18 / 07 / 2024

tuna nehri üzerindeki adalar

tuna nehri üzerindeki adalar

Georgi Georgiev, nehrin sahillerindeki erozyon nedeniyle bazı adaların Romanya karasuları sınırlarının içine girdiğini, aynı şekilde Romanya ’ya ait bazı adacıkların da Bulgaristan sınırlarında kaldığını belirtti.

Rusya, Ukrayna limanları ile Tuna Nehri depolarını vurdu! Tahıl fiyatları uçtu: Buğday yüzde 6 primlendi!

Rus birliklerinin Ukrayna limanları ve Tuna Nehri depolarını vurması tahıl fiyatlarında uçuşa neden oldu. İşte ayrıntılar...

Ordu Melet Nehri'ndeki köprü inşaatı ne zaman bitirilecek?

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan Melet Nehri üzerindeki köprü inşaatının ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana Sinanpaşa Köprüsü yenilendi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, ulaşıma kapatılan Seyhan Nehri üzerindeki Sinanpaşa Asma Köprüsü’nde gereken onarımı gerçekleştirdi.

Asi Nehri üzerindeki 4. köprü tamamlandı!

Hatay’ın en önemli bölgelerinden biri olan ve Küçük Sanayi Sitesi ile Güzelburç Mahallesi ve Maşuklu ile Küçükdalyan mahallelerini birbirine bağlayan köprünün aydınlatma çalışmalarını tamamlayan HBB ekipleri, yeni köprüyü Hataylıların hizmetine sundu.

Kosova İbar Nehri üzerindeki köprü yeniden canlanacak!

Kosova'da, kuzeyinde Sırpların, güneyinde Arnavutların yaşadığı Mitrovica şehrini ikiye bölen İbar Nehri üzerindeki köprünün yeniden aktif hale getirilmesi için çalışmalar başladı.

Artvin-Borçka Zipline Tesisi açıldı!

Artvin’de Çoruh Nehri üzerindeki Borçka Barajı gölü üzerine kurulan ve Karadeniz’in tek parçalı en uzun "zipline" tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Ardahan Kura Nehri Köprüsü'nün onarımında sona gelindi!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy Kura Nehri üzerindeki 110 yıllık tarihi 3 ayaklı çelik köprünün onarımında sona gelindiğini açıkladı.

Ardahan'daki tarihi köprü restore ediliyor!

Ardahan'da Kura Nehri üzerindeki 110 yıllık çelik köprü onarımında sona gelindi. Belediye Başkanı Faruk Köksoy açıklama yaptı.

Tuna Nehri'nin 3. köprülere ihtiyacı var!

KPMG’nin Romanya Başkanı Toader:"Tuna Nehri de az köprüye sahip ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi bir köprüye ihtiyaç var. Romanyalılar, Türkiye'ye olan turistik ilgilerini kaybetmedi" dedi.

Ardahan Kura Nehri Köprüsü restore edilecek!

Ardahan kentinin sembollerinden biri olan Kura Nehri üzerindeki yaklaşık 110 yıllık çelik köprü, restore ettirilerek, yaya ulaşımının yanı sıra insanların sosyal ihtiyaçlarını giderebileceği bir alana dönüştürülecek.

1996 yılında Türkiye, Tuna Nehri'nin geçtiği ülkelerden vergi alacakmış!

1996 yılında Marmara Denizi'ni kurtarmak için hazırlanan projeyle Türkiye, Avrupa Topluluğu'nun koyduğu Çevre Vergisi'nin bir benzerini, Marmara'yı kirleten Tuna Nehri'nin geçtiği ülkelere uygulayarak ''Tuna Vergisi'' alacakmış.

Dicle Vadisi imara mı açılacak?

Daha önce yapı rezerv alanı ilan edilen ve tarım arazisi statüsünden çıkarılan Dicle Vadisi’nde, Dicle Nehri üzerindeki HES ve baraj projelerinden dolayı debisi düştüğü için dere statüsüne alındı.

Dicle Nehri üzerindeki HES'lere dünya mirası iptali!

Dicle Nehri üzerine yapılmak istenen 2 HES projesi daha dünya mirası listesine sunulacak Hevsel Bahçeleri ve Dicle Vadisi'ni olumsuz etkileyeceği için mahkeme tarafından iptal edildi...

tuna nehri üzerindeki adalar Haberi

tuna nehri üzerindeki adalar


Bulgaristan’ın, Tuna Nehri üzerindeki adalardan 6 bin dekarlık araziyi kaybettiği bildirildi.


Tuna üzerindeki adaların, akıntı ve erozyon yüzünden konumlarını değiştirerek Romanya tarafına kaymaları nedeniyle Bulgaristan’ın toprak kaybettiği açıklandı.


Tuna Nehri'ni Araştırma ve Bakımı Ajansı Müdürü Georgi Georgiev, nehrin sahillerindeki erozyon nedeniyle bazı adaların Romanya karasuları sınırlarının içine girdiğini, aynı şekilde Romanya’ya ait bazı adacıkların da Bulgaristan sınırlarında kaldığını belirtti.


Şu anda 8 adacığın, Bulgaristan’a mı yoksa Romanya’ya mı ait olduğunun bilinmediği, tespit edilmeleri için ölçümlerin yapılması gerektiği kaydedildi.


Tuna Nehri’nin ortasından geçen Bulgaristan ile Romanya arasındaki sınır çizgisinin iki tarafında 150 adacığın bulunduğu bildirildi.


Bulgaristan ile Romanya arasında 1908 yılında imzalanan ve Tuna Nehri’ndeki sınıra ilişkin anlaşma gereğince iki ülkenin yetkililerinden oluşan komisyon, her 10 yılda toplanması gerekiyor.


Sözkonusu komisyonun ise en son 13 yıl...