19 / 05 / 2024

turgay gültekin kentseldönüşüm

turgay gültekin kentseldönüşüm

Önümüzdeki 20-30 yılı kapsayacak, yaklaşık 1 trilyon dolarlık bütçesi ve henüz uygulamanın çok yeni olması dolayısıyla birçok belirsizliğin adresi olan kentsel dönüşümde, olası mağdurlardan biri de Bankalar ve taşınmaza bağlı alacaklılar olacak

İstanbul’un kentsel dönüşüm planı belli oluyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un kentsel dönüşüm planını aralık ayında kamuoyuyla paylaşacak. Önce yüksek riskli ve riskli sınıfta yer alan yaklaşık 600 bin yapı dönüştürülecek. Daha sonra ise yapıların ömürlerine göre dönüşüm planlaması yapılacak.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı dönüşümü hızlandıracak: Her bölgenin özelliğine göre dönüşüm yapılmalı!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, Kentsel Dönüşüm Başkanlığının kurulmasının çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, bu şekilde sürecin hızlanabileceğini belirtti. Ayrıca, her bölgeye özel dönüşüm yapılması gerektiği belirtildi.

Gayrimenkul alım satımlarında Noter devri başlıyor! Sektör nasıl etkilenecek? 

İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Turgay Gültekin, gayrimenkul alım ve satım işlemlerinin noterden gerçekleştirilmesi düzenlemesine ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte Gültekin'in o yazısı...

2020'de Türkiye'nin gündemi kentsel dönüşüm olacak!

2020'de Türkiye’nin ve inşaat sektörünün gündemi dönüşüm olacak. Bu sürecin doğru işlemesi için fırsatçı müteahhitlerin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Müteahhidin hatası yüzünden can kaybı varsa bu kasıtlı ölüme sebebiyet sayılsın.” dedi.

Gültekin Mermer İnşaat Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gültekin Mermer İnşaat Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi 20 bin TL sermaye ile bugün Bora Oğuz Gültekin ve Sümeyra Gültekin ortaklığında kuruldu. 

Kocasinan Ziya Gökalp dönüşüm projesinde sona gelindi!

Kocasinan Belediyesi tarafından yürütülen Ziya Gökalp Mahallesi'ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabında sona yaklaşılıyor.

Gültekin Yapım İnşaat Mühendislik Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gültekin Yapım İnşaat Mühendislik Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Musa Gültekin, Hayrettin Koç ve Celalettin Öztürk ortaklığında 300 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Gürpınar'ın müze evi yenilenecek!

Ünlü yazar Gürpınar'ın Heybeliada’daki müze evinin restorasyonu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugün ihale açacak.

Avcılar Tahtakale'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başlıyor!

167 hektar alanının kentsel dönüşüm kapsamında yenileceği Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde 2 yıllık bekleyişin sonuna gelindi. Hak sahipleriyle görüşmelerin önümüzdeki günlerde başlayacağı Tahtakale'de 6 bin 125 konut dönüşecek.

Ankara Güneypark Dönüşüm Projesi'ne yeni yollar!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamındaki konut alanlarını Turan Güneş Bulvarı’na ve Doğukent Caddesi’ne bağlamak amacıyla yol ve viyadük yapıyor.

Tepe Emlak'ın acı günü! Mimar Mahmut Metin Gültekin vefat etti!

2016 yılı başından bu yana da Genel Müdür Danışmanı olarak Tepe Emlak'a hizmet veren Mahmut Metin Gültekin vefat etti.Merhumun cenazesi bugün öğle namazına müteakiben Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

Edirne İl Genel Meclisi'nde dönüşüm görüşüldü!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Genel Meclisi'ni ziyaret ederek kentteki doğal tarihi mirasın korunması, yeni projeler ve hedefleri hakkında sunum yaptı. Gürkan dönüşüm projeleri hakkında da bilgi verdi.

Ali Gül: Kentsel dönüşüm ülkenin çehresini değiştirdi!

Kentsel dönüşüm ülkenin çehresini değiştirdi belirten Gül Proje Başkanı Ali Gül, dönüşümün sektördeki ileriyi ciddi boyutlara ulaştırdığını kaydetti. Gül ayrıca şirketin kalite ve güvenden ödün vermeyen yapısıyla geleceğe yön verdiklerini belirtti.

turgay gültekin kentseldönüşüm Haberi

turgay gültekin kentseldönüşüm

Toplumun hemen her kesimini yakından ilgilendiren, ekonomiyi doğrudan etkileyecek böylesi bir çalışmanın daha fazla tartışılıp, kamuoyunca anlaşıldıktan sonra uygulanması daha gerçekçi olacak ve uygulamanın daha başarılı olmasını mümkün kılabilecekti. Uygulamanın çok yeni olması sebebiyle bu fırsat kaçmış değildir.


Özellikle gayrimenkule dayalı alacak haklarında ortaya çıkabilecek bazı hallerde, alacaklıların bu haklarını tehlikeye düşürecek, değer azalmasına neden olabilecek uygulamaların önlemi alınmalıdır.


Afet Riski Altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında çıkarılan kanunun uygulama işleri başlıklı 6. Maddesinin ilk fıkrasında “Üzerindeki bina yıkılarak arsa hâline gelen taşınmazlarda daha önce kurulmuş olan kat irtifakı veya kat mülkiyeti, ilgililerin muvafakatleri aranmaksızın Bakanlığın talebi üzerine ilgili tapu müdürlüğünce resen terkin edilerek, önceki vasfı ile değerlemede bulunularak veya malik ile yapılan anlaşmanın şartları tapu kütüğünde belirtilerek malikleri adına payları oranında tescil...