08 / 05 / 2024

Turcas Enerji Holding Elektrik ve Gaz

Turcas Enerji Holding Elektrik ve Gaz

Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen ICCI 2013 – 19. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı kapsamında Enerji Ticareti Derneği (ETD) tarafından “Elektrik Enerjisi Toptan ve Perakende Satış” başlıklı bir oturum düzenlendi....

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi tarafından işletilen Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.

Türkerler Holding'ten enerji sektörüne 2.9 milyar dolar yatırım!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, '' Enerji sektörüne bugüne kadar 750 milyon dolar yatırdık. 3 yılda 2.9 milyar dolarlık yatırımı tamamlayacağız.''dedi.

Güriş Holding'ten Kırklareli’ne enerji yatırımı!

Güriş Holding, Kırklareli’ndeki 25.6 MW’lık Zeliha Rüzgâr Enerji Santrali’ni (RES) portföyüne ekledi. Güriş, yılda 92.000.000 kWh elektrik üretecek.

Akfen Holding'e EBRD'den enerji yatırımı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ( EBRD ), Akfen Holding'in yenilenebilir enerji şirketlerine 2015 yılının en büyük sermaye yatırımını yaptı.

Güriş Holding, Kanije Rüzgar Enerji Santrali'ni tamamladı!

Türkiye’de inşaatı devam eden rüzgar santralleri içinde en büyük paya sahip olan Güriş Holding, 64 MW’lık kapasiteye sahip olan Kanije Rüzgar Enerji Santrali’ni (RES) tamamlayarak devreye aldı.

Polat Holding: Enerji ve inşaatta 1.8 milyar dolarlık yatırım hedefliyoruz

Polat Ailesi’nin sahibi olduğu İbrahim Polat Holding’ten ayrılarak Polat Holding’i kuran Adnan Polat, "Enerji ve inşaat alanında 1.8 milyar dolarlık yatırıma imza atacağız” dedi.

Türkiye gazda ‘hub’ olursa enerji fiyatları aşağı çekilir!

Turcas CEO’su Batu Aksoy ile enerji piyasasından başlayıp Turcas ve Aksoy Holding’deki yatırımlarına kadar pek çok konu hakkında açıklama yaptı. Aksoy, sıklıkla liberizasyona vurgu yaptı

Doğanlar Holding enerji sektörüne giriyor!

Doğanlar Holding mobilya, inşaat ve gıdadan sonra enerji sektörüne giriyor. 2015'te 250 milyondolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapmaya hazırlanan şirket, Troypark AVM'yi de 30 Ocak'ta açacak.

Alaçatı RES için imar planı değişti!

Alaçatı RES için imar planı değişti. Çeşme'de yöre halkı ile rüzgâr santrali yatırımı yapanlar arasındaki gerginlik artarken, Enda Enerji Holding'in Alaçatı'daki rüzgar enerjisi santrali için imar değiştirildi.

Işıklar Enerji HES'in geçici kabulünü yayınladı!

Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. HES'in geçici kabulünü yayınladı.

Limak Holding enerji sektörüne 2 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Limak Holding, yeni yatırımlar için kesenin ağzını açtı. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Bacaksız, enerji sektörüne toplamda 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.

Efeler Enerji Santrali 825 bin konut ve işyerinin elektrik ihtiyacını karşılayacak!

Yenilenebilir enerji üreticisi GÜRİŞ Holding, Germencik'teki Efeler Jeotermal Enerji Santrali'nin (JES) ikinci fazını tamamladı. Efeler Enerji Santrali 825 bin konut ve işyerinin elektrik ihtiyacını karşılayacak...

Eren Holding, İstanbul'da 200 milyon dolara iki otel kuruyor!

Sanayi, enerji ve perakendedeki yatırımlarıyla dikkat çeken Eren Holding, İstanbul'da 4 ve 5 yıldızlı iki oteli aynı yere ve aynı anda yapıyor. Oteller dışında, Mersin Taşucu'nda yapılan çimento fabrikası da 2015'in başında devreye alınacak...

Turcas Enerji Holding Elektrik ve Gaz Haberi

Turcas Enerji Holding Elektrik ve Gaz

Oturum başkanlığını Birol Ergüven’in yaptığı (ETD Yönetim Kurulu Üyesi) toplantıya Abdulkadir Ongun (Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Arz Güvenligi Daire Baskanı), Mehmet Ertürk (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Tarifeler Dairesi Baskanı), Nezir Ay (Türkiye Elektrik İletim A.S. Elektrik Piyasaları Isletme Dairesi Baskanı), Cengiz Soysal (Rekabet Kurumu 1. Uygulama ve Denetleme Dairesi Koordinatörü), Gürkan Cankurt (ENERJI SA Elektrik Enerjisi Toptan Satıs A.S. Satıs Direktörü), Arkın Akbay (Turcas Enerji Holding A.S. Elektrik ve Gaz Grup Direktörü) katıldı.


Elektrikte rekabet ortamı önemli

Elektrik Ticareti Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Birol Ergüven oturumda yaptığı konuşmada dağıtım şirketlerinin özelleştirme ihaleleri tamamlandığını hatırlatarak, 21 bölgenin sahiplerine devredildiğini, şirketlerin, dağıtım ve perakende satış şirketi olarak sınıflandırıldığını söyledi. Ergüven, rekabetin herkes için eşit şartlarda gerçekleşmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek “Tüketici açısından fırsatların...