02 / 05 / 2024

tünel projeleri 2017

tünel projeleri 2017

Türkiye’de inşaat sektörü için çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak karayolu, metro, su ve atık su tünellerinin projelendirilmesini gerçekleştiren TÜNELDER çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul'a 18 yeni tünel geliyor!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, seçim projeleri kapsamında D-100 kara yolu ve TEM'e alternatif tünel ağı planlandığı bildirildi.

Türkiye'nin 2017'deki mega projeleri!

Türkiye'de ulaşım projeleri 2017 yılında da devam ediyor. Dev ulaşım projelerine bu yıl başlanması planlanıyor.

İstanbul'a 16 yeni tünel geliyor!

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın "Odak Şehir İstanbul" projeleri kapsamında trafiği rahatlatmak için 16 yeni tünel yol inşaatına başlanıyor. Bir tünel yol inşaatı devam ediyor, 11 tünel yolun projelendirme çalışmaları devam ediyor.

Antalya hızlı tren projeleri 2017'de tamamlanacak!

Antalya hızlı tren hayaline iki koldan koşuyor. Kenti Eskişehir ve Kayseri üzerinden hızlı tren ağına bağlayacak iki yatırımın etüt projeleri 2017’de tamamlanıyor.

Torbalı Muratbey Mahallesi'nde tünel kazılmaya başlandı!

Torbalı Muratbey Mahallesi'nde taşıtların da geçebileceği alt geçit için hızlıca çalışmalar sürerken, tünel kazım işlemleri de başladı. 2017 yılının ilk aylarında trafiğe açılması planlanan alt geçit, ilçe trafiğini rahatlatacak.

Türkiye genelinde 700 kilometrelik 470 tünel yapılacak!

Türkiye'de bugüne kadar 264 kilometre uzunluğunda 271 tünel hizmete girerdi. 2023 hedefleri kapsamında, uç uca eklendiğinde İstanbul ile Antalya mesafesi uzunluğunda 470 tünelin yapılması planlanıyor.

Konya Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattı için kamulaştırma!

“Mavi Tünel (Konya İçmesuyu) Projesi (KOP)" Kapsamındaki Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattının Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mersin Büyükecel'de 4 tünel bu yıl açılacak!

Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu´nda şu anda 32,5 kilometrelik bölümde tünel ve yol çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Elvan, Büyükeceli bölgesinde 4 tüneli bu yıl açacaklarını söyledi.

Muğla Gökova Kavşağı'na viyadük yerine tünel yapılacak!

Gökova Kavşağı'na yapılması düşünülen; Muğla 2 No'lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun olumsuz kararı üzerine iptal edilen viyadüğün yerine, 200 metre ilerisindeki Akyaka Mahallesi giriş ve çıkışına tünel yapılması için çalışma başlatıldı.

Trabzon Çömlekçi'de 3. tünel çalışması yapılacak!

Trabzon Özel İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, “Çömlekçi’de 3. tünel çalışması yapılacak. Tünele entegre olarak yeni otopark da halı sahanın alt kısmına inşa edilecek” dedi

Isı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016!

Isı yalıtımı için belediyeye müracaat edilerek projenin tasdik edilmesi gerekli oluyor. Tasdik için belediyeye belli oranlarda ücret ödemesi de yapılıyor. Peki, ısı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016 ne kadar?

Zile Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda tünel çalışmaları başladı!

Zile'nin içme suyunu karşılayacak olan Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor. Baraj çalışmasında 350 metre uzunluğundaki tünel çalışmasında şuana kadar 200 metrelik tünel kazıldı.

Gazze'de tünel çöktü!

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 2 mensubunun tünel çalışmaları sırasında hayatını kaybettiği bildirildi.

tünel projeleri 2017 Haberi

tünel projeleri 2017

Türkiye’de inşaat sektörü için çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak karayolu, metro, su ve atık su tünellerinin projelendirilmesinden, yapımına ve kullanımına kadar tüm faaliyetlerini gerçekleştiren TÜNELDER (Tünelcilik Derneği) çalışmalarına uluslararası boyutta devam ediyor.

Derneğin ev sahipliğinde 2 - 3 Aralık 2017 tarihlerinde İstanbul’da Wyndham Grand Levent Hotel’de gerçekleşen, uluslararası konukların da sunum yaptığı TUNNEL TURKEY 2017 “Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu”nda, ülkemizde Tünel yapımının geldiği son nokta, kullanılan yeni teknikler, devlet yatırımları, karşılaşılan zorluklar ve Dünya’daki yeni gelişmeler konuşuldu. 

İstanbul’daki Metro Uzunluğu Hedefi 2019’da 400 Km
Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu'nda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile İstanbul’da planlanan, inşaatı devam eden ve hizmete giren onlarca tünel projesinin, ekonomik büyüme için önemi konuşuldu. 

Sempozyum konuşmacıları;  devam eden metro tüneller projelerinden...