08 / 05 / 2024

tüpraşın ar ge merkezi

tüpraşın ar ge merkezi

Tüpraş İzmit Rafinerisi B Bölgesine 7 bin 500 metrekare alana kurulan Ar-Ge merkezinin açılışında, Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a plaket takdim etti.

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

Tüpraş temmettü yattı mı, ne zaman hesaplara geçer? Tüpraş temettü dağıtım ve ödeme tarihi belli oldu

Tüpraş, yatırımcılarına bu yıl ikinci defa temettü ödemesi yapma kararı aldı. Şirket, hisse başına brüt 7,53 TL ve net 6,77 TL olarak kâr payı dağıtacak. TUPRS hisselerine sahip olan bireyler bu ödemeden faydalanacak. Peki Tüpraş ödemesini ne zaman yatıracak? Yatırımcıların merak ettiği detaylar...

Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

"Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman?" sorularının yanıtları yatırımcılar tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri yattı mı? TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri ne zaman yatacak? Hemen bakın!

TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri yattı mı? TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri ne zaman yatacak? Hemen bakın...

Akaryakıt fiyatlarını arşa taşıyacak karar! Rusya’nın bu hamlesi piyasayı alt üst edecek!

Akaryakıt fiyatlarını alt üst edecek karar Rusya’dan geldi. Bu karar akaryakıt fiyatlarına zam olarak geri döneceğe benziyor. İşte detaylar!

Doların arşa çıkacağı tarih apaçık belli oldu! Dolar Kahini Selçuk Geçer resmen rakam verdi! Ateşiniz 42 derece olacak!

Döviz kurları, ekonomi gündeminde yer almaya devam ediyor. Euro rekor denemelerine devam ederken doların ne olacağı merak ediliyor.  Dolar Kahini Selçuk Geçer doların arşa çıkacağı tarihi resmen açıklayarak rakam verdi. Ateşiniz 42 derece olacak!

Tüpraş'tan yeşil adım! 2040 yılını hedefliyor

Türkiye Petrol Rafineleri (Tüpraş) Sratejik Dönüşüm Planı kapsamında yeşil hidrojen oluşumuna odaklandı. 2025'ten itibaren yeşil hidrojen üretimine geçmeye karar veren şirket, 2040 yılında ise hidrojen üretiminde meydana gelen emisyonları sıfırlamayı planlıyor.

Dijital Türk Lirası'nın riskleri neler? 

Merkez Bankası’nın, “Dijital Türk Lirası Ar-Ge Projesi”ni hayata geçirmesi ile beraber çok sayıda yatırımcı bu borsadaki riskleri merak etti. Peki, Dijital Türk Lirası'nda ne gibi riskler bulunuyor?

Türkiye Hazır Beton Birliği, AR-GE merkezinde beton geliştiriyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) bu hataların ortadan kalkması için Yıldız Teknopark bünyesindeki laboratuvarda pek çok AR-GE çalışması ve projesi geliştiriyor.

Proje bazlı desteklerden yararlananların Ar-Ge'ye yatırımı teşvik edilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, proje bazlı devlet yardımından faydalanan yatırımcı firmaların, Ar-Ge faaliyetlerine kaynak ayırmasının teşvik edilmesi amacıyla düzenlemeye gidildi.

Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği sağlanacağını belirtti...

Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü model çalışmalarının sonuna gelindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Ar-Ge kültürünün oluşturulmasının önemine işaret ederek "Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü bir model üzerinde çalışmalarımızda sona geldik. İnşallah yakında sizlerle de paylaşacağız." ifadesini kullandı.

Ar-Ge harcamaları 10 yılda 5 katına çıktı!

Türkiye'de Ar-Ge faaliyetleri için 10 yılda toplam 187,6 milyar lira harcandı.

tüpraşın ar ge merkezi Haberi

tüpraşın ar ge merkezi

YAKLAŞIK 32 milyon liralık yatırımla hayata gçirilen Tüpraş Ar-Ge Merkezi’nin önemine dikkat çeken Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç,  “Küresel rekabette kalıcı olmak ve başarı için teknolojik yetkinliğe ulaşmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz çünkü günümüzde şirket başarıları artık teknolojik yetkinlikler ve patent sayıları ile de ölçülmekte” dedi.


TÜRKİYE’nin en önemli Ar-Ge merekzini hayata geçirdiklerini anlatan Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, “Enerji ve akaryakıt sektörlerine ait ilk ve tek Ar-Ge merkezini kurduk” dedi. Uzman araştırmacıları, AB standartlarında en üst seviyedeki ölçme ve test yeteneğine sahip laboratuvarları ile Ar-Ge merkezinin Tüpraş’ı teknoloji geliştirme çalışmalarında öncü kılacağına dikkati çeken Koç, “Ülkemizin geleceğine duyduğumuz güven, bizi daha yüksek hedefler koymaya yönlendiriyor. Küresel rekabette kalıcı olmak ve başarı için teknolojik yetkinliğe ulaşmak zorunda...