27 / 04 / 2024

Tüpraş temmettü yattı mı, ne zaman hesaplara geçer? Tüpraş temettü dağıtım ve ödeme tarihi belli oldu

Tüpraş temmettü yattı mı, ne zaman hesaplara geçer? Tüpraş temettü dağıtım ve ödeme tarihi belli oldu

Tüpraş, yatırımcılarına bu yıl ikinci defa temettü ödemesi yapma kararı aldı. Şirket, hisse başına brüt 7,53 TL ve net 6,77 TL olarak kâr payı dağıtacak. TUPRS hisselerine sahip olan bireyler bu ödemeden faydalanacak. Peki Tüpraş ödemesini ne zaman yatıracak? Yatırımcıların merak ettiği detaylar...



Pek çok yatırımcı Tüpraş'ın temettü ödemesinin ne zaman hesaplarına yansıyacağını merak ediyor.  Tüpraş temettü ödemesinin tam tarihi ve diğer detaylarını öğrenmek için şirketin resmi duyurularını takip etmek gerekiyor.

Kar payı ne kadar?

Bu sene ikinci defa temettü dağıtımı gerçekleştirecek olan Tüpraş, hisse başına brüt 7,53 TL ve net olarak 6,77 TL kâr payı dağıtacak. Örneğin, portföylerinde 62 adet Tüpraş (TUPRS) hissesi bulunduran yatırımcılar, yaklaşık 419,74 TL temettü geliri elde edecekler.  

Tüpraş temettü dağıtım tarihleri

TÜPRAŞ'ın temettü dağıtım süreci belirlİ tarihlerle sıralı olarak ilerlemektedir. Temettü hak ediş için son tarih 28 Eylül 2023 olarak belirlenmiştir. Bu tarihi takiben, temettü dağıtım tarihi 29 Eylül 2023'te gerçekleştirilecek. Son olarak, yatırımcılara temettü ödemeleri 3 Ekim 2023'te yapılacaktır. Tüpraş'ın temettü dağıtımlarının 3 Ekim 2023 Salı günü, öğle sonrası yaklaşık 14.00-15.00 saatleri arasında hesaplara aktarılması bekleniyor.

Tüpraş temmettü yattı mı, ne zaman hesaplara geçer? Tüpraş temettü dağıtım ve ödeme tarihi belli oldu

Tüpraş’tan açıklama

Tüpraş'ın KAP'a yaptığı açıklamaya göre 26 Eylül 2023'te Kocaeli, Körfez'deki merkezinde gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurul toplantısında bazı önemli kararlar alındı:

Şirket, ortaklarına toplamda 14.5 milyar TL nakit temettü dağıtımında bulunma kararı aldı. Bu dağıtım Vergi Usul Kanunu ve SPK yönetmeliklerine uygun olarak hazırlanan mali bilgilerde belirlenen 14.5 milyar TL temettü ve ayrıca 1.45 milyar TL genel yasal yedek akçenin olağanüstü yedeklerden karşılanmasıyla gerçekleştirilecek.

Hesaplamalara göre bu temettünün her bir TL nominal değere sahip hisse için brüt 7,52545 TL (%752,54), nette ise 6,77290 TL (%677,29) şeklinde ödeme yapılacak.

Temettünün dağıtılma süreci, kayıt işlemlerine dair düzenlemelere uygun olarak, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. tarafından belirlenen kriterlere göre 29 Eylül 2023'te başlayacak.

MEKA Beton halka arzı ne zaman? Halka arza katılacak bankalar ve takvim açıklandı!

130 şirket halka arz edildi, 93 milyar TL kaynak sağlandı!

Simit Sarayı borsada ne zaman işlem görecek? Kaç lot verdi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön