06 / 05 / 2024

tünel uzunlukları ne kadar

tünel uzunlukları ne kadar

Sert ve zorlu arazilerde hem sürücüleri rahatlatacak hem de trafik kazalarını en aza indirecek tünel projeleri gün sayıyor. Mevcut tünellerin uzunluğu İstanbul ile Edirne arasındaki mesafeye eş. 106 proje daha bittiğinde uzunluk, İstanbul-Çankırı kadar ol

Ziraat GYO'nun Tünel binasının değeri belli oldu!

Ziraat GYO, Tünel Binası'na ilişkin 2021 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. Peki, Ziraat GYO Tünel Binası'nın değeri ne kadar oldu?

Ümraniye’deki özel hastanede yapılan tünel İBB Meclisi’nde!

AKP Milletvekili Metin Külünk’ün ailesine ait olan Ümraniye’deki özel hastanenin iki binasını yer altında birleştirmek için yapılan tünel için plan değişikliği yapıldı. Bu değişiklik İBB Meclisi’ne taşındı...

Hassa-Dörtyol Tünel Projesi'ne ilişkin 3 soru mecliste!

Hassa-Dörtyol Tünel Projesi'nin başlama zamanı ve toplam bütçesi meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Mega projelerden akaryakıt sektörüne doping etkisi!

Türkiye'nin mega projeleri akaryakıt sektörünü uçurdu. 3. havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, tünel ve otoyollar gibi dev projeler akaryakıt sektörüne büyük katkı sağladı...

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne tünel!

Bilkent Şehir Hastanesi’ne ulaşımı rahatlatmak için yapılan 33 kilometrelik yol çalışmasını hızlandırdıklarını söyleyen Başkan Mustafa Tuna, Etlik Şehir Hastanesi için de tünel projesi üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Kars Ilgar Geçidi'ne tünel yapılacak!

Ulaştırma Bakanı Arslan, "Geçit vermeyen Ilgar Geçidi'nin geçit verebilir hale gelmesi için tünele ihtiyaç vardı, onun projesini bitirdik, tünel artı beraberinde 41 kilometrelik bölünmüş yolun ihalesini yaptık ve inşallah ayın 11'inde oranın da temelini atıp vira bismillah diyeceğiz" şeklinde konuş

Şişli Belediyesi'nden tünel projesine itiraz!

CHP'li Şişli Belediyesi Maçka Parkı'nın bir bölümüne yapılması planlanan tünel projesiyle ilgili imar planlarına itiraz etti.

Niğde Şehiriçi Tünel Projesi’nde kamulaştırma başlıyor!

Niğde Belediyesi’nce hazırlanan ve Vali Konağı yokuşunu Kayaardı Mevkii’ne bağlayacak olan Şehiriçi Tünel Projesi’nde kamulaştırma çalışmalarına başlanacak. 370 metre uzunluğunda planlanan tünel şehiriçi trafik akışını büyük oranda rahatlatacak.

Yozgat Spor Vadisi'ne 320 metrelik tünel!

YOZGAT Spor Vadisi’nin şehirle bağlantısını sağlamaya yönelik başlatılan tünel çalışması devam ediyor.Yozgat Valisi Yazıcı, Yozgat kent merkezi ile Spor Vadisi’ni birbirine doğrudan bağlayacak 320 metrelik tünel yapımına başlandığını belirtti.

Ali Kılıç'tan Kadir Topbaş'a tünel çağrısı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın tünel için İBB Başkanı Kadir Topbaş güzellemeleri şaşırttı. Başkan Kılıç, belediye binasından Bölge Hastanesi’ne uzanan 950 metre uzunluğunda bir tünel yapımı çağrıda bulundu.

Türkiye genelinde 700 kilometrelik 470 tünel yapılacak!

Türkiye'de bugüne kadar 264 kilometre uzunluğunda 271 tünel hizmete girerdi. 2023 hedefleri kapsamında, uç uca eklendiğinde İstanbul ile Antalya mesafesi uzunluğunda 470 tünelin yapılması planlanıyor.

Binali Yıldırım: 13 yılda bitirdiğimiz tünel miktarı 267 kilometre!

Bizim karayolları olarak 13 yılda bitirdiğimiz tünel miktarı 267 kilometre. Bunun üzerine 100 kilometre de demiryolları tüneli var. Bu ne anlama geliyor, İstanbul'dan Ankara'ya tünel demek.

Yalıkavak yolu tünel çalışması başlıyor!

Yalıkavak yolunu rahatlatması düşünülen duble yol ve tünel çalışmasına, önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi. Yapılacak tünel projesinin 2 yılda bitirilmesi planlanıyor.

tünel uzunlukları ne kadar Haberi

tünel uzunlukları ne kadar

Sert ve zorlu arazilerde hem sürücüleri rahatlatacak hem de trafik kazalarını en aza indirecek tünel projeleri gün sayıyor. Son 12 yılda 50 kilometreden 200 kilometreye çıkan tünel uzunluğuna, devam eden 106 projenin tamamlanmasıyla 266 kilometre daha eklenecek. Böylece dağları delen tünellerin toplam uzunluğu 490 kilometreye ulaşacak. Bu uzunluk İstanbul-Çankırı arası mesafeye denk geliyor.


Kısa bir süre önce iş güvenliği tedbirleri sebebiyle yapımı durdurulan ve eksikliklerin giderilmesiyle dün çalışmaların tekrar başladığı Ovit tünelinde mutlu son için yeniden geriye sayım başladı. Rize-Erzurum arası ulaşıma nefes aldıracak ve 2015'de tamamlanması beklenen proje, Çin'deki 18 km'lik tünelin ardından dünyanın en uzun ikinci tüneli olacak. Tünelin yapılmasıyla yol standartları yükseltilerek GAP kapsamındaki illerin önce Doğu Karadeniz Bölgesine oradan da diğer komşu ülkelere yüksek standartlı bir...