29 / 04 / 2024

Bakan Nebati’den ‘enflasyon’ açıklaması! Fiyat artışları nasıl seyredecek?

Bakan Nebati’den ‘enflasyon’ açıklaması! Fiyat artışları nasıl seyredecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TÜİK enflasyon verilerini açıklamasının ardından bir açıklama yaptı. Peki fiyat artışları nasıl seyredecek? İşte detaylar...



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon verilerini açıklamasının ardından bir açıklama yaptı. Bakan Nebati, önümüzdeki dönemde hizmet piyasalarında rekabet ve verimliliği artıracak yapısal politikaları uygulamaya koyarak ve para-maliye politikalarının güçlü eşgüdümüyle mal ve fiyat artışlarının düşürülmesinin hedeflendiğini söyledi.

Bakan Nebati’den ‘enflasyon’ açıklaması! Fiyat artışları nasıl seyredecek?

TÜİK, sabah saatlerinde Haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, aylık bazda enflasyon yüzde 4,95 olurken, yıllık bazda enflasyon ise yüzde 78,6 olarak gerçekleşti.

Haziran ayında bir önceki yılın aralık ayına göre enflasyonda yüzde 42,35’lik, 12 aylık ortalamalara göre ise yüzde 44,54 artış gerçekleşti. Haziran ayında gıda enflasyonu 93,9 olarak kayıtlara geçti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön