03 / 05 / 2024

TÜRGEV ve Ensar Vakfı Manhattan

TÜRGEV ve Ensar Vakfı Manhattan

TÜRGEV ve Ensar Vakfı Manhattan’da öğrenci yurdu ve kültür merkezi inşa edecek. Proje ile ilgili son durum TÜRKEN’in düzenlediği gecede anlatıldı.

İdare Mahkemesi'nden İBB ve TÜRGEV yurtları kararı!

İstanbul 14. İdare Mahkemesi, İBB'nin, TÜRGEV yurtlarıyla ilgili verdiği "sözleşmenin feshedilmesi" karanını hukuka uygun bulmayarak reddetti.

Türkiye'den Manhattan’a kültür merkezi ve yurt projesi!

TÜRGEV ve Ensar Vakfı Manhattan’da öğrenci yurdu ve kültür merkezi inşa edecek. Proje ile ilgili son durum TÜRKEN’in düzenlediği gecede anlatıldı.

TÜRGEV ile Ensar Vakfı, New York'ta kültür merkezi inşa edecek!

TÜRGEV, Ensar Vakfı ile birikte New York'ta yurt ve kültür merkezi yapımına başlıyor. Yut ve kültür merkezi için alınan gayrimenkule 20 milyon dolar ödendi.

TÜRKEN Vakfı, New York'ta öğrenci yurdu açacak!

Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, TÜRGEV ve Ensar Vakfı tarafından 2014'te ABD'de kurulan Türken Vakfının New York'taTürk öğrenciler için 200 kişilik yurt açacağını söyledi.

TÜRGEV Mardin'de kız yurdu açıyor!

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, Mardin'de ilk kız öğrenci yurdunu açmayı planlıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı,'' TÜRGEV Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu 250 kişilik olacak.'' dedi.

İBB kiraladığı taşınmazları TÜRGEV'e mi tahsis ediyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve bağlı ilçe belediyeleri kiraladığı taşınmazları TÜRGEV, ENSAR ve Aziz Mahmut Hüdai gibi vakıflara tahsis etmeye başladı.

Limak İnşaat, TÜRGEV'e okul mu tahsis etti?

TÜRGEV'le Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışmanın tüm maliyetinin bakanlığa yüklendiği, bazı okul, öğrenci pansiyonu, konferans salonu ve spor salonlarının da Limak inşaat tarafından bakanlığa tahsis edildiği ortaya çıktı.

İBB 5 vakfa 19 binayı bedelsiz tahsis etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), aralarında TÜRGEV ve Ensar Vakfı'nın da bulunduğu toplam 5 vakfa, 19 binayı bedelsiz olarak tahsis etti.

TÜRGEV'den otopark açıklaması!

TÜRGEV'den açıklama; Damat İbrahim Paşa Camisi ve Külliyesi'nin TÜRGEV tarafından otoparka dönüştürüldüğü iddiasındaki otopark, tamamen otopark olarak TÜRGEV tarafından iktisap edilmiş olup, hiçbir zaman cami veya külliye olmamıştır"..

TÜRGEV Mardin'e öğrenci yurdu yapacak!

Türkiye Gençlik ve Eğitim Hizmetleri vakfı (TÜRGEV" bir grup Mardin Kızıltepe yakınlarındaki Movapark'ta bir araya gelerek basına kapalı görüşmelerde bulundu.

Veysi Paşa Korusu TÜRGEV’e mi kiralanıyor?

MEB’in “İhtiyacımız var” talebi “devredilemez” ve “satılamaz” diye iki kez reddedilen Üsküdar’daki Veysi Paşa Korusu, yönetiminde Bilal Erdoğan’ın da olduğu TÜRGEV’e kiralanıyor.

TÜRGEV İngiltere ve Almanya'da eğitim kurumu açacak!

TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın, geçen yıl ABD’de TÜRGEV Foundation’ı kurduklarını hatırlatarak, İngiltere ve Almanya’da da eğitim kurumları açmak için harekete geçtiklerini açıkladı.

TÜRGEV ve Limak'tan yurt açıklaması!

TÜRGEV: "Bir vakfın mahremi olan karar defterindeki bir karar, hukuka aykırı yoldan elde edilerek ve içeriğinde hukuka aykırılık varmışcasına yayınlanmıştır" dedi.

TÜRGEV ve Ensar Vakfı Manhattan Haberi

TÜRGEV ve Ensar Vakfı Manhattan

TÜRGEV ve Ensar Vakfı Manhattan’da öğrenci yurdu ve kültür merkezi yapıyor. İşte, Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Vahap Munyar'ın konu ile ilgili o yazısı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu için gittiği New York’ta ilk akşam TÜRGEV’in ABD ve İngiltere uzantısı TÜRKEN’in düzenlediği geceye katıldı. Buluşmada, TÜRGEV’in Ensar Vakfı ile ortaklaşa Manhattan’da yapacakları öğrenci yurdu ve kültür merkezi projesinin son durumunu özetleyen sunum izletildi.

Sunum sırasında TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bayraktutar’a sordum:

- Satın aldığınız binanın yıkım işlemi tamamlanmış görünüyor. Temel aşamasına geldiniz mi?

- Evet, yıkım prosedürü beklediğimizden uzun sürdü. Artık temel aşamasındayız. Bundan sonra iş daha hızlı ilerleyebilir.

Kültür merkezi ve yurt için aldıkları eski binaya arsası için 20 milyon dolar ödediklerini anımsattım:

- İnşaata da 20 milyon dolar harcamanız söz...