24 / 07 / 2024

TÜRES

TÜRES

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği Genel Başkanı Bingöl, "TL ile gelirimiz var ancak en büyük giderimiz olan kirayı dövizle ödüyoruz. Bu sürdürülebilir değildi. Bu nedenle sayın bakanımız Berat Albayrak’a teşekkür ediyor düzenlemenin bir an önce hayata geçmesini diliyoruz." dedi...

Öz-Res İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Öz-Res İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Öz-Res İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli Kadıköy’de yapıldı. 

Hisar İnşaat, Kale Yalıtım İnşaat ve 4 Kar Turizm İnşaat'ın kesin mühleti uzatıldı!

Hisar İnşaat, Kale Yalıtım İnşaat ve 4 Kar Turizm İnşaat tarafından adi konkordatodan kaynaklanan davada kesin mühlet süresü 20 Mayıs 2021'den itibaren 6 ay süreyle uzatıldı. 

Rene İnşaat Ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rene İnşaat Ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Nesim Yerlikaya, Resül Okumuş, Serdar Aksu ve Şefik Okumuş ortaklığında kuruldu.

Yemeksepeti'nden TÜRES üyesi 500 işletmeye 2 bin TL’lik kira yardımı!

Yemeksepeti Üst Yöneticisi (CEO) Nevzat Aydın, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) üyesi işletmelere toplam 1 milyon TL’lik destek olduklarını, verdiğimiz destekle TÜRES üyesi 500 işletmeye 2 bin TL’lik kira yardımı yaptıklarını söyledi.

TÜRES'ten salgından etkilenen restoranlara 1 milyon TL kira yardımı!

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği, 500 üye işletmesine toplamda 1 milyon TL'lik kira yardımı gerçekleştirecek.

TÜRES'ten kapalı restoranlardan kira alınmasın talebi!

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, pandemi süreci boyunca kapalı olan restoranlardan kira alınmaması yönünde talepte bulundu. 

Restoran işletmecilerinden kiraların ertelenmesi talebi! 

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, yeme içme sektörünün koronavirüsün etkilerine karşı desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti. Bingöl, "Kira ödemelerinde kolaylıklar ve maaşlarda devlet desteği sağlanmalı" dedi...

Karaman'da acele kamulaştırma kararı!

Karaman'da tesis edilecek 154 kV Akyel-1 RES TM-Karaman OSB TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir'de acele kamulaştırma kararı!

154 kV Tatlıpınar RES-TM Balıkesir OSB TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep'te acele kamulaştırma yapılacak!

154 kV Fevzipaşa Brş.N.-K.Dağı RES Brş.N.-Gaziantep-2 Brş. Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi kapsamında acele kamulaştırma yapılacak...

Silivri'de acele kamulaştırma kararı!

Silivri'de 154 kV Seymen Çöp Gaz TM-Silivri RES TM Enerji İletim Hattı projesi kapsamında acele kamulaştırma yapılacak..

Silivri Çanta RES Projesi ve bağlantı yolları imar planı askıda!

Silivri Değirmenköy Mahallesi, Çanta RES Projesine İlave 2 Türbine (T20-T21) ve Bağlantı Yollarına İlişkin İmar Planı Değişikliği askıya çıktı...

8 ilde kamulaştırma kararı!

Bazı illere ilişkin kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de yer aldı. İstanbul'un Silivri ile Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçelerinde inşa edilecek termik santraller ile Adıyaman, Çanakkale, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Tokat ve Yozgat'ta HES ve RES yapımı için bazı taşınmazlar kamulaştırılacak.

TÜRES Haberi

TÜRES

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın başta alışveriş merkezleri olmak üzere gayrimenkullerde dövizle kiralama ve satışın önüne geçmek için gerekli çalışmaların yapılacağına yönelik açıklamaları restoran sahiplerinince olumlu karşılandı.  

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Anadolu Ajansı'ndan Uğur Aslanhan'a konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bingöl, dolar kurunun son iki yılda TL karşısında ciddi değer kazandığını ifade etti. Bingöl gelirlerinin TL ile ancak kira ödemelerinin özellikle AVM’lerde dolarla olduğunu belirtti. Bingöl, "Daha önce de bu yönde açıklama yapmıştık. TL ile gelirimiz var ancak en büyük giderimiz olan kirayı dövizle ödüyoruz. Bu sürdürülebilir değildi. Bu nedenle sayın bakanımız Berat Albayrak’a teşekkür ediyor düzenlemenin bir an önce hayata geçmesini diliyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Mevcut sözleşmeler de TL’ye çevrilmeli" 

Daha önce kira sözleşmelerinin TL’ye...