06 / 05 / 2024

Tur şirketleri denetimi

Tur şirketleri denetimi

BATAN tur şirketlerinin oluşturduğu mağduriyeti azaltmak için ‘Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nda revize çalışmaları sürüyor. Ancak bazı sektör temsilcileri risklere karşı güvence sağlayacak bir fon kurulması gerektiğini söylüyor.

Tur Assist restorasyon hizmeti verecek!

Tur Assist Genel Müdürü Fenercioğlu, sigorta şirketleri ile müşteri talepleri doğrultusunda alanlarını genişleterek, restorasyon hizmeti de vermeye başladıklarını söyledi.

Erken rezervasyonda muhafazakar otellere büyük ilgi!

Tatil planlarını yapmaya başlayanlar şimdiden erken rezervasyon indirimlerinden faydalanmak için araştırmalarına başlıyor. Tur şirketleri, özellikle muhafazakar hizmetler sunan otellere ve erken rezervasyonlara ilgi gösterdiğinin altını çiziyor.

Bathonea dünya turizm merkezlerinden biri olacak!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kültür Turizm Komitesi üyeleri, Bathonea’ya yaptıkları ziyaret sonrasında, antik kentin tur şirketleri ve rehberler için yeni bir destinasyon olacağını belirtti.

Tur şirketleri seçimin olacağı gün yoğunluğun düşeceğini belirtti!

Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa gidip gitmeyecekleri merakla beklenen tatilciler, büyük oranda oy verme günü sandık başında olacak. Tur şirketlerine seçimin ilk turu 10 Ağustos ile ikinci tur tarihi 24 Ağustos için tatil talebi gelmediğini açıkladı..

Ramazan ayında oteller ve tur şirketleri yüzde 40'a varan indirim yaptı!

Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, “Temmuz ayı satışlarımız hedeflerimiz doğrultusunda gidiyor. Bazı otellerde yaptığımız yüzde 40’a varan indirimlerle temmuz ayı konaklamalarını çok cazip hale getirerek satışlarımızı arttırıyoruz" dedi

Oteller ve tur şirketleri indirimler ve fırsatlar sunmaya başladı!

RAMAZAN ayında tatil bölgelerine gelen Türk turistlerin azalmasına bağlı olarak oteller ve tur şirketleri indirimler ve fırsatlar sunmaya başladı. Bazı otellerde yapılan indirimler yüzde 40’a varıyor...

Çevre denetimi yönetmeliği 2014!

Çevre denetimi yönetmeliği,Çevrenin korunması için tesis veya faaliyetin çalışmaya başlamasından sona erdirilmesine kadar olan süreçte çevre denetiminin usul ve esaslarını düzenliyor. İşte çevre denetimi yönetmeliği 2014...

Haksız şartların denetimi!

Tüketici sözleşmelerindeki haksız şartlar hakkında yönetmelik kapsamında haksız şartların tespitine ve denetimine ilişkin esaslara yer veriliyor. Peki haksız şartlar nasıl denetlenir? İşte haksız şartların denetimi..

Jolly Tur Trabzon ve Kayseri'den Kıbrıs'a direkt uçuş başlattı!

Jolly Tur, Kıbrıs'a düzenlediği turlarda uçuş noktalarını daha da genişletti. Bora Jet ile yapılan anlaşma çerçevesinde, Trabzon, Bursa ve Kayseri'de yaşayanlar Kıbrıs'a direkt uçabilecek.

İnşaat şirketleri 1,5 kilometrelik yolu yerin altına almayı teklif etti!

İSTANBUL Zeytinburnu'nda gayrimenkul projesi geliştiren inşaat şirketleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesine sahildeki 1.5 kilometrelik yolu yerin altına almayı teklif etti. İhaleye Sunan Özak 4 milyar 240 milyon liralık teklif etti.

Anı Tur İstanbul, Trabzon, Safranbolu ve Didim'de 5 yıldızlı otel açacak!

Anı Tur otelciliğe de adım atıyor. Şirket, toplam 90 milyon dolar yatırımla İstanbul, Trabzon, Safranbolu ve Didim'de beş yıldızlı otel açacak. Anı Tur sektörde 29.yılını geride bırakıyor.

Jolly Tur, Kıbrıs turları için Bora Jet ile anlaştı!

Turizm sektörünün öncü kuruluşu Jolly Tur, Kıbrıs’a düzenlediği turlarda uçuş noktalarını genişletti. Bora Jet ile yapılan anlaşma çerçevesinde, Trabzon, Bursa ve Kayseri’de yaşayan misafirler Kıbrıs’a direk uçabilecek…

Japon tur operatörleri İzmir'in turistik yerlerini gezdi!

Japon tur operatörleri, İzmir Kalkınma Ajansı'nın daveti üzerine kentin tarihi ve turistik yerlerini gezme imkanı buldu. İZKA, turistlerin kente ilgisini artırmak için Japon tur operatörlerine şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdirdi...

Tur şirketleri denetimi Haberi

Tur şirketleri denetimi

SON dönemlerde batan tur şirketlerinin artması Turizm Bakanlığı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TURSAB) çalışmalarını hızlandırmasını sağladı. Turizm Bakanlığı yetkilileri ile 15 gün içinde görüşüleceğini ifade eden TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nun revize çalışmalarının 1.5 ay içinde tamamlanarak Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e sunulacağını belirtti. Düzenlemeler sonrası oluşturulacak ‘Seyahat Teminat Kurulu’ ile daha sıkı denetimler yapılacağını söyleyen Ulusoy, kurulun, TÜRSAB, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı yetkililerinden oluşacağını kaydetti. Özellikle internet üzerinden yapılan satışlarda birçok tüketicinin mağdur olduğunun altını çizen Ulusoy, “Bu kurul tüketicinin mağdur edilmemesi için bir takip sistemi oluşturacak. İnternet üzerinden yapılan kandırmalar sonlandırılacak. Haksız kazanç elde eden, kaçak tur düzenleyen işletmeler artık...