29 / 04 / 2024

tunceli kazı çalışmaları

tunceli kazı çalışmaları

Tunceli merkeze bağlı Çemçeli köyü Rabat mezrası yakınlarında 3 bin yılık antik yerleşim alanı tespit edildi.Doktora tezi araştırması kapsamında yapılan çalışmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle gerçekleştirildi

Tunceli'de 3 bin yıllık antik yerleşim alanı!

Bitlis Eren Üniversitesinden ( BEÜ ) yapılan yazılı açıklamada Tunceli merkeze bağlı Çemçeli köyü Rabat mezrası yakınlarında 3 bin yılık antik yerleşim alanı tespit edildiği bildirildi...

Tunceli'de 3 bin yıllık antik yerleşim alanı bulundu!

Tunceli'de il merkezine bağlı Rabat köyü yakınlarında 3 bin yıllık antik yerleşim alanı tespit edildi. Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, alanın tescil edilmesi amacıyla Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na başvuru yaptı

Prof. Dr. Naci Görür'den Tunceli açıklaması: Çok sevindim! Depreme hazırlık çalışmaları yapılmaya başlandı

Prof. Dr. Naci Görür Tunceli ve ilçelerinde depreme hazırlık çalışmalarının yapılmaya başlandığına dair  gelen haberlere ''çok sevindim'' diyerek  yönetimi kutladı. Bu sevincini sosyal medya üzerinden şu sözlerle paylaştı...

Kanal İstanbul'da kazı çalışmaları başlıyor!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın proje olarak isimlendirilen Kanal İstanbul'da kazı çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi.

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

Giresun Dereli'de konut inşası için temel kazı çalışmaları başladı!

Giresun Dereli'de sel felaketi sonrasında büyük zarar gören vatandaşlar için inşa edilecek iş yerleri ve konutların inşası için temel kazı çalışmaları başladı. 

Sakarya'da 48 derslikli okul için kazı ve dolgu çalışmaları başladı!

Yıkımı yapılan Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanların bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan  48 derslikli okul projesinde kazı ve dolgu çalışmaları başladı.

Tunceli'de kesin hasar tespiti çalışmaları başladı!

Elazığ Sivrice'de depremden etkilenen Tunceli'de kesin hasar tespit çalışmaları başlatıldığı belirtildi.

Eğribel Tüneli'nde kazı çalışmaları tamamlandı!

Giresun Valisi Enver Ünlü yaptığı açıklamada Giresun'un, iç bölgelerdeki ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı güzergahta yer alan Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin kazı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında 1500 yıllık su kemeri bulundu!

Gaziosmanpaşa'da başlatılan kentsel dönüşüm projesinin kazı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait 1500 yıllık su kemeri ortaya çıktı.

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Antalya Elmalı Otobüs Terminali'nde kazı çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Elmalı Otobüs Terminali projesinin temel kazı ve zemin çalışmaları başladı. 

Gebze Darıca metro hattında çalışmalar hızlandı!

Gebze- Darıca metro hattının 3 istasyon ve depo sahası için çalışmalara hızla devam ediliyor. metro inşaatının Adliye, Mutlukent ve Gebze Kent Meydanı istasyonlarıyla OSB bölgesindeki depo sahasında kazı çalışmalarına devam ediliyor.

AKM'de kazık çakma ve hafriyat çalışmaları başladı!

Atatürk Kültür Merkezi Projesi kapsamında yeniden inşa edilmesi planlanan merkezde, kazık çakma ve hafriyat çalışmaları başladı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kazı ve kazık çalışmaları tamam!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, köprünün deniz içerisinde yapılmış temel iyileştirme amaçlı kazı ve kazık çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. .

tunceli kazı çalışmaları Haberi

tunceli kazı çalışmaları



Tunceli merkeze bağlı Çemçeli köyü Rabat mezrası yakınlarında 3 bin yılık antik yerleşim alanı tespit edildi.


Bitlis Eren Üniversitesinden (BEÜ) yapılan yazılı açıklamada, Fen Edebiyat Fakültesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Araştırma Görevlisi Serkan Erdoğan ile Tunceli Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu'nun çalışmaları sonucunda, il merkezine bağlı Çemçeli köyü Rabat mezrası yakınlarında 3 bin yıllık antik yerleşim alanının tespit edildiği belirtildi.


Doktora tezi araştırması kapsamında yapılan çalışmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Yiğit'in desteğiyle araştırma görevlisi Serkan Erdoğan'ın gerçekleştirdiği 'Tunceli ili yüzey çalışması' sonucunda Tunceli'nin en büyük arkeolojik yerleşimi gün ışığına çıkarıldı. Erken Demir Çağı, Urartu, Hellenistik, Roma, Bizans, İslam Ortaçağı...