08 / 05 / 2024

Tüplü ulaşım projesi Hyperloop

Tüplü ulaşım projesi Hyperloop

Hyperloop One projesi ilk testinde 640 km/s hıza ulaştı. Bir sonraki hedef saatte 1300 kilometre. Oldukça maliyetli olan bu projenin gerçekleşmesi, İstanbul'dan Ankara'ya seyahatin yarım saatten az sürmesi anlamına geliyor.

Tüplü ulaşım projesi Hyperloop için ilk adım atılıyor!

Saatte maksimum 1126 km hızla seyahat imkanı sunacak olan Hyperloop için ilk adım atılıyor. ABD'nin Nevada çölünde inşaasına başlanan 4.8 kilometrelik test yolu 2016'nın sonlarında tamamlanacak.

Tüplü ulaşım projesi Hyperloop'un inşası 2016'da başlıyor!

Teknoloji milyarderi Elon Musk'ın tüplü ulaşım projesi Hyperloop'un inşası 2016'da başlıyor. Hyperloop saatte 900 kilometre hızla ulaşım vadediyor.

Ulaşımın yeni gözdesi elektrikli bisikletler indirime girdi! Xiaomi Himo Z20 16 Eylül 2022 fiyat listesi

Akaryakıta gelen üst üste zamlar ve artan trafik sorununa yeni nesil çözüm elektrikli ulaşım araçları oldu. Söz konusu trafik ve akaryakıt fiyatları ulaşımımızı oldukça maliyetli ve yorucu hale getirdi... Xiaomi Himo Z20 için fiyat araştırması.

İzmir İstinye Park'a nasıl gidilir? Ulaşım bilgisi!

İzmir Üçkuyular'da inşa edilen İzmir İstinye Park projesi 22 Ekim'de açılıyor. Peki İzmir İstinye Park'a nasıl gidilir? sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte İzmir İstinye Park'a nasıl gidilir sorusunun yanıtı ve ulaşım bilgisi...

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında demiryolu ağının 16 bin 775 kilometreye ulaşacağını belirtti.

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesi mecliste!

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Geçim Yapı Taahhüt Ve Ulaşım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Geçim Yapı Taahhüt Ve Ulaşım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdulalim Geçim tarafından kuruldu.

T Expert Ulaşım Sistemleri Belgelendirme Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

T Expert Ulaşım Sistemleri Belgelendirme Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kenan Kaşıkçı tarafından kuruldu. 

Ankara Ulus Meydanı Ulaşım Projesi'ne onay!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Ulus Meydanı ve Çevresi Ulaşım Projeleri gündeme geldi. Dev proje için imzalanan protokolün uygulanması oy birliğiyle kabul edildi.

İstanbul'un yeni ulaşım projesi: Çemberler Sistemi!

Türk Mimarlar ve Şehir Plancıları Odaları Üyesi Ahmet Vekif Alp, İstanbul'un yeni ulaşım projesi Çemberler Sistemi'ni anlattı.  Çemberler Sistemi'nin en önemli ayağı Çemberyol ve Çemberray projeleri...

Mardin Yeşilli'de "Kentsel Dönüşüm Projesi" tanıtıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Yeşilli Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Kentsel Dönüşüm Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

İşte Doğu Anadolu'daki 6 dev ulaşım projesi!

Karayolları 12’nci Bölge Müdürlüğü tarafından Erzurum sınırları içerisinde 6 tünel projesi devam ediyor. Projelerle, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bağlanacak.

Tumtaş Trafik Ulaşım Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tumtaş Trafik Ulaşım Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Nefes tarafından kuruldu. 

TOKİ 60 şehirde 193 dönüşüm projesi yürütüyor!

Toplu Konut İdaresi yerel yönetimlerle iş birliği içinde 60 şehirde farklı ölçeklerde 193 dönüşüm projesi yürütüyor.

Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye'ye örnek oldu!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaklaşık 450 Milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçen ve sanayiden konutsal ve ticari alana dönüşüm özelliği ile bir ilk olan Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Türkiye’nin örnek projesi olduğunu açıkladı.

Tüplü ulaşım projesi Hyperloop Haberi

Tüplü ulaşım projesi Hyperloop

Ulaşıma yeni soluk getirecek hız yuvarı çalışmalarının başladığını duyurmuştuk. Orijinal ismiyle Hyperloop olarak bilinen üst düzey ray ötesi sistem projesi tamamlanınca, saatte 1300 kilometre hıza ulaşan süper hızlı bir ulaşım aracına kavuşulacak.


Yolcu uçaklarından bile daha hızlı olan bu sistem, indirgenmiş basınç borularının içinde, hava kompresörleri ve asimetrik motorlar ile hareket eden bir kapsülden oluşuyor. Süper hızlı ulaşım sağlayacak bu kapsüller saatte 1300 km hız ile 570 km'lik bir yolu 35 dakikada gitmemizi sağlıyor. Gerekli enerjiyi ise doğrudan güneşten sağlıyor.


Tesla Motors ve SpaceX kurucu ve CEO'su Elon Musk'ın da destek verdiği projede nihayet ilk aşama geride kaldı ve ilk test gerçekleştirildi. Hyperloop One testi, ABD'nin Nevada eyaletinde bulunan Las Vegas'ın kuzeyinde gerçekleştirildi.


Hız yuvarını temsil eden kızak, izleyicilere kısa bir gösteri...