17 / 05 / 2024

TÜRGEV'den otopark açıklaması!

TÜRGEV'den otopark açıklaması!

TÜRGEV'den açıklama; Damat İbrahim Paşa Camisi ve Külliyesi'nin TÜRGEV tarafından otoparka dönüştürüldüğü iddiasındaki otopark, tamamen otopark olarak TÜRGEV tarafından iktisap edilmiş olup, hiçbir zaman cami veya külliye olmamıştır"..



Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'ndan (TÜRGEV), Damat İbrahim Paşa Camisi ve Külliyesi'nin TÜRGEV tarafından otoparka dönüştürüldüğü haberine ilişkin yapılan açıklamada, söz konusu yerin, otopark olarak TÜRGEV tarafından iktisap edildiği, hiçbir zaman cami veya külliye olmadığı bildirildi. 


Açıklamada, Aydınlık gazetesinin 17 Haziran 2015 tarihli nüshasında yayımlanan ve Erkin Öncan tarafından kaleme alınan "Bilal Camiyi Otopark Yaptı" başlıklı haberde yer alan ifadelerin, TÜRGEV ile ilgili gerçek dışı, haksız, hukuka ve gazetecilik meslek ilkelerine aykırı bilgiler ve yorumlar içerdiği belirtildi. 


Haberde, kesin bir dille "Damat İbrahim Paşa Camisi ve Külliyesi'nin Bilal Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan'ın yöneticileri arasında olduğu TÜRGEV tarafından otoparka dönüştürüldüğü"nün ifade edildiği ancak bu bilginin gerçek olmadığı aktarılan açıklamada, haberde bahsi geçen otoparkın, tamamen otopark olarak TÜRGEV tarafından iktisap edildiği, hiçbir zaman cami veya külliye olmadığı vurgulandı. 


Otoparkın, Damat İbrahim Paşa Camisi ve Külliyesi'nin yanındaki alanda yer aldığı ve bu alanın her daim otopark olarak kullanıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Ayrıca haberde geçen ve gerçek olmayan bir diğer husus, Sümeyye Erdoğan'ın TÜRGEV yöneticisi olduğudur. Sümeyye Erdoğan hiçbir zaman TÜRGEV yönetim kurulunda yer almamıştır. Gerçekliği basit bir araştırma ile öğrenilebilecek bu bilgilerin dayanaksız ve gerçeğe aykırı bir şekilde gerçekmiş gibi kesin bir dille kaleme alınması ve 'Bilal Camiyi Otopark Yaptı' şeklindeki kasıtlı bir başlıkla kamuoyuna duyurulması, tamamen art niyetli bir davranış olup, kamuoyunda TÜRGEV hakkında olumsuz bir algı yaratmayı amaçlamaktadır."


Açıklamada, gazetecinin, faraziyelerle, delile ve belgeye dayanmaksızın, tahmin üzerine kişileri ve kuruluşları karalayamayacağı, daha da önemlisi, gerçekliği ispatlanmamış iddialara dayanarak bir kimseyi ya da kuruluşu zan altında bırakamayacağı vurgulandı.


Gazetecinin, yayımladığı haberin doğruluğunu ciddiyetle ve özenle araştırmakla yükümlü olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "TÜRGEV'in itibarını zedeleyen söz konusu haber, gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanlış yönlendirme maksatlı olarak kaleme alınmış olup, bu yanlışın düzeltilmesi gereği doğmuştur" ifadeleri kullanıldı.



AA


Geri Dön