08 / 05 / 2024

tüpraş ar-ge merkezi

tüpraş ar-ge merkezi

Tüpraş İzmit Rafinerisi B Bölgesine 7 bin 500 metrekare alana kurulan Ar-Ge merkezinin açılışında, Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a plaket takdim etti.

Tüpraş temmettü yattı mı, ne zaman hesaplara geçer? Tüpraş temettü dağıtım ve ödeme tarihi belli oldu

Tüpraş, yatırımcılarına bu yıl ikinci defa temettü ödemesi yapma kararı aldı. Şirket, hisse başına brüt 7,53 TL ve net 6,77 TL olarak kâr payı dağıtacak. TUPRS hisselerine sahip olan bireyler bu ödemeden faydalanacak. Peki Tüpraş ödemesini ne zaman yatıracak? Yatırımcıların merak ettiği detaylar...

TÜPRAŞ İzmit rafinerisinde üretime 4 hafta ara verecek!

TÜPRAŞ İzmit rafinerisinde bir ünitede arıza sebebiyle üretime 4 hafta ara verileceği açıklandı. Üretime ara verilen dönemde İzmit rafinerisindeki diğer tüm ünitelerde tam kapasite kullanılarak dizel üretimine devam edileceği belirtildi.

Tüpraş'tan yeşil adım! 2040 yılını hedefliyor

Türkiye Petrol Rafineleri (Tüpraş) Sratejik Dönüşüm Planı kapsamında yeşil hidrojen oluşumuna odaklandı. 2025'ten itibaren yeşil hidrojen üretimine geçmeye karar veren şirket, 2040 yılında ise hidrojen üretiminde meydana gelen emisyonları sıfırlamayı planlıyor.

3 boyutlu gayrimenkul turu platformu geliyor!

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, üç boyutlu "360 Derece Sanal Gayrimenkul Turu Platformu"nu piyasaya sunmak için çalışmalara başladı.

Türkiye Hazır Beton Birliği, AR-GE merkezinde beton geliştiriyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) bu hataların ortadan kalkması için Yıldız Teknopark bünyesindeki laboratuvarda pek çok AR-GE çalışması ve projesi geliştiriyor.

Huawei, 1 milyar sterlinlik yatırımla İngiltere’yi optoelektronik merkezi yapacak!

Huawei İngiltere Basın ve Halkla İlişkiler Departmanı Müdürü Harrison, “Cambridge Bilim Parkı”nda kuracağımız Ar-Ge merkezi, İngiltere’nin optoelektronik alanında küresel araştırmaların merkezi haline gelmesini hızlandıracak” diye konuştu.  

Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği sağlanacağını belirtti...

Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü model çalışmalarının sonuna gelindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Ar-Ge kültürünün oluşturulmasının önemine işaret ederek "Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü bir model üzerinde çalışmalarımızda sona geldik. İnşallah yakında sizlerle de paylaşacağız." ifadesini kullandı.

Ar-Ge harcamaları 10 yılda 5 katına çıktı!

Türkiye'de Ar-Ge faaliyetleri için 10 yılda toplam 187,6 milyar lira harcandı.

Ar-Ge'ye geçen yıl 38,5 milyar lira harcandı!

Türkiye'de araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) harcaması, 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 29,1 artışla 38 milyar 534 milyon lira oldu.

TUSAŞ Ar-Ge'yle 3,4 milyar lira gelire ulaştı!

TUSAŞ, Ar-Ge projelerinin çıktılarıyla şekillenen Genel Maksat Helikopteri, Atak helikopteri, Anka, Gökbey, A400M, A350 ve Göktürk-1'deki sorumluluklarıyla önemli ekonomik büyüklüğe ulaştı.

Türkiye, beton AR-GE’sinde önemli bir konuma yükseliyor!

İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTKA) Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı'nca çalışmaların sürdürüldüğü “Türkiye Hazır Beton Birliği Beton Araştırma Geliştirme ve Teknoloji Danışma Merkezi” projesi, Türkiye’yi beton AR-GE’sinde önemli bir merkez hâline getiriyor...

İnşaat ekonomisi AR-GE yaratıyor!

Fortune Dergisi'nden Kerem Özdemir'in yazısına göre Türkiye Ekonomisinin gelişmesi için atılması gereken adımların ters yönde gitmemize neden olan inşaat ekonomisi de AR-GE yaratıyor. Bunların iyi örnekleri var...

tüpraş ar-ge merkezi Haberi

tüpraş ar-ge merkezi

YAKLAŞIK 32 milyon liralık yatırımla hayata gçirilen Tüpraş Ar-Ge Merkezi’nin önemine dikkat çeken Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç,  “Küresel rekabette kalıcı olmak ve başarı için teknolojik yetkinliğe ulaşmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz çünkü günümüzde şirket başarıları artık teknolojik yetkinlikler ve patent sayıları ile de ölçülmekte” dedi.


TÜRKİYE’nin en önemli Ar-Ge merekzini hayata geçirdiklerini anlatan Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, “Enerji ve akaryakıt sektörlerine ait ilk ve tek Ar-Ge merkezini kurduk” dedi. Uzman araştırmacıları, AB standartlarında en üst seviyedeki ölçme ve test yeteneğine sahip laboratuvarları ile Ar-Ge merkezinin Tüpraş’ı teknoloji geliştirme çalışmalarında öncü kılacağına dikkati çeken Koç, “Ülkemizin geleceğine duyduğumuz güven, bizi daha yüksek hedefler koymaya yönlendiriyor. Küresel rekabette kalıcı olmak ve başarı için teknolojik yetkinliğe ulaşmak zorunda...