11 / 05 / 2024

tunceli Munzur Vadisi hes projeleri iptal

tunceli Munzur Vadisi hes projeleri iptal

Tunceli'de, Munzur Vadisi içinde yapılması planlanan 4 HES projesi, Ankara 3' üncü İdare Mahkemesi tarafından hukuka aykırı ve ÇED yeterliliği olmadığı gerekçesiyle iptal edildi..

Munzur Üniversitesi'nin ikinci etap inşaatı gelecek yıl tamamlanacak!

Tunceli'de 2008 yılında kurulduktan sonra öğrenci almaya başlayan ve 200 milyon liralık bütçe ayrılan Munzur Üniversitesinde, ikinci etap inşaat projelerinin gelecek yıl tamamlanması amaçlanıyor.

Munzur Vadisi'ndeki yapılaşmanın önünü açan projelere tepki!

Tunceli Barosu Başkanı Av. Kenan Çetin, Tunceli Munzur Vadisi'nde doğayı talan eden ve yapılaşmanın önünü açın projelerden vazgeçilmesi için çağrı yaptı. Çetin, Munzur'daki yapılaşmalara razı olmadıklarını belirtti...

Tunceli Pülümür'e 5 milyonluk otel yatırımı!

Merkezi Tunceli’de bulunan ve orta ölçekli 240 esnafın ortak olduğu Munzur Su’nun kurucusu Haydar Kaya, Pülümür bölgesine 5 milyon liralık otel yatırımı yapılmasının planlandığını söyledi.

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu!

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu. Tunceli Barosu, durdurma kararı ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek kararı ve gerekçelerini kamuoyu ile paylaştı...

TOKİ Tunceli Pülümür Konutları'nın ihalesi yapıldı!

TOKİ'nin Tunceli Pülümür’de hayata geçireceği 63 konutun ihalesi gerçekleştirildi

TOKİ Tunceli Pülümür 63 konut ihalesi bugün!

TOKİ Tunceli İli Pülümür İlçesi Ecevit Mahallesi 63 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi bugün yapılacak. 

Tunceli Pülümür TOKİ 63 adet konut ihalesi 18 Ocak'ta!

Tunceli İli Pülümür İlçesi Ecevit Mahallesi 63 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 18 Ocak tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ'den Tunceli Pülümür'e 63 konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Tunceli İli Pülümür İlçesi Ecevit Mahallesi'nde 63 yeni konut hayata geçirecek. TOKİ Tunceli Pülümür için ihale tarihini belirledi.

Tunceli Munzur Üniversitesi 2025'te tamamlanacak!

Tunceli'de 9 yıl önce kurulan ve 136 milyon lira kaynak ayrılan, ikinci etabının tamamlanmasıyla yaklaşık 150 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Munzur Üniversitesi'nin Tunceli'nin çehresini değiştirmesi planlanıyor. 

TOKİ'den Tunceli Çemişgezek'e 344 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Tunceli’nin Çemişgezek İlçesi Meydanmescit Mahallesi’nde hayata geçireceği 344 konutun ihalesi yapıldı.

TOKİ'den Tunceli'ye 63 konut!

5 yılda 800 bin konut hayata geçiren TOKİ, Tunceli'de 63 yeni konut hayata geçirecek. Projenin ihalesi 18 Ocak'ta yapılacak.

Tunceli TOKİ 344 konut ihalesi yarın!

Tunceli İli Çemişgezek İlçesi Meydanmescit Mahallesi 344 Adet Konut ve 1 Adet Ticaret İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

Tunceli Aktuluk TOKİ 206 konut ihalesi bugün!

Tunceli İli Merkez İlçesi Aktuluk Mahallesi 206 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:00'de yapılacak.

tunceli Munzur Vadisi hes projeleri iptal Haberi

tunceli Munzur Vadisi hes projeleri iptal

HES'lerin iptali için dava açan avukatlardan Özgür Ulaş Kaplan, Munzur Vadisi'ne artık hiç kimsenin bir çivi bile çakamayacağını belirterek, "Bu mahkeme kararı ile birçok ziyaret yerimiz ve kutsal mekanımız da kurtulmuş oluyor. Bu da Alevi inancı açısından son derece olumlu bir durum ve karardır" dedi. Tunceli ile Ovacık İlçesi arasında bulunan Munzur Vadisi Milli Parkı içinde yapılması planlanan 4 HES projesinin iptali için, kentte yaşayan 5 avukat ile 19 vatandaş, Ankara 3'üncü İdare Mahkemesi'ne başvurup projelerin iptal edilmesi için dava açtı. Mahkeme, Temmuz ayında Konaktepe 1, Konaktepe 1 ve Bozkaya Baraj ve HES projelerini hukuka aykırı ve ÇED yeterliliği olmadığı gerekçesiyle iptal etmişti. Son olarak mahkeme 31 Ekim günü yapılan duruşmada Munzur Vadisi'ndeki dördüncü proje olan Kaletepe HES projesini...