki çift tüplü yüksek hızlı tren tünelinde ışığın görülmesine son 600 metre kaldı...

TÜLOMSAŞ milli tren Haberi

TÜLOMSAŞ milli tren

Türkiye'nin ulaşım sistemini hızlı ve modern ağlara dönüştüren Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) yerli imkânlarla üretilmesi için ilk adım atılıyor. Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) tarafından üretilecek milli tren için proje yapımında danışmanlık ve teknik destek alınmak üzere ihale yapılacak. Teknik özellikleri ve standartları belirlenen YHT vagonlarının projesi çizildikten sonra TÜLOMSAŞ'a teslim edilecek. TÜLOMSAŞ da Eskişehir'deki fabrikasında üretimi yaparak treni hizmete sunacak.


İHALE 22 OCAK 2015'TE 

Trenin teknik aksamına ilişkin çalışmalar proje çizimini gerçekleştiren firma tarafından hazırlanacak. Ancak trenin dış ve iç görsel görünümü TÜLOMSAŞ'ın verdiği tasarım üzerinden yapılacak. Danışmanlık firması, üretim ve test aşamalarında da teknik destek sağlayacak. Ayrıca TCDD makinistleri de trenin teknik özellikleri konusunda eğitilecek. Davet usülüyle yapılacak olan ihale 22 Ocak 2015'te gerçekleştirilecek. Projenin çizim, hazırlık...