14 / 05 / 2024

tunceli Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi film stüdyosu

tunceli Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi film stüdyosu

Tunceli Üniversitesi, Pertek ilçesindeki eski cezaevi binasını Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi film stüdyosuna dönüştürmek için çalışma başlattı

Efe Aydar Güzel Sanatlar Hizmetleri Mimarlık Ve İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Efe Aydar Güzel Sanatlar Hizmetleri Mimarlık Ve İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi Beyoğlu'nda Efe Aydar tarafından kuruldu.

Süleyman Bülbül'den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin devrine ilişkin soru önergesi!

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Vakıflar Genel Müdürlüğüne devrini Meclis’e götürdü.

Akçansa Çanakkale'de Güzel Sanatlar Lisesi açtı!

Akçansa’nın 8 milyon TL yatırımla kurarak Çanakkale’ye ve Çanakkaleli gençlere armağan ettiği Güzel Sanatlar Lisesi resmi açılışı gerçekleştirildi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tahliye tarihi ertelendi!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın 26 Haziran’da boşaltılmasına ilişkin karardan son dönüldü...

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tahliye kararına tepki!

İstanbul Beşiktaş’taki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın, 26 Haziran’da boşaltılacağıyla ilgili kararın ardından üniversiteye destek geldi. 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne tahliye kararı!

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisini genişletmek için hemen yanıbaşındaki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na "Binadan 5 gün içerisinde oradan çıkın" diye talimat gitti.

Başakşehir Güzel Sanatlar Lisesi açıldı!

Başakşehir Kayaşehir'de yer alan Başakşehir Güzel Sanatlar Lisesi’nin resmi açılışı yapıldı. Açılışa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta da katıldı.

Kahramanmaraş'ta Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi kuruluyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ‘yeni güzel adamlar’ yetiştirmek için Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi projesini hayata geçiriyor. Müze için ‘Kara Lise’ restore ediliyor.

Çorumlu Adıgüzel Baklan, 8 ülkede 19 fabrika kurdu!

Çorumlu Adıgüzel Baklan’ın çocuklarının Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Danimarka, Bulgaristan ve Yunanistan’da toplam 13, Türkiye’de 6 fabrikaları var.

Kahramanmaraş Yedi Güzel Adam Müzesi restore ediliyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı devam eden Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesinde incelemelerde bulundu.

İşte Cesur ve Güzel dizisinin çekildiği ev!

Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün'ün paylaştığı 'Cesur ve Güzel' geçen hafta ilk bölümüyle ekranlara geldi.

Türkiye EXPO 2017’de en güzel standlardan biri olacak!

Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Zoşibayev, "EXPO 2017’de en güzel standlardan biri Türkiye’nin olacak" dedi.

Türkiye’nin en güzel 10 köyü!

Şehirden, gürültüden, betondan, kirli havadan bunalmadınız mı? Huzurun, doğal yaşamın, temiz havanın ve yöresel lezzetleri tadacağınız Türkiye’nin en güzel köyleri sizi bekliyor. “Orada bir köy var uzakta” demeyin, hazırlığınızı yapıp yola çıkın.

tunceli Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi film stüdyosu Haberi

tunceli Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi film stüdyosu



Tunceli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Sezai Şenel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerinin, il genelindeki kültürel, sosyal, ekonomik sorunların tespiti ve çözümü için akademik çalışmalar yaptığını söyledi.


Bu kapsamda, Pertek ilçesi İstiklal Mahallesi Atatürk Caddesi'nde yıllardır kullanılmayan cezaevi binasını Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi film stüdyosuna dönüştürmeyi planladıklarını belirten Şenel, eski cezaevinin, Milli Emlak Genel Müdürlüğünce üniversitelerine tahsis edildiğini kaydetti.


Taş binada bakım-onarım çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Şenel, binayı Tunceli Üniversitesine yakışır şekilde onararak Pertek ilçesine kazandıracaklarını dile getirdi. Şenel, "Bina, yaklaşık 70-80 milimetre kalınlığında taş duvardan yapılmış ve 2000’li yıllardan sonra hiç kullanılmamış. Tahsisi istediğimizde biz de 'burada ne yapabiliriz?' diye düşündük. İncelemelerimizde gördük ki...