09 / 05 / 2024

Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandı

Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandı

Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandını yeniden düzenleyerek turizme kazandırmayı amaçlayan imar planı, yarın toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek

TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi: Kanunlar değişene kadar evimi kiraya vermem!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerginlikler hız kesmeden devam ederken, TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi kanunlar değişene kadar evini asla kiraya vermeyeceğini kaydetti.

Türkiye genelinde, konut arayanların yüzde 44'ü kiralık ev baktı...

Türkiye'de kasım ayında konut arayanların yüzde 44'ü kiralık, yüzde 56'sı satılık konut araması yaptı. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, tek rakam düzenlemesinin sektöre katkı sağlayacağını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Memura kötü haber hemen ulaştı! Bu ay zam yok! Memurların başından aşağı kaynar su döküldü! Çabuk bakın

2023 yılı ile birlikte memura yapılan zamlarla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Memura kötü haber hemen ulaştı! Bu ay zam yok! Memurların başından aşağı kaynar su döküldü! Hemen bakın...

Sar Bilişim Yapı İnşaat Gıda Akaryakıt Reklam Ajansı Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Tic Limited Şirketi kuruldu!

Sar Bilişim Yapı İnşaat Gıda Akaryakıt Reklam Ajansı Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Tic Şirketi Çekmeköy’de  1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli  ile Hüseyin Sarı  ve Erdal Sarı tarafından kuruldu.

Türk Hava Kurumu Kadıköy'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, İstanbul İli Kadıköy İlçesi, Suadiye Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. 

Şemsi Paşa Camii tartışması: Mahir Polat'tan tepki!

Üsküdar'daki Şemsi Paşa Camii'nin deniz kısmına eski İBB yönetimince yapılan ve caminin hasar görmesine neden olan kıyı şeridi projesine tepki gösteren Mahir Polat, "Uygulama tüm Üsküdar tarihi kıyı bandını zalimlik düzeyinde geri dönüşsüz bir şekilde yok etti" dedi.

Sular altında kalan Sarıkamış Karakurt köyünde yıkım başladı!

Kars’ın Sarıkamış'ta bağlı baraj suları altında kalan Karakurt köyünde jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri altında  iş makinalarıyla yıkım çalışmaları ve mezarlığın taşınmasına geçildi.

Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı 10 soruda tüm detaylarıyla!

Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı nereden geçecek? Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı kaç istasyondan oluşuyor? Proje hangi hatlara entegre edilecek? İşte tüm detaylarıyla Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı...

Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanı'na kesin koruma kararı!

Antalya ili, Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde bulunan Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Lara kıyı bandına SİT alanı kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya Lara kıyı bandı ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescil edildi.

Türkiye Gastronomi Köyü Projesi hayata geçiriliyor!

Sarıyer Bahçeköy Lifepark'da yaklaşık yüz dönüm arazide hayata geçirilecek Türkiye Gastronomi Köyü, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ile entegre çalışacak

Foça Tatil Köyü ihalesini Arda Mühendislik kazandı!

İzmir'in Foça ilçesinde 1967 yılında hizmete açılan Türkiye'nin ilk tatil köyü olan Foça Tatil Köyü icin yapılan ihaleyi Ankara merkezli Arda Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı.

Demet Evgar, Boyacıköy'den 180 yıllık köşk kiraladı!

Oyuncu Demet Evgar Sarıyer Boyacıköy'den 180 yıllık köşk kiraladı. Köşkün aylık kirası 18 bin TL...

Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandı Haberi

Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandı

Antalya’nın 640 kilometrelik sahil bandının bir kısmı daha yenilenerek turizme açılıyor. Büyükşehir Belediyesi,  Konyaaltı sahilinden sonra Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandını yeniden düzenleyerek turizme kazandırıyor. Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı içerisinde kalan kıyı hattı,  “Turistik Tesis Alanı” olarak planlanacak. Konuyla ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunun hazırladığı beş binlik ve binlik nazım imar planı Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis oturumunda görüşülecek. Yapımı bitme aşamasına gelen Sarısu-Tünektepe teleferik hattının tamamlamasıyla birlikte bölge adeta bir cazibe alanı haline gelecek. Yapımına 2013’te başlanan Sarısu-Tünektepe teleferik hattında test sürüşleri Ağustos ayında başlamıştı. Saatte bin 250 kişiyi taşıyacak hat Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandı ile 618 rakımlı Tünektepe seyir terasını birbirine bağlayacak.


Antalya Akdeniz...