18 / 05 / 2024

tunceli cemevi imar planı

tunceli cemevi imar planı

Türkiye'de ilk kez bir belediye tarafından imar planına cemevi ibadethane olarak girdi. Tunceli Belediye Meclisi Türkiye'de bir ilke imza atarak henüz yasal statü tanınmayan cemevine imar planında yer verdi...

Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi imar bekliyor!

İstanbul Sarıyer'de bulunan İmam Hüseyin Cemevi, 2013 yılından beri “sosyal kültürel tesis” imarını bile alamadı...

İzmir'de 7 cemevi imar planlarına ibadet alanı olarak işlenecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, İzmire genelindeki 7 cemevinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesi kararı verdi...

İBB Meclisi'nde cemevi imar planı krizi!

Sarıyer’de 5 katlı ‘cemevi’ için imar planının görüşüldüğü İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında sıra değişikliğin işlenmesine gelince kriz çıktı. AK Parti ‘kültürel ve sosyal tesis’ derken CHP ‘ibadet alanı’nda ısrar etti.

Tunceli'ne çağdaş imar planı!

Tunceli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü heyetiyle bir araya gelerek, ‘Munzur Nehri Park ve Yeşil Alan’ proje tanım toplantısı gerçekleştirdi. Kentin gelecek 40 yılını belirleyecek çağdaş, kriterlere dikkat eden bir imar planı kazandırmayı hedefledikleri belirtildi.

Bakırköy Belediyesi'nin dini tesis imar değişikliğine ret!

Bakırköy Belediyesi'nin dini tesis alanlarına ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı ve plan notu değişikliği Cemevi ibaresinden dolayı reddedildi. Rapor AK Partililerin oylarıyla kabul edildi.

TOKİ 4 ilde etüd raporu hizmet alımı ihalesi bugün gerçekleşecek!

TOKİ Ardahan ve Niğde illerinde zemin etüd raporlarının hazırlanması ile Çorum ve Tunceli illerinde imar planına esas etüd raporu hazırlanması hizmet alım işi ihalesi bugün saat 11:00'de gerçekleşecek.

TOKİ'nin 4 ildeki etüd raporu hizmet alımı ihalesi bugün yapılıyor!

TOKİ Ardahan ve Niğde illerinde zemin etüd raporlarının hazırlanması ile Çorum ve Tunceli illerinde imar planına esas etüd raporu hazırlanması hizmet alım işi ihalesi bugün saat 11:00'de gerçekleşecek.

TOKİ 4 ilde etüd raporu hazırlatıyor!

TOKİ Ardahan ve Niğde illerinde zemin etüd raporlarının hazırlanması ile Çorum ve Tunceli illerinde imar planına esas etüd raporu hazırlanması hizmet alım işi ihalesi 16 Şubat 2015'te saat 11:00'da yapılacak.

Tunceli Üniversitesi'ne cami ve cemevi yapılacak!

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, yerleşkenin batısına cemevi, doğusuna da cami yaptırmayı planladıklarını bildirdi. Nisan-Mayıs gibi hem cemevinin hem de caminin temelinin atılması hedefleniyor.

Tunceli'deki cemevi imar planına ibadethane olarak girdi!

Türkiye'de ilk kez bir belediye tarafından imar planına cemevi ibadethane olarak girdi. Tunceli Belediye Meclisi Türkiye'de bir ilke imza atarak henüz yasal statü tanınmayan cemevine imar planında yer verdi...

Dersim'de Cemevi ibadethane olarak kayıtlara geçti!

Dersim'de Cemevi ibadethane olarak kayıtlara geçti. Dersim Belediyesi, Cumhuriyet ( Gazik ) Mahallesi'nde yapılması planlanan cemevini, imar planına "ibadethane" olarak işleyerek Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi...

Tunceli'de cemevi imar planına ibadethane olarak işlendi!

Bursa Hakimiyet'in haberine göre Tunceli Belediye Meclisi Cumhuriyet Mahallesii'nde imar planına cemevini işledi. 30 bin nüfuslu kentte sadece bir tane cemevi bulunuyor ve bu durum Türkiye'de bir ilk olarak yaşandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Sarıyer arazisine cemevi yaptırılacak!

Cumhuriyet Mahallesindeki araziye cemevi yapılmasını kararlaştıran imar plan tadilatı belediye meclisinden oybirliğiyle geçti. Söz konusu arsanın sosyal-kültürel tesis alanı olarak imar planlarına işlenmesine karar verildi..

tunceli cemevi imar planı Haberi

tunceli cemevi imar planı


Nüfusunun büyük bölümü Alevi olan Tunceli'de, belediye meclisi aldığı kararla, merkeze bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde imar planına cemevini işledi. Daha önce Türkiye'de belediyeler tarafından cemevi yapımlarına destek verildiği biliniyordu ancak imar planına cemevinin ibadethane olarak işlenmesi ilk defa Tunceli'de gerçekleştiriliyor.


Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Edibe Şahin, belediye olarak bir çok mahallede plan çalışması yürüttüklerini belirterek, "Eski mahallelerimizden birinde de plan sağlıklaştırma çalışması yürüttük. Burada meclis olarak bir ilke imza attık. Bilindiği gibi planlarda ibadethane yerleri, sosyal donatılar, parklar, yeşil alanlar ve eğitim kurumlara işleniyor. Dersim Alevi kenti. Alevilerin cemevleri ibadethaneden sayılmamakta. Biz de meclis olarak şöyle bir karar aldık. İbadethane yerlerini işledik ama ayrıca cemevi olarak da plana işledik. Böylelikle Türkiye'de bir ilk olarak plana direkt, resmi olarak cemevi...